Årsresumé 2011


Januari

Sålde min älskade ponny och köpte Fiona.




Februari

Där hände inget direkt speciellt. Hade precis köpt Fiona och började rida in mig lite på henne. Börja hoppa lite smått. Annie hjälpte mig att hoppa henne lite mer på hoppträningar osv.



Mars

Fortsatte att vänja mig vid henne. Starta en pay and jump på klubben. Hoppa 80 och 90 cm och nollade båda.



April

Fortsatt träning på allt. Även första uteträningen då hon var som ett monster. Och så hade hon inte tillräckligt med kondition så hon vart mycket trött och springig. Men det tog inte många träningar innan det blev bättre.



Maj

Första tävlingen med henne hemma på klubben. Hade nog inte varit med om det inte var för det var hemma. För hade fortfarande mycket kvar att lära mig på henne. Hon lurades och var så snabb att springa på sidan. Hoppade avd B. 90 och 1 m. I 90 sprang hon på på sidan en gång och i 1 m nolla vi.

Har inga bilder från den tävlingen.


Juni

Tävlade i Rappestad. 90 cm, gick nolla och 1 m avd A. Det blev min första omhoppning med henne. Vart jättetaggad. Lite för taggad så gjorde en sväng vi inte var redo för. Så hon stannade, hon fatta nog inte ens att hon skulle hoppa det. Så klappade henne bara och red vidare. Tror det vart  0+10, för red väldigt sakta resten av rundan. Så fick 6 tidsfel.



Juli

Tävla i Heda. Nolla 90 cm och kom 8 i 1 m. Bra runda, i omhoppningen vart hon trött och rev ett. Så resultatet blev 0+4. Men kom ändå 8 på det.



Augusti

Tävla hemma på klubben. Var med i div 11 laget. Så först en förklass, 1 m. Riktigt bra runda! Kom på 12:e plats om jag minns rätt. Sen i lagklassen vart jag nervös. Gick bra till sista hindret då jag ville bli "färdig" så gasa på så hon rev.. Men annars bra!



September

Fiona hade lite ont i ryggen. Så hon hade vilat från hoppningen ett tag. Men vi tyckte hon var bättre så vi tävla en klass i rappestad. 1 m. Hon hade fortafarnde ont i ryggen så det funka inte bra. Så hon rev ett och stanna på ett. Så hon fick vila efter det och fick akupunktur och gick utan ryttare i 3 veckor. Men fick va hoppledig längre.



Oktober

Vila fortfarande lite från hoppningen. Började träna lite för Anna Emanuelsson i slutet av månaden. Annie åkte till skåne så har inga fler bilder.


November

Tränade vidare för Anna Emanuelsson och lärde mig sjukt mycket! Alla små finslipningar föll på plats. Men slutade inte träna för Ingrid Stark för det. Det kommer jag aldrig göra.

December

Bästa månaden på året! Hade nån träning för Anna kvar och tävlade i Mantorp. I 1 m kom jag trea, helt otroligt bra runda! Debuterade 110. Gick jättebra! Fick ett nedslag i kombinationen men är ändå jättenöjd med rundan!







min sötaste

Nu är min häst renast i hela sverige för tillfället. Hon hade inte rullat sig så mycket för en gångs skull så kunde passa på att rykta henne riktigt ordentligt vilket hon verkade uppskatta. Hon är så söt när man tar en mjukis i ansiktet på henne. Det verkligen älskar hon och nästan somnar och drar fram huvudet mot mig. Min sötis!


20. Något jag vill göra

Något jag VERKLIGEN vill göra är att resa till Miami med familjen, vänner, det kvittar. Där vill jag bada med delfiner som alltid varit en dröm för mig! Och så vill jag tatuera mig på miami ink. Dom är så äckligt duktiga och det skulle bara vara allmänt häftigt! Hela semestern är som en dröm för mig!

två delfiner från kolmården




ett måste

Sitter och söker på lite grejer pappa och jag ska göra i London. Finns så mycket så det är så svårt att endast välja ut några saker. Har ju redan sett det allra viktigaste men vill se sakerna igen.

