Junimånads mål

Blev inspirerad av en annan blogg som hade gjort upp mål för sig själv som hon ska klara innan sitt nästa möte. Men jag tänkte ändra lite och göra mål jag ska klara under Juni. Det ska vara rimliga mål som jag tror mig klarar av men inte för mesiga. Det ska vara utmaningar. Saker jag saknat och verkligen vill innerst inne men som jag hindrat mig ifrån tidigare.

  • Sluta kolla hur mycket kalorier livsmedel innehåller och köpa det jag verkligen vill ha
  • Låta mamma bestämma en måltid som jag ska äta, verkligen vad som helst.
  • Fika på mjukglass eller kulglass på stan till mellis
  • Äta en normal bit rabarberpaj MED vaniljsås
  • Äta tre mellanmål VARJE dag
  • En utmaningsmåltid en gång i veckan, "fearfood"

    Det är saker jag kommer på som känns rimliga att försöka ge mig på än så länge. Kan komma tillägg eller andra ändringar. Men om det är så att jag inte klarar av något och får ett bakslag, så är det okej. Bara jag känner att jag hela tiden försöker och kämpar.


    Målttider och annat smått som jag vill klara av så fort som möjligt men är rädd för, "fearfood"
  • Pannkakor, standardrecept
  • Pizza, köpepizza
  • Lasagne
  • Ungspannkaka
  • Hamburgare
  • Grillkorv
  • Vanlig limpmacka, rostad, med ost och skinka

    Men främst av allt ska jag satsa på att må bra, vara glad och bli frisk så fort som möjligt! Men för att bli frisk måste jag utmana mig litegrann. Och jag ska klara av det, för jag vet att jag kan. Jag är den starka av oss!


30:e maj

Hejsan alla glada! Idag är det torsdag och tråkigt väder.. blä.. Skolan är färdig för min del från och med igår. Skönt men ändå tråkigt. Känns väldigt skumt, men antar väl att det är bäst så.. Just nu sitter jag i alla fall och kollar på nationshoppning från Rom. Sverige ligger delad 5:a och har hoppat klart. Får se om de håller platsen, bara 2 ryttare kvar, hoppas dem river, hähä! Blir i alla fall grymt tävlingssugen! Måste bli feeet så jag får tävla och rida nån gång! Kommer inte få jobba i sommar, vilket är sjukt tråkigt så jag inte kan sätta ord på det.. Men jag får inte bestämma, så vad ska jag göra.. Försöker acceptera det, men inte lätt.. Så får väl försöka trösta mig med ridningen istället och kunna komma igång med den ordentligt.


<3

min lilla bebis ute på äventyr!


 

26:e Maj

Har inte skrivit på ett antal dagar nu. Men det händer inte så värst mycket. Tar en dag i taget och gör så mycket jag kan, vilket inte är mycket. Hade nationella matte i torsdags, svårt att säga hur det gick. Antingen hyffsat eller skitdåligt. Men hoppas verkligen att jag klarar det! Har matte muntliga kvar också, så klarar jag dem kan jag äntligen säga. ALDRIG mera matte i hela mitt liv! Tänker inte räkna ett enda tal till!! Igår var mamma och jag och kolla ponnytävlingar på dagen. Div 1 red så det var kul att titta på. Dock gick det sådär, men inte dåligt för det! Om en stund åker mamma och jag in dit idag igen och sen en liten tripp till Ikano. Myspys! 

Agerade lite "proffs"fotograf igår


inte mycket men ändå så mycket

Igår var det inte mycket till skoldag ni. Men skönt var det. en halv lektion samanlagt kan man säga. För det andra lilla vi gjorde var eget arbete på valfri plats så det gills inte. Även fast vi valde att jobba i skolan så gills det ändå inte. Annars hände det inte mycket. När jag kom hem tog jag det lugnt ett tag, sen käka vi lite och sen ut till stallet för syster skulle rida Fiona. Sen var det kväll. Dagen slut. Händer inte mycket på dagarna känner jag, men ändå går dem så fort? Idag är det bara 19 dagar kvar till skolavslutningen. Sjukt, då är det inte skoldagar, utan alla dagar. Länktar sjukt mycket..

