vaaaaaaaaarmt!

Asså gud vad varmt det har varit idag!! Gött men asså nästan för varmt. Allting var asanstränagnde och det var så kvavt! Så det är tur att det ska regna imorn, även fast jag inte gillar regn. Gillar inte heller att hoppträna när det är för varmt. Men drog till Hanna efter skolan och sola lite för Fiona skulle vila idag iallafall. Orka inte träna idag heller för det var så sjukt varmt!
Boka även biljetter till liseberg på skolavslutningen idag. Så sjukt kul kommer dte att bli:D
Blir det dåligt väder då börjar jag ärligt talat tjuta asså..


skogis

Idag vart det en tur i skogen. Mysigt nu när det är lite varmare igen. Vart även lite trött på Fisen idag för jag orka inte med att hon ska dra hela tiden. Så jag stanna henne och red lätt i galoppen istället. Det funka väldigt bra på henne för hon bryr sig knappt om man tar i henne. Så sen när hon lugna sig red jag lätt igen men det tog inte lång tid innan hon hade farten uppe igen så red jag lätt igen osv.


vattenkrig

Idag har det varit vattenkrig i skolan. Haha va sjukt kul! Men lärarna älskar det inte. Men fattar inte riktigt, är man utomhus, vad stör det dom? Ska egentligen va så att niorna kastar vatten på sjuorna och åttorna men vart mest att vi kasta på varandra så det inte vart nån som inte ville bli blöt vart det. Kul att få ett bra avslut på skolan och fler roliga grejer kommer som utklädningsdagen och minigolf och sånt.

Så himla jobbigt! hade tänkt att ta med mig kameran men glömde den hemma:(


gårdagens "kvällsmat"

Mamma och jag hade myskväll igår. Vi lyxade till det med världens goaste "kvällsmat".



vi hade mycket mer jorgubbar och ostbågar som vi också åt. Visst är vi nyttiga.

inte bara vi

Det är inte bara vi som är trötta. Även lilla Fiona gäspa en del. Det var jobbigt att springa några meter innan;)








trötter

Puh, trött man är då! Mamma, pappa och jag har varit ute och fixat med staket i 4 timmar för fölisarna ska byta hage. Men det var skönt att gå in och äta sen när vi var klara. Hagarna är bredvid varandra så passade på att ta lite kort på bebisarna medans vi ändå var där.









Dom är väldigt söta men dom kräver väldigt mycket arbete för att inte ens vara våra.

bra söndagsmorgon

Godmorgon allihopa! Sitter här nu framför teven och kolla på Spirit. Gud, det va aslänge sen jag såg den filmen! Hahah, älskar att hästarna har ögonbryn. Jag kan typ fortfarande alla låtar utantill. Eller inte hela låtarna men lite av dom. Så det här känns nu som om det kommer bli en bra söndag.


drömisar som en dag kommer bli sanna

Hitta tatueringar som jag bara dreglar över. Vill så gärna ha! Men jag får väl vänta, det är inte långt kvar. Jag la ju upp en bild här för några dagar sen med ankaret. Men jag är inte helt vill ha så jag dreglar, för jag gillar inte budskapet eller vad än kan kalla det. Vill ha texten "when writing the story of your life, don't let anyone else hols the pen" och så hitta en bild till det. Då tänkte jag att nåt som står för frihet borde passa och vad passar inte bättre än en fjäril. Fjärliar är ju så sjukt fina med! Och så hitta jag en jättefin och så försöke jag sätte dit texten själv. Vart jättefint, men ser ju lite konstigt ut eftersom den inte följer huden på bilden men man fattar. Det skulle va så sjukt snyggt!


ååh, är helt kär!

och så vill jag ju ha en bakom örat också. Skulle jättegärna vilja ha ett tecken för mitt stjärntecken. Men är lite rädd för att få problem med jobb med den. Men det skulle ändå vara så sjukt snyggt!
Stenbocken

sådär asså

Det va inte direkt så jätteroligt igår asså.. Det var inte tråkigt, men jag var så sjukt trött i kroppen så orka knappt dansa och så vart jag lite uttråkad och så kändes det som att det inte kommer bli bättre än så. Så jag drog hem vid tolv. Kissies bror var också där. Inge vidare, gillar inte kissie och då gillar jag inte hennes bror heller och han var verkligen inte bra. Men aja, så dåligt var det inte som det låter, det var okej kan man säga:)


friday!!

Ååh äntligen fredag!! Är så sjukt trött asså, sista lektionen döda mig! Men sen efter skolan vart det ett "träningspass" på gymmet. Var lika trött där så orka inte hålla fokus. Men lite träning vart det väl. Sen nu ikväll blire 100% party med KBK. Skojjigt ska det bli. Har inte mycket mer att tilllägga här. Hörs senare!


--


"olycksdrabbad dag"

Ja, idag hade horoskopet rätt för en gångs skull, fast inte på ett roligt sett.. Skulle ut på en mysig ridtur i skogen idag. Men jag kom inte så långt. Typ 20 meter från stallet. Då blir Fiona rädd och sliter sig och springer iväg i världens fart! Det är ingen idé att springa efter men jag följde ju självklart efter. Men hon vände ju och kom springandes emot oss några gånger men inte för att komma tillbaka, mest bara för hon inte ville springa förlångt ifrån de andra hästarna i hagen förmodligen. Vi fick mest stå och vänta tills hon skulle stanna själv för det skulle va helt omöjligt att stanna henne. Som tur åkte ju inte tyglarna över halsen. Är alltid så rädd för det, fast det är jag nog inte ensam om. Sen kom det som jag nästan väntat på. Hon gick omkull. Stackars henne. Men tur i oturen var det på en järde så hon landu ju mjukt. Men kan ni tänka er att inget av utrustingen gick sönder! Eller ah, de vart ju inte vackra. Min stackars nya sadel som är alldeles ny..Men det gick bort rätt bra med smörj. Men det kommer alltid va som ett väck tyvärr.. Men det viktigaste är att Fiona klara sig bra! Kan aldrig ens tänka mig tanken om något ont skulle hända henne! Vi tog in henne i stallet direkt efter och tog av sadeln och så och gick ut på en promenad med henne så hon inte skulle bli stel ifall hon slog sig lite.