En sak som är ett måste är att gå över bron när den lyser på kvällen.




mysdag

Blev en mysig dag i stan med Lisa idag också. Den mesta tiden gick ut på att äta och sitta och snacka. För det tar inte så värst lång tid att gå igenom hela motala. Men det var kul att komma iväg. Har inte gjort så mycket på lovet som har något med kompisar att göra. Men imorn äre nyårsafton!!!

proffset dådå!

take me where you wanna go

Bra dag idag! Väcktes vid 20 över 8 för att hjälpa mamma med Tara i ridhuset. Vilket gick bra. Sen åkte vi up och kolla andra dan på hoppkursen. Tycker alltid det är lika kul att kolla när andra hoppar. Och en sak som är bra när hästarnahar vintervila och hoppledigt i ungefär 5-6 veckor är att det är så underbart att börja sen igen! Hästen är jättetaggad och jag med! Så längtar så sjuukt mycket!! Länktar också jättemycket till första dressyrpasset som blir efter resan i London. Hon kommer kanske va lite galen men det kommer ändå bli kul! Brukar aldrig se fram emot vanliga dressyrpass som jag gör nu!


19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Har inte EN bästa vän. Det går inte att välja en. Vi är ett "tjejgäng" och älskar alla precis lika mycket!





duktig flicka

Idag har Fiona tömkörts vilket hade gått jättebra. Jag var inte med för jag var på handledarkurs (astråkigt) men mamma sa att hon hade varit jätteduktig. Hade förväntat mig att hon skulle vara som ett monster och bara springa.

Inte från idag.


Fullt upp

Har inte haft mycket tid till datorn idag. Imorse åkte mamma och jag upp till nyrk och kollade hoppkursen som var för storhästarna. Sen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra men vi bestämmde oss för att åka in till linköping en stund. Fanns väldigt mycket kvar av rean men var snål och köpte endast ett linne och en bh för 130 samanlagt. Och så fick jag ett par svarta brallor av mamma och alla dom sakerna passar asbra ihop. Så det blire väl på nån fest nån gång!



Blev också en sån här från hööks som var på rea.


18. En bild jag aldrig publicerat förut

Jag är så vacker när jag är koncentrerad..


hey I heard you were a wild one

Inte hunnit skriva nått förens nu. Började dagen med att käka frukost och fixa hela stallet. Sen cykla jag (asjobbigt!!) in till stan för att klippa mig. Skönt att få bort allt det slitna, så nu kan jag dra igenom fingrarna genom håret utan att det tar stopp. Men som tur är fick jag stjuts hem sen av mamma och så stanna vi till på MC och köpte lite käk så vi skulle hinna med en mysig tur i skogen. Så himla skönt när man kan rida som vanligt i skogen. Det är lite kladdigt på sina ställen men inte jobbigt kladdigt.


lortgris

Vart lite träning idag på gymmet. Rätt gött för det var ett tag sen nu.. Men hade inte tappat så mycket som jag trodde att jag skulle ha gjort. Skulle nog ha behövt vara borta lite längre då kanske. Mamma och jag var nere i stallet förut också och borsta bort all gegga. Vi gjorde också ett försök med att klippa Fionas man som är tjock och smutsig.. Men det gick, den är lite kortare i alla fall.


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad

När jag är arg brukar jag oftast lyssna på In Flames och rammstein



Vad jag lyssnar på när jag är ledsen beror lite på vad jag är ledsen över. För brukar först leta efter låtar som får mig ännu mer ledsen och sen letar jag upp en som peppar mig att inte va ledsen längre. Men brukar nästan alltid lyssna på "When your gone" med Arvil Lavinge.



När jag är glad brukar jag lyssna på all musik jag tycker är bra. Men för det mesta dunk musik och på med högtalarna. Det bästa som finns!


16. En bild som gör dig lycklig

Blir glad av den här bilden för hon är så söt och kan ALDRIG stå still, mina busiga och irvriga lilla häst..



skogstur

Som rubriken säger blev det en skogstur idag. Riktigt mysigt för det är inte riktigt lika kladdigt längre. Har även smörjt all utrustning jag äger som går att smörja, och noggrant också. Så det var skönt att bli färdig med det. Sen följde jag med Annie och mamma upp till Nyrk för Annie skulle hoppträna lite innan hon åker till skåne igen imorgon. Efter det så åkte vi en sväng till mormor och morfar och hälsade på moster Maria lite också. Nu var det ett tag sen man såg henne. Så det var kul.