gör honom såhär liten igen tack <3


21:a maj

Hade studiedag igår och gjorde verkligen ingenting kändes det som. Bara existerade typ. Lite småplock gjorde jag men inget speciellt. Var själv typ hela dagen också. Försökte tappert att göra lite skolarbeten men det gick verkligen inte. Hjärnan fungerade inte och bara skrek typ så fort jag försökte få nått gjort. Dumma hjärna.. Men idag är det skola, har skrivit lite på arbetet nu på morgonen så jag har lite i alla fall. Kom på nyss också att jag har matte nationella på torsdag.. uuuuusch! Orkar inte! Men måste klara det, för då är det slut på skiten sen! Eller det är matte muntliga också, sen slut. Skitväder ska det bli typ hela veckan med.. suger :(

Tur att lille pigge är här och myser med mig


grattis i efterskott

Tänkte bara skriva ett inlägg till mamma som fyllde igår som sagt. Ville också bara få sagt till det att jag älskar henne sjukt mycket och jag skulle aldrig klara mig utan henne. Hon stöttar mig i precis allt, vad det än handlar om. Mamma är en person jag verkligen litar på och kan berätta allt för och prata om vad som helst utan att skämmas eller bli rädd. Det är en sån trygghet att ha henne vid min sida. Hon ställer alltid upp i ur och skur, skjutsar hit och dit med hästarna året om. Känner ibland att jag knappt förtjänar en mamma som jag har. Hon får stå ut med så mycket men finns ändå alltid där och sviker aldrig. Älskar dig mamma, mest <3


reload

Jobbat hela dagen på klubben på ponnytävlingarna. Kom dit med vinterjacka och åkte hem i t-shirt. Hade typ velat ha kortbyxor, men trodde det skulle bli skitväder idag. Så sjukt skönt väder, fina ritter och hårt slit. Men det gillar jag! Tävlingen blev klar lite innan 4 så åkte jag hem rätt så fort efter, hade jobbat så mycket så de andra lata fick fixa efterarbetet, hähä! Direkt när jag kom hem så gick jag in i duschen och tog en sval och skön dusch. Var så sjukt varm så det var den skönaste på länge! Just nu är jag ensam hemma, men myser lite med min bebis och det kommer väl hem några snart tror jag. Skönt att vila lite i lugn och ro..

piggelin <3


resultates av mammas och min tårta + rosor från pappa till mamma <3



kan tyvärr inte säga om den är god eller inte men den ser ju god ut i alla fall, det är ju alltid nått;)

16:e Maj

Torsdag idag men min hjärna säger fredag. Har varit en dag i förväg i hjärnan hela veckan, asjobbigt haha! Aja, imorn är det fredag i alla fall! Igår var det sjukt slappt i skolan och så gjorde jag klart engelska nationella under den korta tiden jag var där. Så himla skönt! Plus att det gick riktigt bra med. Hade muntliga kvar och det är den delen som är min starka del. Blir väl så antar jag i ungdomens samhälle. Det mesta man läser på internet och skriver känns som det är på engelska. Det blir så vanligt, ibland kan jag till och med tänka för mig själv på engelska utan att jag tänker på det. Läraren sa efteråt att när jag pratar kan man inte höra att jag har svenska som modermål. Även att jag hittar ord lätt och har lätt att uttrycka mig med bra flyt. Så det var kul! Idag har det varit lite blandat. Slutade skolan vid lunchen. Åkte hem och käka och sen sola jag ute. Så himla skönt var det och varmt! Kändes verkligen som sommar! Sen har jag faktiskt bakat massor idag också! Gjorde själv hallon och chockladmuffins. Vet inte riktigt hur de smakar men mamma och pappa säger att dem är goda så får lita på dem. Min dag kommer då jag också kan äta en.. Sen så håller även mamma och jag på med att göra en hallonmousstårta. Just nu står den i kylen och vi ska snart göra sista momentet med graneringen. Blir nog kanon! Varför vi bakar är för att älskade mamma fyller år imorn! Så det ska firas imorn och en till rolig sak händer imorn, vi ska äntligen hämta hem lilla piggelin! <3

inte min bild på tårtan, men så kommer den se ut när den är klar:)






vill tävla nuuuu!