Det syns inte så jättebra på bild för min kamera gillar inte att ta kort på smuts.

Där repan är vek det sig så insidan gneds mot marken


vackert..




fråga

Emma om bättre än väntat:
Har aldrig hört någon säga snubbelbommar tidigare?! vad är det? :P

Man säger nog egentligen inte snubbelbommar, det är nog mer som ett smeknamn. Men det är upphöjda galoppbommar på ca. 40-50 cm men ett galoppsprång emellan. De står lite tätt så om hästarna skulle skena emot snubblar de över för de aldrig skulle hinna få det vettigt. Så det är nog därför det kallas snubbelbommar:)


bättre än väntat

Hopptränade nyss vilket gick jättebra! Det var bara övningar idag. Stutsar, snubbelbommar, travhoppning mm. Hon har aldrig varit den bästa på snubbelbommar direkt. Hon tror att det är stutsar som är lite förlångt ifrån varandra så hon kan inte fatta varför jag bromsar emot, då går det ju inte. Men den här gången tog hon dom faktiskt inte som stutsar. Det var först tre snubbelbommar och sen två galoppsprång till en oxer som i banan sen låg på 110. Hoppar fint gör hon också min lilla stjärna. Trodde att banan skulle gå åt helsike men det gick över förväntningarna. Svängde mjukt och fint och inga direkta tempoökningar. Duktig är hon!

hehe riktigt såhär hoppa hon inte idag, idag kunde jag hålla balansen och inte trilla över på vänstersidan;)

it's amasing how you can speak right to my heart



Slutade vid två idag. Drog hem direkt men tyvärr var ingen hemma så sitter här nu och slappar till musik. Sen vid 5 tar vi in Fiona för lite hoppträning.

--

If I had one wish, it would be to not have a reason to make one.


jobbat igenom lite

Red nyss lite på ridbanan. Vi tänkte inte ta nått jättepass direkt. Bara lite lösgörande och jobba igenom sidorna. Hon kändes väldigt fin. Vart väldigt trött i magen efter. Det känns riktigt bra. Även lite regn har hon vant sig med. Duktig flicka!

hehe failbild



och en fin, elr Fiona är fin

Inte idag

tack papps!

Igår investerade pappa och jag spotify unlimited. Så himla glad! Kändes onödigt att ta premium eftersom jag ändå inte har en mobil att lyssna i. För open har blivit så sjukt jobbig! De har ju kortat ner till hälften av tiden, alltså 10 timmar, och så kan man ju bara lyssna på vissa låtar 5 gånger!! Rätt så dåligt faktiskt. Men det har ju säkert funkat för de som äger spotify för jag kan tänka mig att många har köpt premium eller unlimited. Men det är så sjukt gött att kunna lyssna precis hur mycket jag vill och inga reklamer! Sjukt underbart enligt mig!!!! Tack papps!!:D


inte mycket hänt här inte

Hellu allesammans! Vet inte riktigt vad jag kan skriva idag. Har inte direkt gjort nåt. Efter skolan drog jag och gymma. Träna intervallträning i 40 minuter och lite mage. Sen hem och nu sitter jag här. Fiona vila idag så kan inte göra så mycket. Har inga läxor heller vilket är helt underbart!!


bebis

Så söt Jillian i grimma.


--

Giving up doesn’t always mean you are weak, sometimes it means you are strong enough to let go


fortfarande lite trött

Red ett lättare pass i skogen idag. Hon kändes fortfarande lite trött så det blev en kortisrunda och sen imorn får hon en välförtjänt vila. Snart kommer släkten för att fira mamma som fyllde i tisdags. Trevligt trevligt.


ändrar design

Har ändrat designen lite. Rätt nöjd. Tyckte den gamla headern var lite tråkig när det bara var en bild och den lila färgen passa liksom inte in. Vad tycks?


woho lyckades!

Red på banan idag och kan ni tänka er att Fiona var lite trött idag från skogen idag?! Men tyvärr var hon lite tjafsig i munnen från att hon hade det lite skarpare bettet igår..Men det gick över när hon bara kände efter lite. Kändes som i början att hon bara slängde med huivudet utan att känna efter. Men som sagt så lugna hon ju ner sig. Sen i galoppen så slängde hon rätt mycket med huvudet, eller inte i början men man kände att hon var trött i kroppen. Stelare än vad hon brukar. Så vi avsluta. Känns bara onödigt att fortsätta för det skulle ju ändå i vilket fall som helst inte blivit bättre eftersom det berodde på att hon var trött. Men för övrigt var hon väldigt avspänd och fin!:)

"dagens outfit" som man brukar kalla det;) vart blått och grått, inte medvetet men najs asså.


--

Life is really simple, but we insist on making it complicated.


snygg

  Skulle va sjukt snygg som tatuering! Ska nog spara den och se om jag fortfarande vill ha den som 18:åring. För jag får nog inge mer innan. I sånna fall skulle jag vilja ha den på ryggen, på högersidan under axeln. Vet inte om det har nåt namn, men hoppas ni fattar





Life Quotes

Jillian och Jilbert

Lilla Jillian är typ 3 och en halv vecka nu, men lilla Jilbert som jag inte lagt upp några bilder på än är bara en vecka på måndag. Idag fick de gå ute tillsammans för första gången så fota dom lite. Så söta, älskar fölisar!!
Det blev en himla massa bilder. Men det är mest bilder på Jilbert men det var han som gjorde mest saker och Jillian är så rädd att man ska ta in henne när man går fram till henne.