mellandagsrea

Kom precis hem från stan och mellandagsrean och det var inge vidare.. Fast jag var inte så jätteshoppingsugen heller så då brukar jag inte hitta så mycket. Men det brukar faktiskt vara mer på rea för det var väldigt mycket på ordinariepris. Men hitta i alla fall ett linne jag kollat väldigt mycket på innan. Så då vart jag glad när det var halva priset.


fina bilder

Tog lite bilder igår. Men man kan inte tro att de är tagna på julafton, på vintern..










nytt och fräsht

Kände för att göra en ny header. Vart rätt nöjd:)


15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Det får mig att må bra på alla sätt. Hälsan blir bra för man rör mycket på sig. Istället för att bara sitte inne och dega hela tiden, jag får frisk luft ett antal gånger om dagen. Jag mår även bättre psykiskt. Jag mår bra av att vara i närheten av hästar, jag blir lugn och glad. Jag mår även bra av att ha ett mål med ridningen, ett mål med livet. Jag får något att leva för istället för att bara finnas.


Bilder

Lyckades få min snälla mamma att fota Annie och mig lite idag med hästarna. Men tyvärr så vill inte min lilla häst stå still, men det vart en del fina ändå.







Julafton

Fick en riktigt bra julafton tycker jag. Jättegod mat, fina julklappar och bara få vara med släkten. Trots att farfar inte var med.. Mamma, pappa Annie och jag åt även en jättemysig julfrukost. Det var så mysigt när mamma inte jobbade på julafton för en gångs skull. Men det är lite tråkigt nu när det är slut, men det är ju snart nyårsafton också!

min tallrik




Mina presenter, kan va så att jag missat nått men tror inte det

en mysig morgonrock
en almanacka
tre chokladkartonger
en skumtomtekartong
en mössa
en bokalmanacka
högtalare till mobilen
pikaeur ridbyxor
kingsland pannband
veredus carbon gel benskydd
orange grafitti nagellack
oranga örhängen
cool dubbelring
örhänge, vet inte vad dom kallas
och så fick jag sammanlagt 2500 kr också






God Jul!


happy faces!

Börjar få lite julstäming nu faktiskt! Kul kul!


step into christmas

Riktigt bra dag idag! Började med att Annie och jag mocka och greja lite i stallet. Sen gick vi in och duscha för att sedan åka och handla lite julklappar. Så det var skönt att få det klart. Sen åkte vi till stan och käka god mat på hugos och god chokladpuddig som ingick. Sedan hem för att gå ut och gå med hästarna. Riktigt mysigt men jobbigt för jag lyckades självklart vricka om foten. Den som nästan var helt läkt.. Aja, det går väl över snart..

Julafton imorn!!



julshopping

Var ju som sagt i Linköping idag. Hittade bästa presenten åt pappa! Hittade även lite presenter åt mig själv.. Men det var inte så dyrt. Köpte en klänning till julafton och nyår. Vart så himla glad. För den kosta 400 kr och jag tycker det är lite dyrt men jag tänkte köpa den ändå. Men sen när jag kommer till kassan får jag veta att det var halva priset på alla klänningar! Den lyckan är obeskrivlig..!

hähä, cepe..


14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Vardagligen är jag med kompisar, tränar på gym, myser med familjen, är i stallet, myser med hästen, gillar att bara vara på klubben så följer nästan alltid med dit, försöker att smörja grejerna iallafall en gång i veckan. Är inte så bra på att smörja. Tycker det är så tråkigt att smörja själv, det är roligt om man bara står och babblar med någon samtidigt. Men när Fiona är igång smörjer jag alltid till träningen som är varje onsdag  och en gång i veckan kurs fredag och lördag.

söt bild på Harry som jag hitta för någon dag sedan


turning page

Hemma nu, eller har varit det tjugo minuter kanske. Ingen mer skola på två veckor, så himla skönt!! Om endast en vecka ungefär åker pappa och jag till London! Sjukt hur fort tiden gått. Känns som det inte var länge sedan vi boka biljetterna. Nu väntar Annie och jag på att mamma ska komma hem så vi kan åka till travshoppen och linköping för julhandel.

Fyller även år snart också. Tre veckor kvar exakt idag. Ett nytt år med skojjigeheter. Ett nytt kapitel i livet. Dags att vända blad för att skriva ner alla minnen på.


