yey!!

Varit en ritkigt bra dag idag! Först så fick jag sova till 07.50 idag, rekord! Sen spenderades ett antal timmar på klubben då det var hästens dag idag. Väldigt roligt faktiskt! Sen hem, åt lite mat och sen ut för en väldigt lugn runda i skogen. Lilla Fiona kändes trött men hon ska få tre dagar ledigt nu. Skönt för henne, behövs nog. Sen efter det, håll i er, så åkte jag till gymmet! Så underbart! Första passet på över ett halvår! Så himla kul var det!! Nu ska dte göras om och göras rätt denna gång!

 

resultat Åtvidaberg

Gick både bra och dåligt igår. Åtvidaberg var en fin och bra anläggning med kanonfint ridhus men parkeringen var katastrof. Alldeles för långt ifrån, så man hade ingen aning om vart man låg i tävlingen om vi hade väntat där. Framridningen var den värsta jag ridit på länge. Hästar överallt, bakom och framför hindrerna så man höll på att landa på dem.. Men! Det gick ändå.

110 cm, 8 fel+ eventuella tidsfel: Som sagt, så var den framridningen sjukt dålig. Och det var massa ekipage som inte dök upp, så det blev sjukt stressigt. Hann inte ens gå klart banan, kom till hinder nummer 5, sen var jag tvungen att gå ut så fick kolla banskissen istället.. Så ja, var ganska så avstängd i hjärnan, ingen fokus alls. Väl inne på banan kände jag mig ganska borta. Satte ingen vidare galopp i henne så hon var duktig ändå. Rev ett på en distans och kom sjukt galet fel på ett hinder, så hon var duktig och stanna. Inte en runda jag är stolt över, den glömmer vi!

115 cm, 4 fel: Sjukt mycket mer nöjd med denna runda! Väldigt nöjd faktiskt! Fick en något bättre framhoppning och var mycket mer fokuserad. Så satte upp en bättre galopp i henne, vilket gjorde sjuk skillnad! Hon hoppa jättefint och det flöt på riktigt bra! Fick ett oturspet i kombinationen bara. Den låg sist i banan och var en räckeskombination så det blev ganska trångt för henne så hon släppte bak. Lite synd, men annars en riktigt bra runda!

Nästa tävling blir i Vikbolandet, den 20:e, tror jag det blir.

 

26:e September

Inte skrivit på ett par dagar nu. Men det har inte hänt massor eller något speciellt. Tisdags red jag en sväng i skogen, om jag minns rätt? haha, jaja. Igår var det hoppträning efter en seg skoldag. Gick riktigt bra faktiskt! Var bana även denna vecka, men det känns bra inför tävlingen på lördag! Åh vad kul det ska bli!! 
Idag hade jag som vanligt bara en lektion i skolan, skönt är det! Sen efter den lektionen luncha jag med käraste Hanna på ströget. En mumsig taccotallrik fick det bli! Sen gick jag en liten runda på stan och kolla efter jackor. Hitta en jag kunde tänka mig köpa men väntade lite och åkte först till stadium outlet. Och vet ni vad? Hitta en perfekt jacka!! Sved lite i plånboken, men det är värt det! Orginalpriset för den var 2500 kr och jag fick den för 1290, så det är ändå halva priset, då kändes det lite bättre. Sen hem i alla fall, och efter en liten stund gick jag ut till stallet för en liten tur i skogen med min tös. Galen var hon idag! haha, hon testar verkligen mitt tålamod ibland..

hahah!

 

ny vecka, nya tag

Hade en riktigt bra helg tycker jag! I lördags red jag ett pass på banan på morgonen. Mjuk och fin var hon, hittade lite nya knappar. Sen åkte mamms, syster och jag först till sharpman och köpte en padd till sadeln och sen in till Linköping. Behövde köpa ett par nya stallskor och en vinterjacka. Men dock så floppa allt.. Skrona passa bra, men när jag var hemma och skulle prova att lägga i extrasulor, som jag måste ha för mina fötter, så blev det för trångt.. Typiskt.. Och ingen vinterjacka hitta jag heller. Eller jag hitta några, men ingen direkt som jag kände, "Den vill jag verkligen ha", då de kostar en del så vill jag att den ska va perfekt. Men hitta i alla fall en snygg klocka! 

