lite roligt

Gjorde ett test bara för kul på en sida för att kolla vilken träningsform som passar en och lite mer. Brukar inte stämma så bra och det jag kör med funkar bra, men gjorde det som sagt bara för kul. Och resultatet blev läskigt likt mig! Verkligen allting stämmer in! 

såhär blev mitt resultat



Verkligen allting stämmer! Jag ställer alltid höga krav på mig själv och har väldigt hög självdisciplin. Jag gör alltid allting väldigt nogrannt och gillar när det finns struktur. Jag föredrar att träna ensam, jag tränar efter ett program, som jag själv gjort och följer mina resultat. Många övningar gör jag själv på golvet, fast på gymmet. Jag tränar egentligen bäst på eftermiddagen, tränar ofta bara på morgonen för jag tycker det är skönt att ha den gjord. Långdistanslöpning är jag så det bara skriker om det, kan lätt tänka mig att cykla långa turer och karate och sånt är skitkul! Styrketränar med vikter som jag skulle kunna göra lika enkelt hemma som på gymmet. Strechningen fattar jag inte riktigt, men det gör jag iallafall.. haha!

sista helgen år 2012

Sista söndagen år 2012 idag. Känns lite sjukt sisodär men kul också. Nytt år, nya möjligheter! Skrivet ett separat inlägg om året som gått. Idag har jag ridit i skogen, halkat på isen, tränat och lyxat till det, lite mandatime.. Fyllde upp badkaren, gjorde hemmagjord ansiktsmask, hade hårinpackning, gurkstavar, musik, rakhyvel och allmänt mys! Riktigt skönt var det faktiskt! Lagade även proteinpankakor efter träningen idag. Sjukt goda vart dem idag!! Nu ska jag ut i stallet och greja lite..


riktigt bra dag!

Ritkigt härlig dag idag! Förutom att min sömn inatt var den sämsta på väldigt länge.. Sov kanske max 3 timmar samanlagt.. Men jag lever, sover ikapp det nu inatt. Så började dagen med chill framför film eftersom jag vakna så tidigt och orka inte somna om, och sen vid 9 drog jag in till gymmet. Riktigt bra pass idag! Satte PB i djupa knäböj, 55 kilo! Det tar sig! Sen efter fick jag vänta ganska länge på stjuss hem så gick runt lite på stan och handlade en del, haha. Hade ju inget att göra så varför inte shoppa liksom?! Fynda massa fint! Köpte en del kläder men orka inte lägga upp alla och ta kort på. Köpte ett vanligt vitt basic linne, en fin linne med ett kors på, en svart linne med lyxaxelband och en sak som jag inte kan beskriva. Allt det för endast 220 kr!!! Asså det är ju helt sjukt! Sen köpte jag tre bh:ar, två läppglans och en parfym. Fynda som tusan! Och glad vart jag, haha! Sen när jag kom hem blev det mat, var sjuukt hungrig så det smaka extremt bra kan jag säga! Fast det hade varit asgott iaf, men ni fattar. Sen ut till stallet för en tur i skogen med min knäppa häst. Äckligt väder var det, typ regna? Men är alltid mysigt ändå.. Så nu sitter jag här med mitt efterlänktade kaffe och myser!


28:e december

Börja dagen med en skön sovmorgon till kvart i 9.. skönt att sova ut, även fast jag vaknat själv alla dagar på lovet så var det skönt att sova lite längre. Men gick upp och gjorde frukost, sen ut i stallet. Mocka och så red jag ut en sväng på min knäppgök. Mysigt men hon försökte ta mitt liv ett par gånger med sina mega bocksprång. Men jag satt kvar! Sen fixa jag mina sista sysslor i stallet för tillfället och sen in och myste lite med kaffe. Sen laga jag mig lite käk, kung på mat är jag, inte för att den är så avancerad men den är god! Gick ut och fota lite nyss, men hade inte så mycket insperation. Men blev för kallt för ett tag så gick in och ska nog göra mig lite te tror jag. Sen efter 2 tiden tar jag bussen in till stan och kör ett pass på gymmet!