13. Min högsta dröm

Min högsta dröm är att i framtiden leva och försörja min på hästar. Bo på en egen gård med en hästuppfödning, rida till andras hästar och vara ridlärare. Men det är lite svårt. Är inte såpass duktig och har inte ens i närheten av pengar till det.. Det är synd att så mycket styrs av pengar här i världen. Men skitsamma, alla drömmar inte till för att uppfyllas.


i fyllas måste fält detta

Mysig skogstur idag. Första gången i sadeln igen på ett par veckor. Skritta mest och liite trav. Det var så himla mysigt med snön!

bild från idag


Sing for the lion and lamb

Biptest i skolan idag. Gick riktigt bra, fick så jag låg på "smärtgränsen" för tjejer. Men hade klarat en till om jag hade fått en bättre uppvärming. Men vi har det fler gånger, blir bättre då. Fick jätteont i halsen och börja hosta jättemycket efter så tränade inte. Åkte med mamma istället och hämta syster yster.

Har kommit på en sak. Att låtarna som är med på breaking dawn albumet är sjukt bra. Cold med Lucy Schwarts och Aqualung är sjuukt bra. Ryser i hela kroppen när jag hör den!

min söta bebis vill också va med på bild


12. Min favoritgren

Hoppning utan tvekan!!!!


something about christmas time

Tycker det är rätt bra med julmys nu! Och imorn kommer syster Annie hem också också. Har varit helt död i skolan idag! Höll på att somna på varenda lektion så orkade verkligen inte träna idag.. får bli någon annan dag.Men det är bara imorn och på onsdag som det är jobbigt, på torsdag blire bra och då åker vi till linköping också.

Har även borstat Fiona lite nyss. Hon uppskatta det väldigt mycket och fick sin drogade blick. Så söt så.


saknar mina bebisar

Kolla igenom alla bebisbilder och saknar verkligen min lilla Jillian, och Jilbert med såklart. Men för mig var Jillian speciell. Borstade henne ofta i boxen och hon va så söt!

kvällen då hon föddes



bland de första dagarna hon var ute



Sen föddes lilla Jilbert



Sen släpptes bebisarna och mammorna ihop och bebisarna vart bästisar efter ett tag



Sen vart alla en stor familj



Sen efter ett halvår ungefär åkte mina bebisar, saknar dom massor!




Men nu till våren om allt går som det ska kommer ett nytt litet mirakel till världens hos oss

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Sjukt svårt att välja, men tror jag väljer unstoppable med kat deluna. Det är inte den bästa låten men när jag lyssnar på den får jag verkligen känslan av att det inte går att stoppa oss och ingen kan slå oss!






we are unstoppable!

beroende

Är verkligen helt beroende av twilightfilmerna! Det är typ dom mitt egna knark. Kan verkligen kolla hur många gånger som helst på dem! Har kollat på alla nu, kolla på två igår och ettan i förrgår. Så nu vill jag börja om på ettan igen! Vill ha fyran på film nuuu!!!!


you can't win

Orkade inte skriva mer igår, fick damp på datorn! Hade skrivit ett inlägg och skulle bara ladda upp en bild så vart den helt störd och allting bara blinka oranget,så den fick leva ett eget liv resten av dagen!

Idag skulle jag gjort massor men mamma segar så det blir inte av med någonting, tråkigt tycker jag.. Men vi var i alla fall med i ridhuset när eija skulle rida sina två kusar. Sen åkte mamma och jag upp med Tara och tömkörde henne lite. Hon tyckte det var riktigt skönt att börja springa igen.


myys

Igår vart det en myskväll med Tess och även Malin som kom lite senare. Tränade lite med Sandra direkt efter skolan först, trött som ett as. Sen käka Tess och jag på Valencia, tog en pastatallrik med kyckling curry, gott! Sen åkte vi hem till tess och kolla film, skratta lite åt cepesaker. Sen hämta mamma mig efter 10. Hahah och när jag skulle gå ut till bilen så snubbla jag och vricka foten! Något klumpig..


10. 10 saker du inte visste om mig

1. Min högsta dröm är att bo och leva på att föda upp hästar i ett eget stall och va ridlärare.
2. Jag har aldrig haft en b-ponny, vi köpte istället en c-ponny när jag var liten, så var lite fö liten för den.
3. Jag är sjuuukt mörkrädd!
4. Jag tror på att spöken finns
5. jag kan inte titta på filmer ensam
6. Jag har en tatuering
7. Jag är beroende av quotes
8. Jag är extrem snål mot mig själv
9. Jag vill och har alltid vela äga en hund
10. jag har ärvt en viss tröghet och klumpighet av min kära pappa



Look at life through the windshield, not the rear-view mirror.