Igår så var det gå upp tidigt, 05.30,  för att fodra hästar och sen följa med på tävling. Syster och några andra nyrkare skulle tävla i boxholm. Har saknat att bara följa med och va hinknisse på tävling. Och nu blir det massa tävlingar framöver, för både syster och mig. Så himla kul! Jag ska till åtvidaberg i helgen och debutera 115. Spännande! I alla fall, när vi kom hem efter tävlingen mocka jag åt Fiona, sen in och åt mat och efter det så hade mamms och jag mysstund framför film med popcorn och annat gottigt. Behövligt! Efter det så blev det en blöt tur i skogen. Mysigt och busigt! 

Idag var det skola till 1. Cykla hem i motvind så det kändes som jag cykla på stället och sen direkt ut i skogen för en springtur. Så underbart härligt och riktigt bra gick det idag! Energin tog aldrig slut! Sen slappa en liten stund tills mamma kom hem och sen ett pass på ridbanan. Gick lite trögt i början men det släppte efter ett tag och blev riktigt bra!

Ligger en sanning i det..
 

sometimes everything just fall apart

Dum, otillräcklig, äcklig, gör ingenting rätt. Varför..varför måste jag känna såhär? Må såhär? Finns stunder då det är bra. Ynka små stunder. Men dem kvävs av de dåliga..


It's not okey not to be okey.

18:e september

Har lite fullt upp med läxor, inlämingar osv. just nu. Har även lagt lite tid på att börja springa lite i skogen. Äntligen!! Så himlans glad man blir av det.. Har saknat att träna så sjukt äckligt mycket. Finns inget som sätter igång endorfinerna mer än träning! Man kan verkligen vara jattedeppig och sur men efter ett pass är man lika glad som om man vunnit på lotto! Taggar tills jag får börja på gymmet!! Inte långt kvar!
Annars har jag hopptränat idag. Käns mig lite sisodär idag, så hade typ inga direkta känslor efter hoppträningen. Mindes inte mycket. Svårt att förklara, men ibland blir jag sån. Känns skumt.

 

resultat KM

Både bra och sådär idag. Men är ändå väldigt nöjd! Kommer dit precis lagom, skrittade upp för vi kände att det var lite för rörigt på parkeringen. Sen när vi började rida fram kände jag hur galen hon var.. Slängde sig, bocka, skena och ja, allt sånt. Men lyckades ta mig igenom framhoppningen. Sen inne på banan var hon väldigt vild och stark. Fick väldigt många pisslägen men gick runt i alla fall. Känslan var ju inte den bästa till omhoppningen sen. Hindrerna höjdes även upp till 120 cm, vilket jag aldrig tävlat på. Men fokuserade inte så mycket på det. Fick världens skitläge på första, men duktiga Fiona hoppa ändå. Hon lyckades självklart inte komma över det utan att riva, men hon hoppa i alla fall. Sen vart jag lite för osäker till kombinationen och vågade inte rida fram så hon stanna där. Men red om och resten sen gick jättebra! Väldigt nöjd med min fina!

 

KM

Igår blev det en hel del roligheter måste jag säga! Började dagen på nyrk, var pay and jump där så hjälpte till. Åkte hem, käka lite och upp till nyrk igen för att rida lova en kortis i skogen då syster inte mådde så bra. Sen hem, började fixa iordning mig efter inte så lång tid och cykla bort till fina vänner för att gå på kräftskiva. Så mysigt och trevligt var det med jättegod mat. Men stannade inte så länge för skulle upp tidigt idag för idag är det KM för Fiona och mig som gäller! Taggar, men har inga förhoppnignar om en placering men ska självklart göra mitt bästa! 

 

T.G.I.F

Gud vad skönt med fredag! Hade en äcklig pissdag igår.. Men blev lite bättre på kvällen. Tur att jag bara hade en lektion i skolan känner jag. Annars så red jag Fiona lite på ridbanan. Hon var nog ganska trött från hoppningen i onsdags, för hon gjorde verkligen att matte fick jobba hårt. Fick typ ta små micropauser ibland. Men annars var hon fin. Idag ska hon få gå galopprogrammet. Var ett tag sen nu så får se hur det går för henne.

 

videon

Videon från 110 klassen är av nån anledning i flera delar så ni får bara den här, men det får räcka:)

 
 

12:e september

ojoj, såg nu att jag inte skrivit sedan lördags. Alltså inte skrivit om tävlingen heller! Men drar den bara lite kort.