Här är ringarna jag köpte igår


shopping shopping

Blev en rätt bra dag idag tillslut! Börja med mocka i stallet, sen in till stan och träna, dubbel körlektion och sen Linköping för lite shopping med fina flickor och kära pappa. Handla ganska mycket för en liten peng, ville helst hålla mig under tusenlappen, vilket jag lyckades med! Så nu har jag varit duktig och äntligen tagit kort på det jag köpt. Även det jag fick i julklapp. Kan va så att jag missat nått men det mesta iallafall.



Det var julklapparna

Det här handla jag idag, köpte även tre små ringar. Men råka radera den bilden på datorn och orkar inte ta en ny..


min jul

Hade en sjukt bra jul igår! Eftersom gymmet var stängt bestämde jag mig för att vara världens bästa dotter igår. Så på morgonen fixa jag allt i hela stallet, åt alla 4 hästar!! Mocka, strössla, soppa, fyllde på vatten, gjorde höpåsar, bar ut vatten till hagarna osv. Rätt jobbigt faktiskt.. haha! Sen in och började städa i huset. Damsög och skura golvet, plocka undan allt som låg framme, damma mm. Så då kände jag mig väldigt generös, vilket man ska vara på julafton. Sen när syster kom hem vid halv 4 öppna vi våra paket vi köpt till varandra i familjen. Fick massa fina saker! Sen vid 5 åkte vi till mormor och morfar. Åt sjukt god mat, önska verkligen att jag hade orkat mer! haha, blir så besviken när jag blir mätt.. vill ha mer.. Men vi tog med lite rester hem som jag käkat idag. Sen efter vi ätit myste vi lite och öppna paket, hade det ällmänt jättetrevligt. 
Idag börja mamma och jag med att rida ut en sväng på morgonen, lite mysigare när det inte var så kallt. Men jobbigt för stackars hästarna med all den nya tunga, blöta snön som hade kommit.. Sen chilla jag lite en stund, pilla på alla mina saker jag fått i julklapp. Och sen in till gymmet som hade öppet en stund idag. Hade på mig mina fina nya träningskläder så kände mig extra fin! Hem och käka, chilla lite till framför film och sen förut hälsa vi på farmor en sväng som inte kunde vara med och fira igår. Bytte paket och prata. 

Önskar att jag skulle orka ta kort och visa allt jag fått med nu har jag använt en del grejer och orkar verkligen inte lägga fram allting, haha! Men är jättenöjd med dem iallafall!

lite bilder från igår


dagen före

Dagen har för det mesta bestått av att tagga jul! Vakna och åt god frukost, ut i stallet och mocka och andra sysslor. In och bytte om för att rida ut en sväng i skogen. Kallt när blåsten kom åt oss men annars mysigt! Kände av gårdagens pass skapligt mycket så var sjukt seg i kroppen, men det vart lite bättre efter jag ridit och vilat lite. Åt sedan lite mat, bytte om och fick stjuss in till stan för ett härligt gympass. Kändes riktigt bra på bandet idag. Skönt för det har varit lite småsegt ett tag nu. Men bena bara rulla på och vipps så hade 1 timme gått. Sen lite styrka på det också. Sen stjuss hem igen, hjälpte mamma med det sista i stalleet och in och bara tog det lungt.. Duscha och gjorde mig julfin tills imorn! Målat naglarna, raka bena(hehe) och smörjde in mig med bodybutter. Mys! Sen har jag bara tagit det lungt resten av kvällen, skönt! Eller kvällsfodra hästarna också. Nu taggar jag bara imorn, jul! Känns som det va bara några dagar sen jag satt i skolan och sa att det är jul om bara en månad och nu är det imorn.. Tiden går för fort, hinner inte med!