Lite smått seg dag idag. Slutade 1 och drog hem direkt för att gå en liten promenix i skogen med kusen. Inte riktigt lika mysigt som förra gången eftersom det regna lite och det var askladdigt! Men det gick ändå. Har fortfarande ont i knät och axeln efter jag ramla med moppen också.. dumma skit, men ska träna imorn i alla fall!


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Tycker det är en väldigt svår fråga eftersom jag är så nöjd med mitt liv. Visst finns dte saker man skulle vilja ändra på, men dom blir så små uppvägt med de bra grejerna. Jag tänker väldigt ofta på hur många andra har det. Barn som bor på gatan och knappt får mat varje dag. Kan inte ens tänka tanken hur de har det. Så det får mig att inse ännu mera att man ska inte klaga på så mycket. Man ska va glad över att man har en familj som älskar en och att det finns mat på bordet varje dag. Alla andra saker är bara en massa plus.

Men iallafall, om jag måste välja en skulle nog det vara Rolf-Göran Bengtsson. För tänk vilket underbart liv att bara rida hela dagarna på så fina hästar! Mitt livs dröm är att få rida Ninja eller bara träffa honom. Men det är nog en sådan dröm som aldrig kommer gå i uppfyllelse..





våran egen ridsportsgala

Hann inte uppdatera något igår. Gick i skolan, sen träna jag. Hårt! har träningsverk lite här och där. Sen när jag kom hem käka jag lite snabbt för att sedan åka upp till klubben för att ha styrelsemöte. Tycker det är riktigt kul att vara med i styrelsen. Man hänger med lite mer vad som händer i klubben, även fast man inte har hästen där. Vi prata mycket om årsmötet som ska va i februari och det låter riktigt kul! Först möte i en timme, sen skulle vi göra något, inte bestämmt exakt vad än. Sen mat och efterrätt och en liten egen "ridsportsgala" . Så det ska vi greja lite med nu så alla kan börja rösta. Kommer inte ihåg alla kategorier men de jag kommer ihåg är årets tävlingsryttare, årets häst/ponny, årets förälder, årets avramling, årets funkonär och årets kämpe.



tur i oturen

Väldens jobbigaste morgon har jag haft idag. Den som lyckas slå den är bra! Börjar med att jag blir väckt av mamma och pappa och tror att de skämtar med mig bara för det är ju lördag. Så jag tänkte glatt somna om och sova lääänge till. Men efter bara några minuter insåg jag att det inte alls var lördag. Det var *suck* onsdag.. Så jag gick upp, åt frukost och åkte iväg med moppen. Det gick bra halva vägen tills det kom en massa snöblask som jg inte var med på i en sväng, så han inte bromsa tillräckligt och vad händer. Jo självklart åker jag omkull. Ont sam fan gjorde det och jävligt pinsamt! Skyndar mig upp och brummar iväg, fast väldigt sagta. Eftersom det var jättehalt, trodde jag skulle åka omkull flera gånger till. Men klara mig. Sen när jag är i skolan så inser jag att jag glömt mobilen. Asså det värsta som kan hända! Och så var mina byxor helt saltiga från när jag ramla. Så ringade mamma så fick hon komma med ett par nya byxor och mobilen. Så mamma rädda min dag där lite grann. Men om någon tycker att han/hon haft en värre morgon. Dela gärna med dig av den!

Så ja, nu sitter jag här med ett svullet och blått knä. Men hade sjukt mycket tur med att knät eller något annat inte hade börjat blöda för då hade jag åkt hem!


8. Min största rädsla inom ridsporten

Min största rädsla imon ridsporten är att hoppa hinder som inte kan rubbas. Lättare sagt som terränghinder. Lågt är inga problem, men om det skulle ligga på minst 1 meter skulle jag inte våga rida an mot det. För tänkt om hästen skulle råka snubbla till lite som dom kan göra ibland, då finns det inga bommar som ramlar av några hinderstöd. Då kommer man ju ramla omkull..