Söta Jillian


lilla Jilbert, sötis!




















200

woho, har skrivit 200 inlägg nu. Har haft bloggen sedan 6 mars. Kunde kanske ha skrivit lite mer men har vart mycket i skolan så ska försöka bli lite bättre sen när det är lov. Ska jobba fyra veckor i sommar också så då kanske det inte blir jättemycket eftersom jag slutar 4 och kommer träna lite och så måste jag rida. Men lite blir det iallafall. Har ju inte läxor då:D

Nu ska jag sussa..pussgodnatt!


skogen

Red ut i skogen direkt efter skolan idag. Och eftersom Fiona är så himla stark i skogen skulle vi prova ett lite skarpare bett. Men det gick inge vidare..Hon satte sig fast jättehårt i vänstersidan och när jag tor "lite för mycket" så slängde hon bara med huvudet. För jag höll inte alls hårt. Men aja, det gick ju för en engångsgrej, hon lever ju. Red också väldigt långt idag för att se om det ens gick att få henne trött för det känns som hon aldrig blir det. Men lite trött vart hon nog. Hon skrittar så himla fort också! För vi skengalopperar ju inte liksom men ändå sa tar en runda som tog en timme med harry går på 40 minuter med henne. För det känns som när hon skrittar att hon vill bara gå fortare och fortare hela tiden. Dt märks rätt väl att hon vill kunna gå fortare än vad hon kan. Men det är lite svårt;)

riktigt såhär fort går det inte, men långsamt går det inte heller..

kissie

Vendela och jag ritade lite på sista lektionen idag. Vi fick göra vad vi ville och vi var klara så det var okej. Började med att vi bara rita en väldigt konstig tjej. Sen vart det kissie. Sen rita vi henne så som hon såg ut innan alla operationer. Och sen hitta vi på hur hennes kille ser ut. Assnygga;)

Vänster, kissie efter alla operationer, höger innan



Kissie och hennes påhittade kille


alla tre, vilken är det man ser mest


men erkänn, vi äger på att rita;)

Göttigt

Hade en asjobbig förstalektion idag. Vi fick två texter att skriva om. Tog en och en halv timme och då fick man stressa. Alla hann inte ens andra texten. Och jag var så sjukt trött!! Men imorn är det fredag. Skönt!! Sen efter skolan träna jag på gymmet som jag inte hunnit göra på ett tag nu. Riktigt göttigt pass! Det var tur att Fiona vila idag för annars hade det blivit rätt jobbigt. Men om hon skulle ha sprungit idag skulle jag inte tränat så hårt i för sig. Sen efter det åkte jag iallafall upp till nyrk för att kolla när ponnysarna hoppa. Så söta. Så nu ska jag plugga lite till ytterligare ett prov.

söta Patcha

känns riktigt bra nu!

Det är inte bara jag som kollar på hoppningen på teve hoppas jag:D

Hoppträna iallafall nyss. Vi hoppade på tävlingshindren. På framridningen var hon asjobbig för hon tyckte hindrena var mycket läskiga så det gick ju knappt ens att göra en förhållning. Men det gick hyfsat ändå. Sen när vi skulle hoppa fram tyckte hon det var väldigt läskigt men som tur är, är hon ju så snäll så hon hoppar ju alltid. Tror inte jag hoppa direkt nåt på framhoppningen utan att hon hoppa som om hindret skulle äta upp henne. Men sen på banan gick det jättebra! Vi hoppa inte så högt eftersom hon titta och bansträckningen var en regonal 130 bana. Men det kändes inte som om banan var så svår faktiskt. Det är roligt att hoppa på sånna banor. Även hennes studsigheter är mycket bättre. Förrut när man tog i henne för att bromsa studsa hon och slängde med huvudet utan att bromsa. Men nu bromsar hon faktiskt så man kan lätta i handen. Det känns riktigt bra nu!

glömmer aldrig första uteträningen..

risk för klagomål

Slapp dag idag. Börja med film, sen slapp matte, sen jumpa och sen hemkunskap. Men jag känner att det inte kommer blir lika slappt imorn eller på fredag. För en av våra lärare går igenom nya saker som vi ska lära oss på en vecka, sen är det något nytt igen. Man kan väl ta bort nån grej och göra de andra noggrannare. Känner att jag inte kommer lära mig så mycket när h*n gör såhär. Vi började med litteraturhistoria för kanske en och en halv vecka sen och så är det läsförhör på det imorn. Sen är det slut. Och i måndags började vi på kalla kriget, läxförhör på fredag. Och det jobbiga är att h*n ALLTID har skriftlit. Så det blir som ett prov. Men det ska väl gå, jag hoppas inte att betygen sänks om jag får dåligt på det här pga. det här arbetssättet. Om det skulle bli så kommer jag klaga.

kommer nog aldrig kunna sluta tänka på dig..


woho!

Kan ni fatta vilket mirakel?! Vi åkte nyss till skogen vi orientera i för att leta efter mobilen och vi hitta den! Kan knappt fatta det! Liksom, vad är oddsen, när man sprang lite överallt i värsta skogen fullt med träd och stenar överallt! Fast jag hade en liten aning om vart den kunde ligga och där var den. Så himla glad är jag nu!:D

happyface

Grattis mamms!