dan före dan före doppardan

Denna dag har bestått av en hel del julmys. Men som vanligt på lördag gymmet på morgonen och mitt älskade benpass. Gick riktigt bra idag! Sen när jag blev hämtad också mamms, syster och jag och gjorde lite ärenden. Grangården, biltema och maxi. Vi handla massa mysiga julsaker. Så när vi kom hem gjorde vi lite utav ett julbord. Så mysigt var det, men som vanligt så gör man alltid för mycket till julborden. Vart typ över hälften kvar känns det som.. Men gott var det! Sen var jag en sån duktig flicka att jag fixa iordning allting själv efter vi ätit. Plocka ur diskmaskin, plocka undan en miljon tallrikar från bordet, la mat i burkar och in i kylslåpet, diska och torka, ja, allt. Sen ut i stallet. Hjälpte mamma och Annie lite som skulle ut och rida. In igen och hjälpte pappa med att bära upp en stor klumpig byrålåda till övervåningen och ner med julsaker. Så nu på kvällen har det pyntats, även granen. Julstämning på hög nivå! Städa och damma av mitt rum ordentligt så nu blänker det så fint! Har även pluggat lite mer teori idag. Känns som jag kan det mesta på Fas A nu iallafall. På det sista jag gjorde nu ikväll kolla jag inget i boken och klara det. Men nu är mina prov slut så måste köpa mer nästa vecka. 

Lite blandade bilder jag tog nyss


whatever your 100% looks like, give it

Skolavslutning idag och äntligen jullov! Vi hade först en lektion och fick måla lite i photoshop, sen avslutning med lärarna och sist avslutning i aulan. Efter det drog vi i klassen och käka tillsammans, så mysigt! Sen gjorde kiki och jag lite ärenden på stan och sen ropa gymmet på mig! Men gick rätt tungt idag.. Vet inte vad det var med kroppen, skulle springa och det gick skittungt.. Men lyckades stå ut en timme, så det kändes bra! Sen lite träning på magen! Annars så ska jag bara ta det lungt ikväll.. Hoppas på att vakna imornbitti levande utan att jorden gått under..

min fina bild jag gjorde imorse!


hoppas på att överleva

Nästan jobbigt lång sovmorgon faktiskt.. Börjar inte förens om 1 timme och jag är klar med allt.. Så kommer jag bara ha en kort lektion också, men ska inte klaga! Efter skolan blir det gym iaf och sen ska brudsen och jag gå lite på stan, tomtenatta idag så hoppas på lite reor! Sjukt, imorn är dte julavslutning.. Halva tvåan har gått.. Halva gymnasietiden. Blandade känslor där! Nu taggar jag iaf jul asmycket och hoppas på att överleva morgondagen!



en vecka till jul

Riktigt bra dag idag! Börja med körlektion, boka även tid för uppskrivning och uppkörning. Blir i början av februari, var tydligen jättehårt tryck på det så fanns inget tidigare, men det blir lagom så jag hinner plugga ordentligt. Sjukt läskigt, vill verkligen lyckas på första försöket! Sen första lektionen så prata vi bara betyg, fick reda på att jag än sålänge har B i den kursen, nöjd! Sen näst intill ingen tyska, vi satt mest bara där tycker jag och prata om att vi inte ska ha lektion imorn, ännu bättre! Sen julbord till lunch, mums! Svenskalektion och sen ingen historia. Riktigt bra dag tycker jag! Sen till gymmet och kötta! Efter det så mötte jag min kära moder och syster på stan och handla julklappar. Så som sagt, sen riktigt bra och mysig dag.


17/12

Jobbat med svenskaarbete igår och idag och är nog äntligen klar tror jag. Sjukt jobbigt arbete men nu är jag helt ledig från inlämningar och läxor! Så underbart! Men kommer tyvärr ha ett psykologiarbete över lovet men det är inte så mycket, pluss att det är roligt också! Kommer även behöva plugga sjukt mycket på körteorin till körkortet på lovet så kommer inte va så mycket ledigt.. Men det är det värt! Vill verkligen få det så fort som möjligt!
Igår var det tredje advent, så mysigt, Inte alls många dagar tll julafton nu! Köpte även klart mina sista julklappar idag. Älskar att julhandla! Önskar dock att min julbudget hade varit liiite större, men jag fick ihop det!