En liten stock som finna i skogen, den är inte läskig. Även fast både Harry och Fiona har klumpat sig och slått i den en gång. Fiona har nu ett jättejobbigt sår som har varit där i evigheter som vägrar försvinna eftersom hon trampar upp det hela tiden också..

svalkar vinden, värmer solen, ser du något bakom molnen

Rätt bra dag idag. Sovmorgon till 10, en lektion sen lunch, tyska, sen räknas det som håltimme i typ en och en halv timme så hade jag engelska. Sjukt att måndagar kan vara så jobbiga även fast man typ inte har några lektioner. Men det är ju bara en måndag kvar innan lovet så det går. Ska bli riktigt skönt med lov sen! Behöver vila hjärnan lite känner jag, orkar inte lära mig mer..

Sen efter skolan drog jag hem direkt och tog in hästarna för att sedan åka till farfar på sjukhuset. Han mår riktigt bra nu tycker jag. Han är ju inte frisk självklart, men det är stora framsteg på endast några få dagar!


läsarfråga

Anna om wake up the happiness:
Vem vann stipendiumet, varför just den personen o på hur mycket? :-)

Det var Elin Sjöholm som vann. Jag var inte med och bestämmde om varför, men dommarna tyckte att hon hade skrivit bra om sina mål, hon hade varit med i div 1 laget och hade bara ett år kvar på sin ponny. Man vinner 700 kronor som man får ha att betala träningar. Så det blir en del gratislektioner eftersom en lektion endast kostar 130 kronor. :)


7. En sak som aldrig får hända!

En sak som aldrig får hända är att det skulle hända något med Fiona eller mig som gör att hon måste tas bort plötsligt eller att jag skulle bli förlamad eller något som gör att jag aldrig mer kan rida. Skulle aldrig kunna leva ett liv utan hästar. Skulle det hända något plötsligt med Fiona, som kan hända vilken häst som helst när som helst vet jag inte hur jag skulle kunna repa mig och börja rida igen. Usch, det får aldrig hända!


wake up the happiness

Har haft en helt underbar dag!! Fick sova länge, eller för mig länge till 10. Slappar och äter frukost i någon timme. Sen går mamma och jag ut i stallet för att gå en jättemysig promenad i solskenet. Älskar att gå promenad! Sen slänga i sig lite mat för att åka upp till klubben för luciashow. Jag, Vendela och Felicia (www.teamnyrk.blogg.se) var konfransierer(stavning). Var först lite nervös till det men det var riktigt kul faktiskt! Kan lätt tänka mig att va det någon mer gång. Hahah, men våran éntre vart inte den bästa.. vi skulle komma in på en vagn efter en shettis. Det började med att vi fasta med hjulet i dörren påväg in och jag skriker "det tar stopp!!" Sen skulle vi trava ett varv och komma upp på medellingjen. Först ville han inte trava, så vi började fnissa jättemycket! Sen på långsidan stanna han och var tvungen att bajsa. Som gjorde att vi skratta ännu mer och det värsta var att mikrofonen var på så alla hörde när vi skratta. Hahaha! Men så kan det gå. Men för övrigt vart allt riktigt lyckat! Vi hade med en spegelritt, utdelning av Dag Williams stipendium, tacktal till tränarna, agility och maskeradhoppning. Och lilla Harry var med i maskeraden också, men vann tyvärr inte. Men han var jättesöt ändå!

Bild från när vi var med en annan gång. Glömde självklart kameran hemma..


är inte sådär fet, har stoppat i massa filtar och sånt i brallorna och tröjan





gamla goda ponnytider!

bra avslut på det hela

Har inte hunnit uppdatera något förens nu. I fredags åkte jag hem efter skolan direkt för att sedan ha hoppkurs i markebäck för Anna Emanuelsson. Det blev det sista hon gjorde nu innan vilan så vi höll ner höjderna ganska mycket. Jag hitta ingen anledning alls till att höja. Hoppa kan hon och det är ingen tävling förens i februari.
Igår prova jag bettet första gången. Det kändes sjukt mycket bättre än det andra jag har. Hon gillade det inte lika mycket men det fanns iallafall en häst att hålla i den här gången jämfört med när jag prova det andra nathebettet som ser typ likadant ut men som är tredelat. Så i hoppningen lyssna hon riktigt bra tycker jag. Övningar som brukar vara jättejobbiga funka riktigt bra!

