27:e mars

Pluggat klart för dagen. Blä, trött är jag. Men bara imorgon också så är det lov sen! Dagen har bestått av skola som inkluderade tyska grammatikprov, debatt i engelskan och möte med kuratorn. Slutade sen vid halv 4, segt, men smet lite tidigare, hähä! Så åkte hem fort och bytte om, lagade mig mumsiga våfflor, blev lika goda som i måndags! <3 och sen var det hoppträning på schemat! Gick rätt bra tycker jag! Jättefin på framridningen och framhoppningen, dock så blev det ett litet missförstånd så jag flög i backen och fick fionas mysiga mjuka hov på smalbenet. Men det gick bra. Sen banan gick också bra. Vi har höjt upp hindrerna lite så blir något osäker ibland och blir inte riktigt "klar", så det blir lite fel. Men helheten kändes ändå väldigt bra! Är och har alltid varit lite osäker i början när man höjer upp hindrerna, men det släpper. Tror det kommer gå rätt så fort denna gång för är så taggad på högre höjder! 

tävlingssugen? svar JA! Taggar nästa helg!!


de senaste dagarna

Haft rätt så fullt upp de senaste dagarn. Har inte skrivt på så många dagar nu så kan inte skriva allt jag gjort. Men det vanliga typ. Stallet, ridit, haft en egen halv 8 hos mig, hihi det var jättekul!! Älskar att laga mat! Speciellt åt andra också! Sen var det även våffeldagen igår. Gjorde mina egna hälsosamma proteinvåfflor och de art så sjukt goda! Ska lätt göra dem snart igen. Idag har jag pluggat typ hela dagen efter skolan tycker jag.. Så vill bara ha lov just nu.. Men snart så, bara 2 dagar kvar!

muuums!!

21:a mars

Usch, sjukt trött är jag! Vakna 5 imorse, behövde gå på toaletten och sen kolla jag telefon lite och plugga matte. Haha, men kände inte för att somna om när det ändå bara var en timme kvar tills telefon skulle ringa. Behövde kolla mer på matten iallafall.. Vilket för övrigt gick skit.. Serriöst, fatta ingenting! Men var inte ensam.. Var inte en enda person jag snacka med som kände sig säker på "ah, men jag får nog godkänt iallafall". Alla känner att de kommer misslyckas, inklusive jag.. Usch, får verkligen hoppas på att det går bättre på nationella när det än är. Efter skolan åkte jag till min myspojke, inte sett honom på jättelänge nu.. Så det var kul! Sen lite senare kom kära moster och Mikael på besök. Alltid lika roligt! Nu ska jag kolla färdigt lite på nyheterna och sen soova! Fredag imorn, sen helg!

mums!


20:e mars

Usch, måste dagarna gå så himlans fort.. Hinner inte med vad jag vill hinna med.. Helgen var lite blandad med hästarna, plugg, myskväll hemma och Linköping. Sen de andra dagarna har det varit skola blandat med plugg och stallet. Förutom idag, hade studiedag! Sjukt skönt måste jag säga! Började med en skön morgon, handla lite åt mamma och sen vid 12 åkte jag till Tess och hade lite ledighetsmys. Åkte hem igen för att ha hoppträning. Gick vääldigt bra idag faktiskt! Allting bara flöt på och höjde även upp hindrerna lite. Känner att det är dags nu och jag ska lyckas med mitt mål om att starta 120 cm på hemmatävlingen i maj! 

mina bebisar<3


härligt känsla!

Nu kan jag äntligen ta det lugnt och slappna av ordentligt och ta helg.. Dock är jag sjukt trött så blir nog sova snart iallafall, haha. Träningen gick iallafall väldigt väldigt bra! Lite knasig var hon på framridningen men det är hon alltid. Det var ju ändå en hoppträning och ingen dressyrträning. För hoppning kändes sjukt bra! Lyssna så fint och kämpade sig igenom jobbiga övningar så snällt. Eftersom det var första dagen av kursen idag så var det bara övningar, dem sattes ihop till en bana i slutet men det blir ju ändå inte en bana på samma sätt. Var övningar som stuttsar med varannan oxer varannat kryss, travhoppning, cavalettibommar och en räckesserie med bom framför, emellan och efter. Så riktigt bra övningar för Fiona så hon lär sig att backa av. Imorn är det systers tur att hoppa men jag följer ändå med och tittar på och lär mig på det sättet. 

usch, har bara bilder från stenåldern och dem jag nyligen lagt upp i tidigare inlägg..