min bebis


Senaste dagarna

Har inte riktigt haft tid eller ord att skriva något. Onsdags hade jag hoppträning och sen på kvällen plugga jag till matteprovet. Torsdag träna jag innan skolan, gick i skolan, gick på mattstugan, handla grejer till julshowen och plugga matte på kvällen.. Igår träna jag innan skolan igen, gick i skolan och avsluta med matteprovet. Känns som jag borde ha klarat det, men man vet aldrig.. Efter skolan åkte jag hem och slängde i mig lite mat för en sista träff på klubben innan julshowen. Pynta och åt pizza. Idag börja jag dagen med gymmet. Har fått till riktigt bra pass de tre senaste dagarna. Sen gick jag lite på stan med syster. Hem och åt mat och sen var det dags för medlemsmöte på klubben och sen efter det var det julshowen. Gick rätt bra. Lite problem men det löste sig! Så ritkigt lyckat tycker jag det vart! Så nu är det äntligen över.. Men fick ett presentkort på SF Bio i present för jag fixat med allt det här så det gjorde mig lite gladare att det uppskattades. Så nu sitter jag äntligen och slappar i soffan.. Blir nog bara chill och tat lungt resten av kvällen..

Hade tänkt att ta lite bilder under showen, men hann inte då ag var konfranciär(stavning)


young wild girls

Usch, nu har min hjärna stängt av helt, protesterar och vägrar samarbeta. Blivit lite för mycket idag tror jag. Lång skoldag som drog över till klockan 4. Hade en redovisning och jag jobbat som en tok för idag och det tog väldigt lång tid.. Sen stressa stressa så mycket jag bara kunde för att hinna träna i alla fall en timme innan det var dags för teori på körskolan. Koncentrera mig och lära mig ännu mer. Men vann faktiskt en körlektion! och så fick alla varsin som julklapp, så fick 2 gratis lektioner samanlagt idag! Kom hem, värmde lite pankakor från igår och satte mig med tyskan så fort osm möjligt, men nu orkar jag inte mer.. Det blir överbelastning här snart.. Lär ju gå skit imorn.. Vill bara att den här veckan ska vara över.. Men efter imorn är det bara ett prov kvar, men det värsta tyvärr.. matten.. Men ska nog klara det! Ska plugga imorn och på torsdag. 

min hjärna har medelat att den dragit och kommer tillbaka imornbitti.

mums!!

Måndag igen, 2 veckor kvar i skolan. Den här veckan lär ju bli skapligt jobbig känner jag.. Massa grejer i skolan, men jag ska nog klara det! Efter skolan blev det ett sjukt gött pass på gymmet! Körde intervaller på bandet och fick upp ett bra flås och en trött härlig känsla när det tar emot. Sen fick magen sitt! Så det vart bra. Sen nyss gjorde jag mig lite proteinpankakor. Kung är jag! Så sjukt mumsiga! Första tuggan var jag lite skeptisk, men efter några till så vart det jättemums! Så det blir fler gånger! Ne, nu måste jag börja med skolsaker..

Här är receptet på pankakorna, hitta det här.

Ingredienser
240g äggvita
20g äggula
250g lätt kesella/mini keso
80g havregryn
1dl mini mjölk
1 tsk bakpulver 
1tsk salt



2:a advent

Åhh så mysigt! Sjukt att det redan är andra advent.. Snart jul ju! Och jag är så sjukt shoppingsugen, men akn inte handla nått förens jag handlat klart alla julklappar.. Så vill bli klar med det nu! Men har inte så jättemycket kvar. Snart kommer iallafall syster hem så ska vi ut och mysa i kylan. Sen in till gymmet. Länktar! Sen lite senare ikväll så är vi bortbjudna till mormor och morfar på middag där även kära moster kommer vara. Var ett tag sen nu känns det som. Så det ska bli kul!