Sen andra dagen vart det favorit i repris från en hoppkurs i solla då Fiona var ett monster. Bara övningar som hon tycker är jättejobbiga och när hon tycker det blir för jobbigt springer hon bara på jättefort och går verkligen inte att stanna. Men det funka riktigt bra faktiskt! Inte alls så galen. Gillar verkligen dom övningarna som var. Så det är ett bra avslut på det hela. Nu ska hon vila från att åka någonstans i 3 veckor. Hon ska endast skritta och kanske något lättare pass i skogen ibland för vi vill inte att hon ska vila helt från allt. Sen börjar vi med att hoppa någon gång själva med lite block och markebäck i januari sen igen.

Ja, det är inte lätt det här med bilder..


mysig promenad

Som rubriken säger vart det en mysig promenad i skogen idag med hästarna. Älskar att bara gå ut och gå med hästarna och bara babbla. Riktigt riktigt skönt! Kunna rensa tankarna lite och bara slapna av och njuta av naturen..


flippanbett

Härligt! Nu har flippanbettet kommit, ska bli riktigt kul att prova det på kursen imorgon och det var i bra skick för att vara begagnat.

Nu ska hon minsann inte smita och bara springa!


5. Favoritbilder jag tagit

har så sjukt många, men ska försöka att inte ladda upp för många..










fina fina häst..

Hoppträning idag då. Gick jättebra idag igen (ta i trä) . Det går verkligen jättebra i hoppningen nu, inga problem alls! Så på det sättet är det synd att det bara är en hoppkurskvar sen ska hon vila. Men hon måste ju vila också och så är det bra att sluta när man ligger på topp! Hoppa inga höjder, det var två oxrar och en kombination som var det enda "riktiga" hindrerna som gick att höja. Vet inte exakt vad de låg på men det är oviktigt.  Men som sagt, hon är riktigt fin nu! Uppe från backen, mjuk, följsam och lydig.


ett rent konstverk

Vart tandläkaren idag. Hatar att gå dit, blir alltid på nått sätt nervös för jag är och har alltid varit sjukt rädd för att ha några hål. Men det gick bra som vanligt. Hade lite tandsten som gjorde ont att ta bort men annars jättebra. Han sa att min mun var ett konsverk för mina tänder var så fina. Asså visst de är rätt raka och jämna men man behöver inte överdriva..


turbulence

Träna efter skolan. Kondition en timme vilket känns riktigt bra! Först en halvtimme crosstrainer, sen gick jag fem minuter, sprang 20 minuter och avsluta med att gå fem. Känns son konditionen börjar bli riktigt bra för återhämtar mig så himla fort. Och idag köpte jag en macka innan jag träna och det gjorde jättestor skillnad! För de senaste gångerna har jag inte haft nån energi alls, bara varit jätteflåsig och hungrig. Men den lilla mackan gjorde väldigt mycket! Så ska köra på hårt nu tills jag åker till London så blir det lite vila då. Det kan behövas lika mycket som Fiona behöver sin. Har ändå kört i snart 1 och ett halvt år utan någon direkt planerad vila. Så det ska bli skönt!

För övrigt så dunkar jag musik ashögt. Har inte suttit vid högtalarna på ett tag och det är underbart!!


4. Det här är jag bra på

Hade glömt bort den här nästan..

Har alltid haft lite svårt för att säga saker jag är bra på. Men man behöver ju inte vara jättebra på något för att kunna kalla det att man är bra på det. Men jag tycker att jag är bra på att lägga hästarna rätt på hinder. Bra balans över hindret med tillräckligt med eftergift så det inte blir för mycket. Jag är bra på att kunna koppla bort stressmoment och endast koncentrera mig på mitt. Också att kunna lugna ner mig om jag blir irriterad på hästen, om den är lat och vägrar göra något. Jag tycker jag är bra på att alltid göra så gott jag kan. För ibland kan det bli så att det verkligen inte går och då slutar man försöka. Men tycker jag alltid försöker. Ja, det är det jag kommer på nu.


not like the movies

Usch, hatar måndagar.. Det ända som är bra med dom är att jag kan träna. Men, men. Nån dag i veckan måste ju vara tråkig. Efter jag tränat åkte jag till farmor en stund. Fika lite och prata. Det var inte så värst jättekul att åka hem sen. Det snöade för fullt och såg ingenting när jag mötte en bil eller om det kom en bakifrån med helljus på. Men jag är hemma nu iallafall och fryser en del. Men lever iallafall.

