markerar på höger och släpar vänster..

..blev Fionas dom idag. Efter att mamma och jag känt på oss att det var något som inte riktigt stämde med Fiona så har vi endast promenerat med henne i en vecka och hade veteriänar ute till henne idag. Och ren var hon inte.. tyvärr.. Hon är inte halt men, som rubriken, hon markerar på höger bakben och släpar det vänstra bakbenet. Så hon fick tuppkam och ska få metacam och lite vila i 5-6 dagar. Sen ska vi sätta igång henne lite, och känns hon inte bättre efter 7 veckor, vi måste ta ut veteriäneren igen då för hon ska skos och måste få lugnande, så behandlar vi henne. Vi vill prova först utan behandling för det blir en risk att göra det med henne eftersom det är så svårt att lyfta hennes bakben så hon står still. Så vi får hoppas på det bästa.. Bra väldigt tråkigt, för vi kan säga rätt så säkert att det beror på att vi började hoppa högre med henne. Och visst så tycker jag det är jättekul att tävla 1m 110, men man har ju mål och ambitioner om högre. Man vill ju utvecklas liksom. Men går det inte så går det inte. Vi kommer självklart prova igen längre fram men ta det lite lugnare och se om hon håller. 

Lilla Fiona.. Du får inte va så ambitiös och överdriva dina rörelser så mycket, det behövs ju inte..

 

bästa platsen på jorden just nu

Åhh herregud vad skön soffan är just nu asså, kan inte ens beskriva med ord! Har hållt igång precis heeela dagen utan vila nån gång. En kvart vid lunchen då, förlåt för att jag ljög.. Men klagar verkligen inte! Jag gillar att ha saker att göra! Mår bra av det:) Men i alla fall, började dagen med frukost, lät magen vila lite och sen in till gymmet för ett magpass. Har verkligen börjat gilla magpassen bara för jag tycker det är så äckligt snyggt med synliga magmuskler! Så väx nu mina små söta. Hem, bytte om och tog cykeln upp till nyrk bara för att det var så underbart väder för att mocka, fixa påsar osv. Sen hem igen, åt lite och sen påt igen. Ut till Fiona, som gick att fånga idag. Visar att hon mår mycket bättre nu, himlans skönt för har varit ganska ledsen för hennes skull när hon blir så stressad i psyket.. Så det blev jag jätteglad över. hon fick massa morötter och så gick vi ut på en långpromenad i solen ute i skogen. Så mysigt! Hade kunnat gå i evigheter, men 75 minuter räcker gott och väl! Trodde inte det hade gått så lång tid ens. Men det är lagom för Fiona nu att bara gå promenad. Det är bra träning det med! 
Sen gick jag in igen, bytte om till ridkläder och tog bilen upp till nyrk för att rida Lova, systers foderhäst. Annie är i Ullared idag så hon hinner inte, därför jag red. Men det blev bara en halv runda, haha, eller vet inte vad jag ska kalla det. Red till hälften tills jag fick smaka grus. Hon är så liten och har ingen framdel jämfört med Fiona och slängde sig på en millisekund så fanns ingen chans att jag skulle sitta kvar. Blev väldigt rädd för hon sprang iväg, förståeligt då hon inte känner mig så väl. Så började springa efter, inte riktigt lika snabb så hon var ju borta bara inom några sekunder. Men var väldigt säker på att hon skulle springa hem, men var ändå rädd ifall det skulle hända något så sprang på hela vägen hem, Var ju inte kort direkt heller. Usch vad tröt jag var! Men som tur var hade snälla klubbkompisar tagit hand om henne och ställt in henne i boxen med täcke på och allt. Tack!! Så kollade till henne att hon inte hade snubblat och slagit på sig eller nått och åkte hem igen till nästa stall. Fixa allt där i en timme och tog in hästarna. Gick sen till slut in och tröstade mig med 2 toast. Gud vad bra dem smaka! Hahah, när man är trött så är det ju så galet gott.. Duschade sen, smörjde in mig och myser nu ner mig med kaffe. Underbart.. 

Blev visst väldigt långt inlägg det här, men fanns ju en del att berätta. Igår gick jag också en långpromenad med Fiona, lika mysigt då med. Sen så red jag Lova i ridhuset. Igår hade stackars syster sovit typ inget och jobbat länge på det så jag tog henne glatt. Hade inte ridit nått sen i onsdags så var väldigt ridsugen. Det gick bra i alla fall för att vara första dressyrpasset med henne. Till skillnad från idag.. Hahah! 