mamma och moster


we waited all through the year, for the day to appear

Skönt med fredag igår. Träna bra pass efter skolan och sen hem och myste framför X-factor. Även fast jag inte följt programmet är det väl alltid kul att kolla vem som vann? Sen lite senare på kvällen jobba jag faktiskt med historian. En fredagkväll, tro det eller ej.. Men det gjorde jag faktiskt. Hitta lite grann, men vill hitta mer.. Får hitta tid till det. Började dagen annars med ett pass på gymmet. Är väldigt besviken på att min speciallcrosstrainer är trasig.. Men det går ändå, älskar att springa också! Sen när jag var klar mötte jag upp tjejerna på stan för mysäta på Hugos. Så trevligt var det! Sen hämta pappa mig för att sedan åka till hoppträning. Gick riktigt bra trots att Fiona var ganska galen idag! Hahaha, när jag trava gjorde hon nått slags bocksprång, högt som tusa, och kasta av mig! Så störd är hon.. Under hela träningen slängde hon sig och hoppa runt. Men det är lite kul också..

mysig morgon!


something about christmas time

Dagen vart inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det gick. Det mesta blev bara uppstjutet med ca 2 timmar. Mockade på morgonen oså, sen försökte söka lite till historian men det går serriöst inte att hitta nått mer! Så ger nog upp.. Sen kom mamma hem efter 12, så börja hon med maten och sen gick vi ner till stallet och greja lite med det som behövdes. In och åt, sen ut igen för att rida. Man kan ju tro att det var jättemysigt. Snön föll tyst och allt var helt stilla. Snön var orörd där vi red. Visst, det var mysigt. Men jag frös så in i h******!! Och självklart ska det rasa massa snö på en hela tiden.. Kändes typ som att min kroppstemperatur hade sjunkigt med 10 grader. För det kan ju bli lätt att man tappar känslen i fingrar och tår, men okej, det står jag ut med. Men frös upp till hela ryggen, armar och allt. Var bara runt hjärtat som klara sig. Så det var skapligt skönt att komma in i stallet sen igen, men frös fortfarande. Gick in, bytte om för att åka in till gymmet. Åhh, det var så skönt att bli varm och svettig! Sen efter när jag var klar duscha jag jätevarmt, trots att jag var svettig men det var så skönt att vara sådär mysigt varm! Kolla lite på stan sen efter, men allt som jag tänkt köpa var antingen slut eller gick inte att hitta.. *suck*. Men en sak lyckades jag beställa så den kommer nästa vecka. Får kolla vidare! Har 17 dagar kvar att handla!


lite värme tack!


thinking of you

Ledig imorn igen, så sjukt skönt! Ska försöka göra vettiga saker imorn men av nån anledning hinner man aldrig? Fattar inte hur det går till.. Men ska på förmiddagen fixa stallet lite snabbt, sen in och göra lite histora tänkte jag. Sen vid 12 ska vi rida en kortis i skogen i snön. Efter det åker jag in till stan och tränar för att sen på kvällen kolla tomtenatta. Är öppet till 22.00 imorn, så sjukt mysigt! Så ska köpa massa julklappar!

vore nått ni!


Dag 8 – Mitt senaste köp

Det var min klänning jag ska ha till jul och nyår. Men imorn ska jag förhoppningsvis köpa lite julklappar!

 

let it snow

Usch, sov skit inatt.. Vakna och kunde inte somna.. Men jag klara dagen ändå. Körde körlektion imorse i snön och boka in lite fler lektioner. Börjar närma mig körkortet nu! Efter skolan, gym som vanligt. Sen efter det var det körskolan igen för teorilektion. Vart rätt jobbigt i slutet för hade inte ätit på typ 8 timmar och så tränat emellan då också.. Så ja, jag var trött, hade huvudvärk och mådde inte så värst bra. Men nu är jag hemma, har ätit och är glad igen! Har inte mycket mer att säga direkt.. 