Idag fyller även min lilla mamma. Grattisgrattis! <3


min egna fredag den 13!

Fy f*n vilken skitdag det har varit idag!! Eller den började bra men men två lektioner med film och mera slapp på hugos sen med god mat. Sen skulle vi ha orientering i charlottenborg. För det första så regna det så man vart askladdig och ramla i geggan ett antal gånger. Och jag skulle vilja höja betyget så jag tog en rätt så svår bana. Men jag trodde inte den skulle va så svår!! Som tur mötte jag Hanna så vi kunde gå tillsammans. Fast det hjälpte inte jättemycket, bara att jag fick sällskap så vi kude hjälpas åt för vi är lika dåliga båda två. Men asså det var verkligen så sjukt svårt! Till och med en som har orienterat på fritiden i typ 5 år hade världens problem! Asså skogarna som vi var tvugna att springa igenom var så sjukt täta att man såg inte ens vart man satte fötterna! Och det var taggbuskar, brännässlor, vassa grenar överallt! och en del ormar lite här och där. Jag har sjukt många småsår över hela bena och brände mig massor! Men det värsta har jag inte ens kommit till än! Man var tvungen att ta sig över ett himla fält fullt med brännässlor och andra växter så man såg ingenting. Och för att inte bli jättebränd sa vi att vi skulle springa över. Men sen efter ett tag märker jag att jag tappat mobilen och den är självklart på ljudlöst..Så den var det ju bara att säga adjö till..Sen när vi letat ihjäl oss efter de svåraste på hela kartan utan resultat ger vi upp. Det gick verkligen inte!! Så jag började gråta för jag var så depremerad och småskratta för vi var så patetiska. Och vi var så sjukt långt ifrån dit vi skulle så jag bröt ihop! Men jag ville tillbaka och vi hade ingen aning om hur vi skulle hitta tillbaka. Så vi följde en bilväg som ledde till några hus och så fick vi fråga en tjej efter vägen. Sen äntligen kom vi tillbaka. Så underbart! Men jag var ändå depremerad. Så nu är det bara att våga säga till pappa att mobilen är borta. Har inte vågat än..

vart ett långt inlägg men kunde inte korta ner det mer.



Jag som brutit ihop och föröker hitta en väg tillbaka.

dålig update

Har uppdaterat väldigt dåligt idag. Förlåt för det men har inte orkat, ville bara kunna slappa lite. Har inte varit inne så jättelänge. Red iallafall ut skogen idag. Busig och vild så det gick inge vidare att bromsa. Men hon är söt ändå. Och hon gillar att skritta fort. Hon vill gärna kunna gå fortare än vad hon kan. Imorn blir det ett pass på ridbanan.


det man gör när man har tråkigt

Tycker det är så roligt att söka i Fionas stam och se vad man hittar. Ston känns nästan omöjligt att hitta men det är kul ändå.

Fionas pappa, Feuerbrand, hannoveranare. Hittade en liten text, tog bara med det viktigaste.
Ättlingar till Feuerbrand kännetecknas av typ, ärlighet och bästa rörelser. De är mångsidiga och investeras i de mest populära ryttarna. Feuerbrand kombinerar kraft och adel perfekt ihop och kombineras till ett mycket bra rörelser med långt över genomsnittet hoppförmåga. Han hade en balanserad positiv utveckling inom alla discipliner.



Fionas farmors far Matcho AA.
Han var angloarab och föddes år 1978. Han var 160 hög(om jag fatta rätt) och dog 1995. Det året jag föddes..Matcho köptes av Celle staten Stud som en förfining hingst och är far till och med januari 2002 inte mindre än 20 söner godkänns med GhV. Han har också använts en hel del vilket resulterar i 436 döttrar registrerad som avelsston (123 av dem SPA / SPS bland dem som vinnare av 1988 Ratje-Niebuhr visa Malve och vinnaren av 1991 Louis-Wiegels-Show Marschfee) och inte mindre än 1285 registrerade showhorses. Dessa har tjänat honom FN ras värde av 138 på dressyr och 108 på hoppning. Dr Christmann för 2002 hingst årsbok (baserat på inspektioner och stoet prestandatest) han håller höga poäng av 142 för förbättring av rastyp, 126 om förbättring av lem konformation, 136 på dressyr kriterier medan hoppindex är något under genomsnittet på 92.

Tycker att Fiona är lite lik. Fiona har lite längre bakben. Men annars rätt lik.

Fionas morfar Escudo II.
Stjärnan i Celle Hingstparad, är svart 16.1hh Hanoverian Licensing Champion Escudo II. Den enda hingsten i Amerika som verkar både i den Hanoverian toplistan Koftor och typ förutom Pablo. Escudo II är i Hannover jumper programmet. Escudo II har den högsta rasen värdet för Typ av någon Hanoverian Jumper hingst (151 typ och 134 konformation) Hans FN betyget är 103 för dressyr och 128 för hoppning. Escudo II är en klass I hingst som avslutat sin test på Adelheidsdorf med 125,63, 4. Av 43 hingstar. 117,56 dressyr och 125,73 för hoppning.


Hitta även en film på honom. I slutet kommer hans bror, Escudo I, in. En till släkting som inte finns med i Fionas pass och Espri, Escudo II och I pappa.