usch, jag är så tävlingssugen.. Vill tävla nu nu nu! Inte bara tävla, vill rida också! Hoppträna, allt! Men måste tyvärr jobba hårt för att få det, bland det svåraste jag tvingats göra. Vi har en tävling inplanerad i alla fall, det är mitt mål. Jag ska klara det för vet inte hur länge jag står ut med att inte få tävla längre. Bara få titta på är inte riktigt lika roligt.. Annars så har jag lång sovmorgon idag och kort dag i skolan med 2 lektioner. Kiki och jag räknade på dagar igår, 20 skoldagar kvar innan sommarlovet. Asså det är ju helt sjukt! Sen är 2:an slut! Ett av de jobbigaste skolåret jag gått igenom kan jag nog sammanfatta det. Sjukt mycket inlämningar och det är alltid jobbigt med året mellan 2 andra. För det händer inte så mycket. Inget är nytt och inget avslutas. Ungefär som 8:an. Och så allt det här med det andra på det.. Men det löser sig! Länktar i alla fall sjukt mycket till sommarlovet för börjar bli riktigt skoltrött..


för det mesta, det blir bättre med tiden..

Hade sjukt roligt igår under tävlingarna! Underbart väder, lite  kallt på morgonen dock, sjukt fina hästar och bra stämning! Hade dock blandade känslor på kvällen.. Mestadels åt det negativa hållet. Berodde på lite olika saker, en stor fet blandning kan vi säga! Sånt händer, känns bättre nu igen. Första halva dagarna nu har jag faktiskt känt mig riktigt riktigt glad och positiv, det kan va mer kvällar och seneftermiddagar jag kan bli lite ledsen. Ibland mer än lite.. 
I alla fall! Idag är det dag två med tävlingar på klubben, ska titta och hjälpa till idag med. Roligt roligt! Men det kommer tyvärr inte hålla på lika länge idag.. Lite tråkigt, men det gör väl inget antar jag. Då får jag extra mycket tid att mysa med Fiona idag. Blev bara en snabbis igår på kvällen innan vi tog in dem. 

nästa vecka blir det mycket mums av dem här godingarna!!



11:e Maj

Grejjat en hel del de senaste dagarna så har knappt haft tid för datorn överhuvudtaget. Trorts att jag varit ledig både torsdag och fredag. Vad som hänt är bara lite blandade oviktiga saker. Kämpar ashårt med mina problem, fungerar rätt bra för tillfället. Tänk vad bra det skulle va om det kunde fortsätta såhär varje dag nu, för alltid. Det får vi hoppas på! I helgen är det hemmatävlingar på klubben som gäller. Får inte va med själv men ska vara där uppe och hjälpa till lite på banan iallafall. Det är kul det med, älskar att kolla tävlingar. Plus att det ska bli soligt! :)