so young so high

Inte haft mycket tid till datorn de senaste dagarna. Bara korta stunder och då har jag gjort annat. Men jag har annars vart väldigt mycket i stallet. Måndags följde jag med mamma på kvällen när hon red lektion på klubben. I tisdags red jag själv dressyrlektion på kvällen. Även i onsdags hade jag lektion, fast hopplektion. Vilket gick jättebra verkligen! Så himlans kul! Igår träffa jag Hanna en stund efter skolan och myste lite. Sen hem vid 4 och gick ut till stallet. En promenix med tanterna stog på schemat. Mysigt var det, men hata underlaget i skogen.. Suger! Men det blir väl snart vår får vi hoppas. Idag har jag lång sovmorgon. Men vaknar alltid runt 7 iallafall, rätt skönt. Så gick upp, gjorde frukost, slappa lite och sen gick jag ner i stallet och smörjde all utrustning tills ikväll, hoppkurs för Anna Emanuellson. Var ett tag sen nu, så ska bli kul! När jag kom in så fixa jag mig, diska lite oså i köket medans jag väntade på mitt kaffe som jag mumsar på nu. Ska när som helst åka till skolan. Två lektioner sen ska vi på motala expo. Chill måste jag säga.


totalvändning

I min ålder som jag är i nu så vänder det väldigt ofta bland alla intressen osv. I höstas ville jag knappt rida alls längre, det var knappt att jag ville hoppträna ens. Det var bara gymmet som existerade för mig. Men nu har jag totalvänt. Är sjukt motiverad till ridningen och vill va med min tös så mycket som möjligt! Visst länktar jag sjukt mycket tills jag kan börja träna på gymmet ordentligt igen, men kommer inte bli lika mycket som i höstas. Mitt mål är 3-4 gånger i veckan. Men just nu taggar jag massa ridning och tävling! 
Annars idag gick jag upp vid 6 imorse, ut till stallet och hjälpte mamma i stallet. Lite senare åkte vi upp en kortit till ridhuset med Tara och mamma red. Sen åkte mamma och jag till Askersund, där jag var och tävla igår, och kollade på ponnysarna. Älskar att åka till tävlingar och bara kolla. Skulle kunna sitta verkligen en hel dag! Tröttnar aldrig. Men det gick bra för klubbkamraterna iallafall. En riktig Nyrkhelg har det varit! Sen när vi kom hem gick jag direkt ut till hagen och hämtade Fiona och gick ut på en promenad. Mysigt!


lyckad tävlingsdag!

Ååh det gick så bra idag! Trots omständigheterna så lyckades vi sno en 4:e placering! Startade som nummer 2 och det blev jättestressigt. När vi kom dit slängde vi på grejerna och hoppa upp och börja rida fram. Så hoppa vi lite på ett lågt räcke några språng. Hoppa av och gick banan. Sen hoppa jag upp lite fort igen och rider upp till framridningen. När jag ska börja hoppa fram då, precis kommit upp dit. Så hör vi i högtalarna att jag ska in på banan innan jag hunnit hoppa nått. Liiiite stressigt! Så hann hoppa räcket 1 gång och på oxern 2 gånger. Hahah! Men kunde starta om hjärnar från stress till 100 % koncentration. Det är faktiskt nått jag är riktigt bra på. Att hur stressigt det än är på framridning och allt annant så när jag väl kommer in på banan är jag alltid fokuserad och påverkas ingenting. Rider precis likadant som om jag hade haft en normal framridning. Men hon kändes väldigt fin. Precis lagom pigg, fin på bettet, lyssnade bra på mina hjälper och var lättsvängd och fin i omhoppningen. Så är väldigt nöjd med henne! En lyckad tävlingsdag med en glad ryttare och häst kan man samanfatta det. 

Nu länktar jag massa till nästa tävling! Hoppas då att få hoppa 2 klasser, men det ska vi nog! Det är inte helt bestämmt vilken vi åker till än. Bara att vi förmodligen åker till Örebro vecka 16, men hoppas på att vi kan åka till Vikbolandet vecka 14. Skulle va grymt kul! Men först nu länktar jag till nästa helg. Då blir det kurs för Anna Emanuelsson i markebäck! 

laddar!

Godmorgon alla glada! En sjukt taggad tjej här som varit vaken sedan 6. Vaknade och följde med mamms ut till stallet och släppte ut hästarna, mocka lite oså. Sen in och gjorde mig en sjukt mumsig frukost. Åhh vad jag älskar frukost!! Sen har vi haft lite morgonmys och nu ska vi snart börja förbereda lite tills vi ska åka! Vi åker nångång mellan 11 och 11.30. Vi har inte ritkigt bestämmt oss än. Men det mesta är ändå fixat. Slutade skolan halv 3 igår. Åkte hem direkt och tog in Fiona för ett pass i ridhuset. Vilket gick väldigt bra för övrigt! Sen smörjde jag all utrustning och efter det en lång och mysig borstning. Så hon blänkte så fint som hon aldrig gjort förr! Hon är så fin när hon fällt av så mycket päls. Inte mycket kvar nu. Så allt det är fixat. Kommer bli sjukt roligt idag vilket resultat jag än får. Bara känslan att få tävla är obeskrivlig! 