Mer om Espri, Fionas morfars far.
Det är rätt coolt. Han föddes 1981, är 30 år och lever fortfarande. Han firade sin 30-årsdag den 7 februari 2011. Espri växte upp i en besättning med andra hingstar i Hunnesrück, Tyskland, och började sin karriär i bruksprov. När man frågar de ryttare som red honom under denna 11-månaders kontroll, alla de skrattar lite och erkänna att Espri hade rekordet för apteringen av ca 30 ryttare på den tiden. Ändå måste det ha fungerat eftersom Espri avslutat ett bra test hingst prestanda och var licensierad. Den kastanj levde upp till förväntningarna. Han var först stationerad i Loxstedt 1985 till 1992 och flyttade sedan till Dorum från 1993 till nu och är far till tävlande i OS i hoppning, inklusive Hugo Simons ET, Carsten-Otto Nagel's Elwood, och Lars Nieberg's Esprit FRH. I dressyr ringen Nadine Capellmann Elvis VA är hans mest framgångsrika dressyr avkomma. Han har mer än 300 avkommor närvarande konkurrerar mellan M och S-nivå i dressyr och hoppning. Espri är grunden far som håller E och A-line i Hannover levande.



Espri på sin 30-årsdag:


Fionas morfars farfar, Eiger I
Eiger fick titeln Hanoverian Stallion of the Year 1999 i Verden. Han efterträder till andra bra hingstar i Hanoverian ras som Werther (1992), Gralsritter (1993), Argentan (1994), Espri (1995), VM I (1996), Don Juan (1997), och Weltmeyer (1998) som delades ut detta prestigefyllda titeln under de senaste åren. Mycket ofta har hans avkommor duktiga för både hoppning och dressyr, precis som deras far är. Empire, riden av Dr Martina Fincke har vunnit över 85.000 DM i dressyr på Grand Prix-nivå. Hans mest berömda söner, teamet världsmästare Esprit FRH (riden av Lars Nieberg) och Easy Jumper som reds av Jos Lansink är också mycket framgångsrika på internationell nivå gör Eiger en av de viktigaste hingstar av hopphästar i Hannover. Men hans dygder är uppskattad i andra Equestrian discipliner liksom: Ute Volmer och Elliot av Eiger tillhör de mest framgångsrika kombinationer i westernridning i Tyskland. Eiger producerade 35 statliga `s premie ston och sju godkända hingstar, bland dem Espri, som blev Hannover Stallion of the Year fyra år sedan.


ah, jag kan ju gå hur långt bak som helst. Men det får nog räcka här.

jämförelse

Tänkte lägga upp jämförelsebilder på hur Fiona har ändrat sig sen vi köpte henne. Det är lite svårt att få henne att stå bra men man ser lite iallafall.



trött, bränd och ont i fötterna

Har jobbat på tävlingarna på nyrk hela dagen och mer än halva igår. Är astrött och bränt mig i anstiktet. Eller jag gjorde det igår. Idag hade jag smörjt in mig och hade keps på mig hela dan. Men det är riktigt kul asså. Speciellt när det är lite högre klasser. Alla hästar är så fina också. Men inte lika fina som min lilla fis. Jag skulle inte ens sälja henne om någon kom fram och sa att de skulle ge typ 250 tusen för henne. Jah skulle aldrig kunna göra det. Även om jag skulle få värsta hästen för dom pengarna. Då har jag hellre en lite sämre, bara det är Fiona.


debut

Det gick jättebra på tävlingen idag!

90: 4 fel. Var lite nervös så red inte jättebra. Hon titta på ett hinder och hade rätt mycket fart sedan hindret innan och så gick jag fram lite med överlivet och då tog hon chansen att springa på sidan. Men sen efter det hindret gick det jättebra! Behövde lite som en bekräftelse.

1 m: 0 fel. Det kändes verkligen jättebra! Allting flöt på jättebra och jag red mycket mycket bättre i det här varvet. Känns inte som om det finns nått direkt att anmärka på, allting kändes jättebra. Länktar till nästa tävling nu. Men det dröjer ett tag.

Det vart bara andra varvet som filmades för vi hann inte få tag i kameran. Men det gjorde inte så mycket. Bara det här varvet vart filmat.


banan

Har gjort mig ett försök att rita banan. Vart lite kludritt när jag gjorde sträckorna sådär med prickar men jag orkade inte ändra tillbaka. Det kommer vara samma bana i båda klasserna. Lite tråkigt men då går det ju snabbare.



oj, ser nu att jag gjort ett fel. Hinder 6 ska vara en oxer.

startlistor

Startlistorna till imorn. Lägger inte in hela för det är så många.


Nr.

Ryttare

E.nr

Häst

09

BEATRICE PETTERSSON

248.

VERONIQUE

 

Nykyrka RK

 

--

08

WILLIAM NILSON FRYER

246.

LUCKY LUCIANO

 

Mjölby RK

 

--

07

WILLIAM NILSON FRYER

245.

ULTIMAT

 

Mjölby RK

 

--

06

LENA BRIKELL

229.

ESCOBAR E

 

Örebro FRK

 

Etrusco-Cornelia (73) (SWB)-

05

JANNICA WADELL

53.

CONRISJO

 

Nyköpings RS

 

Upgrade-Nirisja-Lux Z

04

SIGNE UNEUS

37.

CARMENZITA S

 

Nykyrka RK

 

Cardento-Witza (SWB)-

03

MATHILDA PANTZAR

52.

COCO CAMBELL

 

Mantorps Ryttarna

 

Roderik-Hetta (SWB)-Stanford

02

EMELIE ERICSSON

135.

MELODY

 

Norsholms RF

 

Emmerton (ex Raldolala)--

01

ELIN BROMAN

61.

CREME DE LA CREME

 

Brokindsryttarna

 

Canto-Fatina-Alasca

1

ANNA THÖRNQVIST

196.

TOTIKKI

 

Borensbergs RF

 

Robin Z-Glencadam xx-

2

VILMA OKÉ

58.

CORRINA (F. 4) (SWB)

 

Vikbolandets RF

 

Corlensky G--Beach Boy

3

LINN STRELIN

35.