Knasbollen och min bebis som vi snart ska hämta <3

om det är det som krävs, så ska jag göra det

Godmorgon på er! Sovit skit inatt, typ ingenting alls känns det som.. Har tänkt massor. Så nu kommer det komma ett inlägg då jag öppnar mig väldigt mycket, behöver det så var berädda. Först och främst är jag så sjukt trött på den här sjukdomen just nu. Den suger livet ur mig. Kan liksom inte säga vad det är som är värst. Att inte orka nånting eller all särbehandling med allting. Alla grejer jag inte får och måste göra. Även alla möten, vägningar och psykologiska snack är jag trött på. Speciellt när jag känner att den mesta hjälpen jag får genom att prata är med mamma eller pappa. Det är dem som gör att jag blir glad om jag är ledsen och det är där jag får höra rätt saker som gör att jag hittar viljan. Fast har mycket som gör att jag vill bli frisk. Och det är tur att jag har så mycket som hjälper mig. För det är många gånger då jag bara velat ge upp och skita i allt.. Har så himla mycket olika känslor om allt det här.. Ena stunden blir jag nästan irriterad för att det ska vara så himla mycket fara och flänga bland olika möten och personer för jag känner mig helt normal, jag behöver inte så mycket hjälp. Visst lite kanske men det finns andra som behöver den mer som är sjukare. Sen andra stunden känner jag mig helt hjälplös och behöver hjälp från överallt. Men det är oftast det första, att jag känner att det bara blir för mycket. För väldigt ofta känner jag mig inget sjuk alls så jag förstår liksom inte varför jag ska plågas av att allt jag håller kärt tas ifrån mig. Jag kan känna mig stark som förr. Men jag vet ju att det inte är sant.. Det är bara att acceptera.. Och så kommer vi till det där med min spegelbild.. Jag kan ju säga att jag blir inte glad precis och nöjd över det jag ser. Dubbelt upp där med, magen tycker jag är enorm och putar ut som om jag vore gravid, men allt annat ser hemskt ut för det är så litet, benigt och sjukligt. Så förstår inte varför magen ska kännas så stor och resten så litet. Det är det som skrämmer mig så mycket. Att när jag går upp i vikt så kommer det bara lägga sig på magen.. För saknar min rumpa, mina ben, min rygg. Ja, allt annat förutom magen.. Den har alltid varit mitt komplex, så det är alltid den som stoppar mig när jag väl bestämt mig.. Har försökt att kolla tillbaka på gamla bilder från Thailand och säga åt mig själv att ser du inte hellre ut såhär, att det finns en del att ta tag i, men samtidigt är du lycklig, du är stark, du bryr dig inte om kalorier, fet mat? Svaret är självklart jo, men den där rädslan att få tillbaka magen är ändå i vissa tillfällen för stor.. För nu är första gången i hela mitt liv som magen inte har ett stort fettlager runt sig. Men är jag lycklig nu då? Inte direkt.. Men ju mer tiden går nu blir jag ändå som tur är mer och mer motiverad till att skita i att jag kommer få tillbaka fett på magen. För jag saknar så sjukt mycket att kunna äta vad jag vill och känner för. Vill jag ha en glass, då tar jag en glass. Det är så sjukt mycket som jag älskar som jag går miste om för jag inte klarar av att unna mig bokstavligen nånting. Så just nu, idag, är jag iallafall på bra humör. Är jättemotiverad att bli frisk, jag vill att vikten ska ha stigit imorn på invägningen! Och det ska den! Det som krävs ska jag göra, även om jag kommer känna mig fet och uppblåst hela dagarna så får det väl va så då. Jag vill ha tillbaka mina dagliga stunder med Fiona, hoppträna, tävla, rida ut i skogen och bli biten av blinningar, kvällspass på ridabanan. Jag vill kunna äta vad jag vill utan att må speciellt dåligt över det. Kunna bestämma själv vad jag ska äta. Inte mamma, pappa, psykologer, dietister och framförallt inte anorexian. Jag vill känna styrka, kunna göra vad jag vill, jobba i sommar utan problem. Jag vill ha tillbaka min gamla vältränade kropp. En som jag känner mig iallafall hyffsat stolt över, som jag känner att jag kan visa upp mig med i bikini. För det har jag inte nu kan jag säga. Skulle aldrig kunna visa mig såhär på t.ex varamon.. Vilket gör mig sjukt ledsen med tanke på att det är sommarmånad nästa månad. OCH så är jag trött på att frysa så mycket. 

Skulle kunna skriva en roman om allt det här men nu får det räcka känner jag. Hoppas min motivation håller i sig hela dagen och flera dagar framöver nu bara. Kanske för alltid? Ja, jag kan ju alltid hoppas..


bildeeer

Vart riktigt skönt väder idag! Något blåsigt mitt på dagen, blev besviken då.. Men det blev bättre lite senare. Så gick ut och fota lite till fotografiska bilden, ska vara egopics så ni får stå ut med det. Men tog lite andra också. Men sen när jag tröttnat kände jag ändå inte för att gå in så bar ut all utrustning och smörjde. Duktig är jag! Och fint vart det! Sen smågreja vi lite bara och nu sitter jag här. Intressant eller hur? Men har haft en mysig eftermiddag iallafall utan jacka!!