105 cm, 2:a plats, Underlaget var inge vidare. Tungt och mjukt. Så kändes inte som jag fick nån vettig framridning. Men inne på banan sen gick det helt okej. Fick känslan av att jag hade två alternativ typ hela tiden. Antingen i botten eller jättestort. Men kom ju ändå 2:a av 53 starter tillslut, så är ändå nöjd.

110 cm, 12+8 tidsfel. Gick inte så värst bra direkt. Men det hade varit en lång dag, jag var helt slut i huvudet, fiona var helt slut i huvudet. Men jag hade bestämt mig för att rida klassen. Så på andra hindret titta hon och sprang på sidan, hade ingen chans att hinna. Sen till en kombination la jag in henne allseles för stort, så det var inte konstigt att hon sprang ut, stackarn.. Men sen resten gick bra. 

Har en video från banan, men laddar inte upp den nu, tar för lång tid. Vi ska iväg med kissen till veterinären för att kastrera snart, så kan ladda upp den efter.

Annars har jag bara pluggat asmycket varje dag. Hoppträna igår vilket gick riktigt bra! Hoppade banan med lite omhoppningträning. Riktigt kul!!

 

7:e september

Äntligen är det kväll! Har väntat hela dagen på att dagen ska ta slut! haha, låter lite skumt, men ja ni fattar. Red lite lätt på ridbanan imorse. Smorde lite utrustning och fixa. På dagen har jag varit en sväng på klubben, bakat paj med mamms och hjälpt syster mer löshoppning. Sen lite senare på eftermiddagen bada jag fiona och gjorde henne fin. Så nu är allt klart tills imorn! Hoppas på det bästa!



6:e september

Gud så skönt med fredag ni! Veckorna springer iväg! Fick ingen direkt tid för datorn igår + att jag inte ritkigt hade någon lust att skriva nått. En lektion i skolan i alla fall, sjukt slappt! Efter så spenderade jag lite tid med brudarna, åt mat, fika och jobbade med gymnasiearbetet. Skönt att komma igång lite grann i alla fall!
Hoppträningen i onsdags gick väldigt bra faktiskt! Lite skönt att komma in på nått sätt, trivs inomhus.. Men det är fortfarande full tävlingsäsong ute för det! På söndag bär det av till Aneby! Taggar!! 
Ne, nu ska jag nog sätta på lite kaffe och så småningom byta om för att åka till skolan..

söt bebis <3
 

onsdag innebär en sak!

Godmorgon alla glada! Fick inte tid att skriva något igår. Eller måndags? Men i måndags var jag som sagt hos mormor och morfar en sväng efter skolan. Trevligt trevligt var det! Sen hem, bytte om och red ut en sväng i skogen. 
Igår kändes det som typ samma. Okej inte riktigt. Fick sluta skolan typ 3 timmar tidigare, gick och mötte upp mamma. Köpte godaste glassen ever på mcdonalds och sen hem. Bytte om och red ett pass på ridbanan.  Gick riktigt bra! Mina fina dressyrtant! 
Men idag är det hoppträning på schemat! Första inneträningen idag, kommer bli sjukt varmt! Men det ska nog gå bra.

 

1:a September

Hello! Jahopp, nu är det officiellt höst.. Men men, bara acceptera det och se det positiva i det! Det är mysigt men alla vackra färger, regndagar då man bara kan sitta inne och ha filmdag, och massa annat. Annars så har helgen gått alldeles för fort tycker jag, men den har ändå varit väldigt bra! Igår hade jag en kanonbra tävlingsdag, hjälpte syster lite med hennes kusar tillsammans med mamms. Idag fixa jag i stallet på morgonen och red ut en lite lagom sväng med Fiona. Mysigt var det, så önska att jag hade kunnat rida längre men det hade inte varit så snällt mot henne när hon var så duktig igår. Annars har det varit väldigt mycket skrivande på ett arbete i samhällskunskapen. Kronglat en del har det gjort så det tog väldigt lång tid, men jag blev äntligen klar för en stund sen. Eller jag ska läsa igenom det och kolla om det behöver några ändringar, men annars är det klart! Imorgon är det måndag igen, blir lite skola och sen ska jag hälsa på mormor och morfar en stund. De åker till värmen i spanien nästa vecka, så måste hälsa på dem innan det.

 

RSS 2.0