CAPPUCHINO (SWB)

 

Nykyrka RK

 

Goldmine xx-Loretta-

4

AMANDA PETTERSSON

86.

FIONA

 

Nykyrka RK

 

Feuerbrand-Europa-Escudo I

5

ALEXANDRA EDELBORG

104.

IL BARONE (SWB)

 

Brokindsryttarna

 

Orlando-Rousette (5)-

6

SUSANNA ESPING

128.

LUZY A

 

Rappestads RK

 

Cortus--Damiro

7

RENEE DAHLQVIST

65.

DISCOVERY JP (SWB)

 

Märsta RK

 

Ohorn-Delfina-Arlekin

8

FELICIA ORRSTENIUS

152.

PAMELA

 

Nykyrka RK

 

Patriks-Gira-Guido 985

9

LINNEA TRYGG

59.

CRAMPI

 

Nykyrka RK

 

Contendro I-Cheenooks Girl-

10

FRIDA KINDGREN

166.

QUITE A CHARMER (SWB)

 

Vretagymnasiets Häst

 

Quite Easy--Irco



1 meterklassen ska vi efteranmäla imorn så vi kan starta tidigt. För vi måste hinna innan mamma börjar jobba.

tävling imorn

Nu är allt färdigt tills imorn. Det är bara att bada Fiona lite grann så är det klart. Är astrött för har haft fullt upp sedan jag sluta skolan. Först rida igenom henne lite. Sen direkt upp till nyrk för att hjälpa till för att bygga bana så kunde jag gå den också. Fråga banbyggaren lite och så.

Min utrustning är, blå JW hjälm, blå tröja, blå väst, JW byxor och mina fina stövlar. Fiona ska ha sitt nya träns, ett vitt schabrak med blå kant och gråa benskydd. De är de ända benskydden jag har för tillfället så har inte så mycket att välja på där.


skolan går först

Nu kan jag äntligen slappa. Efter skolan va jag lite på stan. Sen skulle jag hem för att träffa moster och sen rida. Men råkade tyvärr missa henne. Astråkigt, hade sett fram emot det. Men får göra det snart när vi åker ner till göteborg. Red i skogen själv för första gången idag också. Det var inte så stor skillnad på henne så det gick bra. Förväntade mig faktiskt inget annat så hon var duktig.

Hade även tyska muntliga idag som jag varit skitnervös över! Men det gick asbra! När vi väl prata tänkte jag att det gick asdåligt men när det var bara lite kvar och båda satt och tänkte och visste inte vad vi skulle säga sa hon att det gör inget, hon var helt förvånad och att det var jättebra. Mycket mer än G. Vart verkligen asglad! Gjorde hela min dag!:D


ajaj

Idag var Fiona av nån anledning väldigt stressad när jag skulle göra iordning henne. Lite jobbigt om jag får säga det. Sen när jag skulle rida var hon väldigt springig men det vart bättre när jag satte mig ner en stund. Gjorde många omställningar för att hon inte skulle titta så mycket på allting hela tiden. Sen när jag galoppera kände jag att det sved som tusan i fingret. Så såg jag att jag hade fått värsta såret. För jag hade hål i handskarna sedan innan men de hade gått upp och blivit större. Försökte fortsätta och ha tygeln vid långfingret men då vart jag så svag på nått sett så provade jag att ha den runt hela handen men det funka inte heller. Så jag försökte trava ner henne istället. Det gjorde sjukt ont men jag var ju tvungen.

inte idag

sjukt jobbigt!

Rätt så slapp dag i skolan idag. Hade först nationella matteprov som var elakt svårt! Hörde ingen som tyckte det gick bra. Sen hade vi orientering och sen hemkunskap. Jag är världens megakock asså! Sen tränade jag efter skolan. Körde ett pass på bandet idag. För jag orka inte mer efter det. Vart 1 timmes intervallträning, sprang 5 minuter sen gick 3. Så sjukt jobbigt! Det stod inte bara emot lite sista gången jag skulle börja springa! Men det var gött när jag var klar.

Nu ska jag ut och rida


härlig dag

Det vart en riktigt bra dag idag. Började med att sola och göra skolgrejer och läste äntligen ut min bok! Sen gick vi upp till nyrk och tömkörde Fiona. Sen sist åkte pappa och jag och kollaed speedway. Så kul att det börjat nu. Har länktat asmycket! Hinner inte skriva mer nu, måste sova.


mamma som vanligt tar ett kort istället för att filma;)

Här solas det för fulla puckar!

foto0931 (MMS)

Här solas det för fulla puckar!


studiedag

Idag har jag studiedag, underbart! Var så himla trött igår så det var gött att kunna sova lite! Men tyvärr så måste jag nod studera mycket idag. Det är ju det studiedagarna är gjorda för så det är egentligen bra att jag får lite extratid. Jobbigt men då blir jag förhoppningsvis klar med allt för veckan. Fiona ska iallafall tömköras idag, fast hon får nog inte ha det nya tränset. Det vill jag spara till tävlingen på lördag:)


Wiho!

Idag gjorde jag färdigt den sista delen på de engelska nationella. Så himla skönt! Vet inte vad jag får på allt sammalagt än med det kommer väl snart. Usch, blir så nervös när det är muntligt för man glömmer ju precis allting! Men det var inte så jättesvåra saker att prata om så det gick bra. Det är lätt G iallafall.


sjukt irriterande

Åh vad irriterande det är när det segar. Hade skrivit inlägg igår men dom vägrade att komma upp. Men nu funkar de och är på sin plats. Var ju två roliga inlägg för en gångs skull. Så nu är jag glad igen. Hade jag behövt skriva om dom hade jag DÖDAT(!!!!) blogg.se. Det har hänt förut att jag har behövt skriva om inlägg och det är så störande! För de blir aldrig lika bra andra gången och så ska det självklart antingen va ett inlägg med mycket text eller många bilder som varit assega att ladda upp.