6:e maj 2013

Har sovmorgon till 9 idag men vaknar vid halv 7 som vanligt ändå. Skulle kunna dra ner persiennerna men föredrar faktiskt att vakna tidigt av ljuset och ha en lång frukost. Och så blir man inte lika trött heller när man vaknar själv av ljuset än av ett larm och skriker. Blir himlans glad av vädret måste jag säga! Ska bli 20 grader idag och ännu varmare imorn, lycka! <3 Slutar även tidigt idag så jag får njuta av solen ordentligt när jag kommer hem! Annars har jag inte planerat in så jättemycket idag, syster får låna min knasboll och rida dressyrträning på eftersom Tara bestämmt sig för att göra livet surt för henne med sina trasiga tänder. 

grilla på kvällarna är serriöst det mysigaste som finns!


svar

Hej, jag har precis börjat läsa din blogg och har uppfattat att du har egen häst. Har ni egen gård, var i så fall? Eller rider du på en ridskola, vilken i så fall? 
Jag rider också och har två egna hästar, så skulle vara roligt att veta var du rider.


Hej! Först förlåt för segt svar. Men japp jag har en egen liten kuse och bor på egen gård med familjen. Den ligger i motala en bit efter Nykyrka Ridklubb. Så vi har ridavstånd till klubben vilket är riktigt skönt ifall vi inte vill använda trailern då min häst är lite knasig. 



Min fina, snart är det du och jag igen, inget ska få stoppa oss..<3

påminnelse..


senaste veckan

Hejsan! Har varken haft ork eller någon lust att skriva något. Det känns som det liksom har varit för mycket att skriva så jag har inte orkat börja. Så kommer inte skriva någoting invecklat. Mest bara lite smått och gott vad som hänt. Helgen i Göteborg var iallafall så sjukt bra och levde upp ALLA mina förväntningar, även bättre än vad jag hade hoppats på! Shoppade för en sjukt för stor summa, men vad gör det? Man lever ju bara en gång! Så första dagen var vi i scandinavium, kolla fina shower och stora klasser. Shoppa massor! Mest grejer till mig själv faktiskt. Fick i "present" eller vad jag kan kalla det ett sjukt fint schabrak som jag ska ha och tävla med i framtiden. Sen lördagen var vi först på ett stort shoppingcenter. Men lyckades hålla mig från att shoppa så mycket faktiskt! Men det var inte lätt kan jag säga! Sen blev det även en rolig vistelse på Liseberg som hade premiäröppning! Så himla roligt var det! Eftersom det inte var så mycket folk så behövde jag aldrig köa! Bara sprang runt och runt hela tiden! Sen söndagen, dagen vi skulle åke hem, så blev det Gekås Ullared! Så roligt! Älskar det! Shoppa massa fint och roliga saker! Så kort sagt, en sjuktmegabra helg! 
Annars den här veckan bläddra vi i almanackan, majmånad. Så mysigt.. Och äntligen börjar det bli liite värme som smyger sig fram. Firat valborg med fina vänner och Godegårds marknad var jag på. Två riktigt bra dagar där också! Och igår var det 18 årskalas för våran fina vän Mathilda! Hade jättetrevligt. Träffade nya vänner, dansade och skratta. Så den här veckan som gått och förra helgen har varit riktigt bra för mig. Mår så himla mycket bättre! Plus att pappa och jag bokat resa till THAILAND ÖVER NYÅR! Kommer bli så sjukt sinnes bra! Har länktat tillbaka dit så himla mycket sen jag var där sist.. Äntligen får jag komma tillbaka till mitt paradis..

Slänger in lite bilder som tagits under tiden.

 

RSS 2.0