min goda frukost!


another love

Börja dagen med sovmorgon till 9. Vaknade självmant vid halv 7, så myste i sängen en halvtimme innan jag gick upp och gjorde frukost. Så skönt.. Sen skoldag till 1 som innehöll ett prov, tog skitlång tid! Skrev i typ 1 h och 20 minuter och då fick jag stressa i slutet för lektionstiden tog slut! Men hann klart iallafall. Jag och några andra tjejer i klassen hade även köpt tårta till killarna som var med i fotbollsturneringen igår som tröstpris. Vi tyckte att de förtjänade det! Hahah, de käkade upp det som djur! Blir glad när de visar uppskattning. Sen hämta mamms mig vid skolan, vi åkte in en liten snabbis till stan och tog en fika och sen bort till läkarmottagningen. Trots lite konstiga frågor och sånt så kändes det rätt bra ändå. Allt det här ska nog lösa sig! Sen efter att vi även handlat lite åkte vi hem och sen ut till stallet. Tog in hästarna och gick ut på en promenad med tanterna. Mysigt, men något kallare idag än i tisdags. Men det är rätt skönt ändå när man går själv. Känns inte så kallt då. Blir väldigt glad av att få va med min älskling igen.


taken over

Slapp dag i skolan idag. Vi hade bara lektioner fram tills lunch och sen var det fotbollsturnering som vi kolla på. Kul, men dock kom 2:orna sist.. men ska inte klaga, jag hade inte kunnat göra det bättre själv. Hoppträningen idag gick bra. Var himlans roligt ska jag säga er! Känns som det var jättelänge sedan samtidigt som det kanske bara gått 1 vecka? Taggar iallafall tävlingen på lördag! Kommer nog gå bra hoppas jag!

vill ha sommar och utesäsong!

So happy I could cry!

Efter lite gråt och och övertygelse ska jag faktiskt få tävla i helgen! Är så glad så jag kan hoppa och gråta på stället! Så kommer även få hoppträna imorn och rida i ridhuset på fredag. Saknat det massor..
Annars igår hade vi dansuppvisning i skolan, fick högsta betyg! Grejja i stallet, följde med till klubben när syster red lektion och lite smått och gott.
Idag var det skola till 10 över 3, åkte sen hem direkt och gick ut på promenad med en av mina bästaste vänner, knasbollen. Var först planerat att jag bara skulle gå lite fram och tillbaka på våran väg men Fiona brukar tycka det är lite småtråkigt och eftersom vädret var så fint så gick jag upp till skogen istället. Så mysigt var det! Fick känslan av att jag hade kunnat gå hur länge som helst, men gick bara 1 timme. Det fick räcka. Skönt med frisk luft och lite sol. Våren är påväg! Sen när jag kom tillbaka borsta jag henne jättefin och myste. Sen smörjde jag all min utrustning tills imorn. Så ja, vi kommer att glänsa på träningen imorn.


summary, a great weekend!

Fredags var det 18-års firande till käraste kiks! Mysigt var det och fick även träffa min mys då också! Som för övrigt ska till norge och söka jobb.. men det får lösa sig! Åkte hem och fyllekörde pappas kompisar till Harrys vid 12, så det blev ingen lång kväll, men kul var det ändå! Var lite besviken för blev så sugen när alla andra drack gott vin och breezer och jag satt där med mitt vatten och bilnycklar, haha! Men nästa vecka blir det kanske till Linköping och fest påriktigt! 
Igår greja jag en hel del hemma under dagen, det har flyttat hit en ny häst. Blir nog kanonbra! Sen på kvällen var det taccos och mellodifestivalen med familjen. Asså taccos <3 Sen vid 22.00 var det provjobb på Harrys som gällde. Så himla kul var det! Jobbade i plocken och garderoben när det behövdes hjälp. Första timmen var det rätt lugnt men sen efter 12 var det sjukt mycket folk! Märktes att det var lönehelg! Men det gillar jag, måste ju finnas nått att göra. Så lite extra cash i fickan och hoppas på att jag får jobba så ofta som möjligt nu!
Idag är jag lite smått trött, kom hem 03.40 igår och vakna till vid 08.00 och palla inte somna om så gick upp istället, gjorde mumsfrukost och chillat i soffan sen dess, men ska börja ta tag i dagen snart. Åka till ica och handla fika till US mötet idag och sen till sharpman och kolla lite! 

åhh vad jag älskar att köra bil!

RSS 2.0