Idag har iallafall mamma varit ute och gått en liten runda med Fiona. Finns inte så mycket att säga om det direkt. Så idag kunde jag träna i lugn och ro utan att behöva stressa hem för att rida. Det är så mycket skönare när man kan duscha där. Så jobbigt att ha det kvar på kvällen för då har man så mycket annat att göra.


HATA!!

Hoppas det här inlägget kan komma upp.. Satt i evigheter förut och dkrev inlägg och kunde trycka på publicera, men ingenting kommer ju upp! Allting är assegt på bloggen idag! Men enligt sidan ska de finnas uppe men går man in på sidan är det bara inläggen från igår. Aja, hoppas de publiceras snart. Sjukt irriterande är det!


svar

Angelika om Open Minds - in the Small World:
Hej, skulle jätte gärna vilja ha svar på två frågor.
1. Skulle man skriva uppsatsen som ett brev?
2. Skrev du texten i nutid eller dåtid (eller kanske både och)?

Hej!
Man ska inte skriva texten som ett brev. Man ska bara skriva som en berättande text. Annars har jag fattat väldigt fel och det tror och hoppas jag inte. Det kan nog va lite båda. Det beror på hur man skriver. Men jag tror att jag skrev mest i nutid faktiskt.

vet inte hur Patcha kommer in i bilden men han är söt.

hoppträning 8/5-11

Fick hoppträna idag istället för på onsdag för mamma jobbar då. Så tyvärr blev det samma bana och det märktes ganska väl på Fiona. Hon vart mycket vildare men det gick bra ändå. Vi hoppade på 1 meter bana så jag får känna lite mer på det. Nåt hinder var lite högre också. Höjden är absolut ingen fara det är bara lydnaden som fortfarande måste tränas. Men hon gick mycket bättre i onsdags. Hon hoppa i så himla mycket idag. Hoppa så jag typ flög upp ur sadeln på väldigt många språng. Försökte verkligen att trampa i stygbyglarna men det hjälpte inte så mycket idag. Men hon var allmänt vildare idag men jag tyckte det gick bra ändå för att vara en vild dag. Mamma filma lite idag för första gången. Alltid kul med filmer för jag får ju aldrig se hur hon hoppar men nu har jag det.

Hela banan



Hoppa om 1,2 och 3



och så hoppa vi om de två sista


Nytt träns

Äntligen har vi köpt ett nytt träns till Fiona. Det är typ den första nya grejen hon får som är bara hennes. Alla andra grejer är begagnade från jättelångt tillbaka. Det ändå som jag kommer på nu är sadeln. Och det här tränset har jag velat ha ända sedan jag hade lilla Harry. Så nu har jag äntligen fått det.
Vi köpte även en ny tröja som jag kan tävla och träna i eftersom jag inte har nån kavaj för tillfället. Eller jag har en men den är ju ljusblå och det passar inte så bra. Så det får bli tröja ett tag. Men det är fint det också, inte lika varm heller.

sitter som ett smäck!



Vi hittade även mammas gamla mässingbett. Vart väldigt glad för det blir inte riktigt lika snyggt med silver till mässingspännen. Det är rätt gammalt så vi tog stålull och putsa upp det. Vart riktigt snyggt!

halva bettet putsat. Inte lika stor skillnad som i verkligheten men lite syns.



så vart hela klart. Blänker jättefint och matchar spännena som om det vart gjort till tränset.


tröttast

trött, tröttare, tröttast! Känner mig inte bara lite seg nu asså. En stund efter jag vakna imorse så gick vi ut till stallet för att slänga gammalt hö så den nya kan få plats iår. Och balarna är ju så sjukt tunga! Iallafall vissa av dom. Så då vart jag ju skapligt mör i armarna och ryggen. Sen direkt efter skulle jag ut och rida i skogen. Det var mysigt men var sjukt trött. Sen när jag gick in så var det bara att börja med skolgrejerna. Så nu har jag läst ungefär 70 sidor och nu orkar jag inte mer! Läser mer imorn. Den ska vara färdigläst och skivit en redovisning tills på fredag. Det hinner jag. Det är bara halva boken kvar. Ska förmodligen åka till Linköping imorn så jag kan läsa då på vägen dit och hem. Usch är så sjukt trött på skolan nu asså!


Äntligen

Nu har jag äntligen tagit tag i att rensa min garderob. Känns riktigt bra att få bort alla kläder som jag aldrig använder och bara är i vägen. Så nu är det bara kläder jag använder kvar. Och det var så himla stökigt därinne så det är bra att få det lite snyggt. Så nu finns det gott om plats till alla kläder jag kommer köpa på ullared sen.

Innan





Under:
De här kläderna sparades


och de här kläderna slängs eller kommer skänkas bort, jag vet inte.


Efter




Så vart resultaten. Rätt så nöjd asså. Det är ju inte alla kläder, en del ligger i tvätten också. För det skulle va lite jobbigt med bara fyra par strumpor och bara elva trosor. De som hänger på galjor hängde jag i färg och ja, jag gillar svart. Men på hyllorna la jag linnen försig och t-shirtar försig osv. Måste köpa lite mer ljusa kläder känner jag.