Dag 7 – Det vackraste jag vet är

Oj, det var svårt.. Rent spontant har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska svara, beror ju på hur man tolkar det för finns ju så många synvinklar på det. Men det första jag kommer och tänka på är ett uppskattat liv som är det vackraste som finns enligt mig. Man ska vara sjukt glad för att ha fått ett liv. Finns alldeles för många som inte uppskattar det tillräckligt. Det finns alltid något i ens liv som bör uppskattas. Men många är för upptagna med att bara se de dåliga sakerna. Klaga på allt de inte har eller är allmänt bortskämda. Man ska uppskatta varje dag, varje timme, varje minut man får i livet som en frisk människa. Jag är oerhört glad över mitt liv. Älskar det! Visst finns det saker jag saknar också, men är ändå så glad över det jag har. En underbar familj och vänner som älskar mig och jag älskar dem, mat på bordet varje dag, får gå i skolan, jag är frisk. Allt utöver det är bara extrasaker som ska uppskattas extra mycket. Något som man ofta glömmer bort..


seven days a weak

På nått sätt skönt med skola idag igen efter att ha varit ledig i fyra dagar. Hade ett antal skrattanfall idag, så en rolig dag kan man säga! Efter skolan blev det gymmet som vanligt, magpass idag. Körde först 1 h på crossen och sen lite kortare intensiv magträning. Tycker magmusklerna börjar synas lite nu! Sen tog jag bussen och hoppa av vid ridklubben för att ha styrelsemöte. Sen hem och käka lite. Va så sjukt hungrig!


1:a advent

Väldigt mysig dag idag måste jag säga. Träningen gick bra förut. Sjukt mycket folk när jag kom dit bara! Trodde typ det var öppet hus eller nått men tror det var några ungar som hade nån uppvisning och då måste ju hela släkten komma! Men det störde ju inte mig direkt så det var väl gulligt. Sen efter gymmet så gick jag lite på stan för att vänta på stjuss hem. Hitta en fin jul- och nyårsklänning, äntligen! Har letat, provat massor, men aldrig hittat nån jag vill ha. Men den här satt som ett smäck! Sen när jag kom hem var jag så hungrig så jag kan knappt ens beskriva. Kände mig inte medveten, hade svårt att koncentrera mig på nånting! Men mitt kaloriintag för dagen låg säkert på minus eller nått, hade bara ätit frukost och dem kalorierna var bortbrända från träningen och promenaden imorse. Så kände mig som ett djur när jag kom hem! hahah! Men gött var det, tog ett tag innan jag blev mätt! Men nu efter ett antal mackor och massa frukt är jag tillfredställd.. Skönt.. Sen blir det taccos ikväll! Så gott!!

Lite mysbilder + min nya klänning!


kallt!!

Börjar få tillbaka lite värme och rörelse så jag kan skriva. Har varit ute i stallet och sen promenad i 1 timme med hästarna. Usch vad kallt det var!! Skulle ringa och säga en sak till pappa när vi gick så hade handen utanför vanten i inte ens en minut och den blev en isbit bokstavligen på den korta tiden. Men nu är jag inne igen och myser i värmen. Om 1 timme befinner jag mig på gymmet och blir ännu mysigare och varmare! Taggar! Sen efter det ska jag kolla lite på stan, julstjutning, eller vad det kallas, är idag. Så mysigt! Bjuds på glögg och massa annat, säger man ju inte nej till! 


Dag 6 – Den bästa tiden på året är

Det beror på om man ska se på lång tid eller lite kortare. För längre tid är utan tvekan sommaren! Sommarlov, värme, sena sommarkvällar, grilla både med familj och vänner. Ah, det är underbart.. Men om man ska se på lite kortare period tycker jag nu december, bara för jag älskar julen och det är så mysigt när första snön kommer och alla förberedelser. Alla smågrejer som man bara gör vid jul, som glögg t ex. Drack mitt första idag för iår. Så sjukt mumsigt!




1 december 2012

Wiiee idag är det äntligen december!! Länktat sjukt mycket och imorn är det första advent också! Så mysigt! Började månaden, dagen, men ett benpass. Lika kul som vanligt! Sen hem, fixa stallet, sen stog det hoppträning på schemat. Gick riktigt bra! Hon var helt galen med massa energi, stog och skrapa och slängde med bena när jag försökte få henne att stå till. Sedan direkt efter träning var det luciaträning med småbarnen. Sen hem igen. Laga mig god havregrynsgröt. Juligt och gott! 


RSS 2.0