Bild från Annies student lite random


lite komiskt sådär

Kom och tänka på efter tävlingen. Jag skrev för ett tag sen om mina mål 2012 och två av dom gjorde jag idag, 2011. Placera mig top 5 i 1m och starta 110. Haha, men det är väl bra antar jag. Är fortfarande jätteglad för resultatet och att jag startade 110 eftersom vi nästan hade bestämmt oss för ett tag sen att strunta i det.

 

bästa tävlingen någonsin!

Bästa tävlingen någonsin idag då! Är så himla glad!!

1m, 3:e plats: Känslan var den bästa jag någonsin haft. Kan faktiskt säga själv att jag red riktigt bra! Det var en gång hon vart lite flack men bommen låg kvar för det. Annars satt varenda anridning som ett smäck! Sen till omhoppningen är hon underbar. Vart lite kortare sväng än planerat till första oxern, men på med lite spö och hon hoppar över utan problem. Vidare till de andra med världens bästa flyt. Verkligen den ultimata omhoppningen fick jag. Verkligen jättenöjd!

Debut 110, 4 fel: Är verkligen jättenöjd med denna runda också! Brukar bli jättenervös och rida helkast på nya höjder men inget sånt alls. Hade det jättestressigt innan för startade först. Men lyckades koppla bort stressen och gå in i mig själv. Red riktigt bra även i denna klass. Väldigt beslutsamt och nogrannt. Lade henne rätt på varenda hinder. Men hon vart lite stark till kombinationen så hon rev utsprånget. Men allt annat kändes så himla bra! Är verkligen jättenöjd och det vart en toppendebut enligt mig!

Så jag kan säga att det varit den bästa tävlingen någonsins. Är jättenöjd med mig själv och hästen! Älskar min lilla häst som alltid gör så gott hon kan!

Lite synd att jag inte hade en kameraman med mig. Hade varit kul att ha detta på film, men men.


don't say goodbye

Tar en lite halvpaus, väldigt jobbigt just nu.. ska tävla imorn, så skriver väl om det på kvällen. Så kanske det kommer in nått om dan men inte säkert. Kommer tillbaka normalt om en vecka elr två.



Du har följt hela min uppväxt, alltid funnits där under hela mitt liv, vid mina första andetag. Alla våra minnen tillsammans kommer aldrig att glömmas och jag skapar gärna fler. Önskar att jag kunde spola tillbaka tiden. Då det inte var några problem med någonting. Önskar att jag inte hade varit så som jag är och aldrig hälsar på. Inte tillräckligt ofta när man ser hur fort någonting så frukansvärt kan hända. Önskar att jag kunde ha ändrat allting. Fått en chans att ändra på det. Visat mera intresse, för jag älskar dig massor. Hoppas du vet det. Snälla, bli frisk så jag kan gottgöra det jag inte gjort. Bästaste, roligaste snällaste farfar, älskar dig så jag inte ens finner ord<3

1 december

Första december idag då. Sjukt hur fort ett år kan gå egentligen. Men det här året har nog varit det bästa hittils tror jag! Det känns som det var det här året jag började leva. Jag tycker det är skönt när det inte har kommit någon snö än för då kan jag åka moppe längre och jag kan rida ordentligt i skogen. Men det är lite tråkigt ändå, för det ska ju ändå va vinter nu. Tänk om det kommer snö sent och så ligger den kvar aslänge så den inte försvinner förens typ maj-juni? Usch, inte kul, så det får vi inte hoppas på! Det är sånt som märks.


30e bilden: en bild som får dig tänka på ett speciellt minne

Valborghelgen kommer jag aldrig glömma!


were have you been all my life

Slutade tidigt idag och drog och träna ett pass efter. Riktigt gött! Höll mig på bandet i 45 minuter. Gick 15 och sprang 30. De sista 3 minutrerna kändes som minst 10 minuter. Var så sjukt trött och då går ju aldrig tiden fortare precis.. Men lyckades. Skapligt trött efter. Åt ingen mat idag heller förutom mackor. Hade kunnat äta men mådde illa av hårstrån bland potatisarna. försökte verkligen men det gick inte. Så hade int så värst mycket energi idag heller. Men imorn är det fredag och då brukar det vara god mat!


RSS 2.0