Vägde säcken med kläder som jag inte ska ha kvar. Det kändes inte som att det var asmycket men det vägde 11.7 kilo! Vart astungt när jag skulle bära. Det skulle kännas bra om kläderna skänktes bort istället för att bara slänga dom. Men vi får se.

svar

Kalle om Open Minds - in the Small World:
Valde du det första eller andra ämnet som man kunde skriva om? (Jag har själv inte gjort provet och har hört att det första är lättare stämmer det?)

Jag valde det första ämnet. Det beror ju på vad man kan mest om. På det första ämnet, som jag skrev, kändes det som att man fick väldigt mycket förslag på vad man kunde skriva. Nästan allting stod. Men på den andra kändes det mer som att man skulle hitta på själv. Den handlade om komplicerade förhållanden tror jag och jag är inte direkt världsbäst på sånt. Så det känns som att man fick mer hjälp på det första.

 

biff asså

Red på banan idag och tränade lite på lydnadshoppning igen. Det gick ännu bättre än förra gången faktiskt. Första språnget vart hon lite galen men sen började hon faktiskt lyssna riktigt bra. Hon blir bara starkare och starkare i galoppen och det känns riktigt bra. Kommer ihåg i början när vi hade henne, man kunde knappt ens röra henne i munnen utan att hon bröt av. Men nu är hon biff asså;) Ska ta en jämförelsebild snart. Hon var inte riktigt lika biffig när hon kom..


ehh

Hade matte nationella idag. Svårt att säga hur det gick. Antingen gick det bra eller så gick det dåligt. Tror dåligt för jag är inge vidare på matte. Passar inte riktigt med läraren. Har bara sänkt mig mer och mer i matten sen jag fick henne. Hur mycket hon än förklarar för mig funkar det inte. Jag tror att jag fattar men det gör jag inte. Så jag har börjat fråga kompisarna lite istället. Så nu är det inte många prov kvar. Det är bara de värsta. Engelska och tyska muntliga, matte muntliga och svenska muntliga. Snällt av dom att spara alla muntliga till sist, tack så jättemycket..

Även fast jag inte är världsbäst på allt ska nog jag också kunna klara mig här i livet. Det viktigaste är att jag försöker och är glad.

we enjoy dancing

Idag hade vi dansuppvisning på skolan. Var faktiskt roligare än jag trodde det skulle va. Fast det vart väldigt trångt men det gick. Det vart faktiskt väldigt jobbigt efter ett tag men det blir ju som lite träning.
Sen efter skolan åkte jag till stan och fika lite med gullungarna. Hade tänkt att träna men var så sjukt trött i hela kroppen från hoppträningen och lite smått utmattad efter dansen så jag strunta i det. Kan träna i heljen sen.

we like to dance

smaskens

Gick och bete Fiona 40 minuter nyss. Var sjukt kallt för jag hade inte fått upp värmen efter jag åkte hem med moppen förrut. Hon var rätt okej i början men sen ville hon bara gå iväg hela tiden och var inte så jätteinresserad av att äta. Men sen hitta hon ett gott ställe och stanna där. Hon var verkligen helt GALEN i klöver! När hon hitta lite åt hon typ upp rötter och allt. Men hon tyckte det vart gott och det var bra för henne, det gör inget om hon skulle kunna lägga på sig lite.


lilla fisen saknar sin kompis..

megaultrabra

Idag gick det verkligen jättebra på hoppträningen! Synd att vi inte filma heller! Men det kändes som att det var mycket från när mamma hjälpte mig lite hemma i lördags att det var det som gjorde mycket. Hon hade hoppat med väldigt fin teknik och allt gick bara jättebra! Blir så glad. För jag var lite nervös innan om jag ska tävla 1 m är det ju bra om jag tränar på det också, men det gjorde vi idag och det kändes inte direkt så mycket skillnad.


men vackra häst, älskar dig nåt så oerhört!!

skitväder..

Kom hem tidigare än väntat från Stockholm. Var rätt så okejkul. Vädret kunde ju inte blivit mycket sämre men vi stod ut. Först var vi på skansen från halv tio till två. Efter ett var det uppträdanden av September, Tove Styrke, Måns Zermelöv och Adam Tensta skulle kommit men han var sjuk. Inte direkt mina favvisar men det är ju rätt så stort för att vara bara friends på skansen att dom kom dit. Sen efter det fick vi gå på stan. Hade ju som sagt inte tänkt att köpa något men det blev en in flameströja iallafall. Hade fått 300 av pappa igår så det kosta bara 200 för mig. Eller, 300 då. Eftersom vi åt på ett rätt dyrt ställe så det gick åt 100 kr till det. Men nu ska jag verkligen inte köpa nånting mer inna ullared! Annars får jag smisk!



stockholm

Imorn blire stockholm med skolan igen. Så blir ingen bloggning. Ska inte köpa någonting för jag ska spara pengarna till ullared. Men har iallafall med mig god matsäck.

Jordgubbar, honungsmelon, kycklingsallad och loka. mmmm..



mycket godare än godis!

rolling in the deep

Idag har Fiona tömkörts på morgonen. Var inte med eftersom jag gick i skolan men mamma sa att hon var jätteduktig. Sen på onsdag blir det hoppträning.
Efter skolan körde jag ett kort och intensivt träningspass. Eller jättekort var det inte men jag brukar köra längre.


bebis






wiiee spring mamma

styrketräning

Red på banan idag. Vi skulle hoppa lite småhinder för att dels träna min sits och mest Fionas lydnad. Det gick rätt bra faktiskt. I början slängde hon sig på sidan men det är för att jag lättar och går fram med överlivet som man egentligen normalt gör. Men det går inte på henne. Men bara mamma säger till så går det bra. Även bakom hindret vart mycket bättre. Tänk så mycket man kan lära sig på bara ett pass.

det gick inte riktigt såhär fort idag.

RSS 2.0