 

Thule exellent

Tog lite längre tid igår än vad jag trodde. Eller inte mycket länge men tillräckligt länge för att det var för mörkt för att ta kort på trailern. Vi rulla iväg halv 8 och var hemma straxt efter 5.. Så ja, det tog ett tag. Men det var värt det, för nu har vi snyggaste och bästa traliern! Skillnaden på den här jämfört med våran gamla är att den här är både bredare och högre. Den är byggd av glasfiber, ventalationen är sjukt mycket bättre, utrymme där fram för att lägga hö eller vad man känner för, den har en webbkamera och en enorm sadelkammare. Min största kärlek på den!

 



22:a November

Inte skrivit så värst mycket i veckan, men men. Dagarna har bestått av skola, gymmet, hoppträning, tandläkarkontroll och lite plugg som vanligt. Annars så firade vi föresten våran underbara vän Sassa i onsdags som äntligen fyllde 18!! Det tog sin tid, men äntligen har hon fyllt! 
Idag är det äntligen fredag ovh jag har tredagarshelg för jag har studiedag på måndag. Äckligt skönt.. Veckan har annars gått galet fort! Men det är sönt! Vill ha Jullov, med julafton och semester till värmen. Åh förresten, imorgon ska vi åka och hämta våran nya trailer vi köpt! Spännande!! Men ni får inte se vilken det är förens imorgon!

Grattis igen fina vän!
 

resultat dag 2

Drar gårdagen lite kort bara. Men vi märkte i alla fall typ direkt när vi kom dit att Fiona var trött. Inte trött i kroppen utan då i huvudet. Då blir hon alltid stökig och okintaktbar. Men vi åkte dit och det är jag ändå jätteglad över för jag hade roligt. 

Resultatet på pappret är ju, bokstavligen, det sämsta man kan få. Men jag är ändå nöjd för känslan var bra.

Nationell 120, ute: Som sagt, inget bra resultat så men det känns ändå okej att jag stanna ut mig. Banan var stor och maxad. Det var min och Fionas andra 120 så vi ville bara få rutin. Hon var ju som sagt väldigt trött också. Hon gick inte fram någonting. Så när hon stanna, vilket av alla tre tillfällen var mot läktaren, så tittade hon inte ens på hindret. Hon stannade och tittade på alla människor. Det visar att hon stannade inte för hindret. Så jag som ryttare hade inte kunnat göra mycket mer än vad jag kunde. I alla fall inte med min rutin och kunskap i nuläget. Så därför kändes det ändå bra. Det var riktigt riktigt kul att få hoppa en så stor bara ändå. Då det är maxat och ganska tekniskt! Så fler sådana banor vill jag rida på!


Den här tävlingen var den näst sista för iår. Vi åker till samma ställe igen den 8:e december. Men då så går vi ner i klasserna och rider bara 1 m och 110. Känns att det räcker med dem höga klasserna jag tävlat med Fiona för iår. Det blir mer av dem nästa sen igen. Lite kul med att kunna få chansen att speeda lite igen, hähä!

Vi filmade det som blev av banan, men tror kameran ligger i bilen som är på systers jobb, så kan tyvärr inte ladda upp den nu..

hihi, sötis
 

resultat dag 1 + lite till

Kändes både bra och lite sämre idag. Men mest bra faktiskt! Debuterade som sagt 120 idag. Både för Fiona och mig. Var inte så nervös för höjden, mest bara för att jag skulle sätta Fiona på pottan. Och när jag känner så, så rider jag inte så värst jättebra. Inte såpass bra som jag kan i alla fall. Men det kändes ändå bra. 

120 cm, 5 fel: Är nöjd med det resultatet. Kom nååågot stort på ett räcke in på en distans så fick inte upp henne tillräckligt fort för att hinna sätta tillbaks henne, så det blev bara dåligt av det så hon stannade där. Men det känns helt okej ändå. Sen fortsatte banan. Ingen klockren runda direkt men inte jättedålig heller. Rider inte så bra när jag debuterar nya höjder. Behöver göra mer i distanserna och våga rida fram. Men det har ju mer rutin att göra. Så det kommer. Därför är det himlans skönt att vi hoppar imorgon också!

Efter vi kom hem, vilket var tidigt och skönt vid 11 typ, så fixade vi det mesta tills imorgon. Lämnade sadeln i bilen, men bytte självklart schabrak. Lade fram nya lindor, tvättade benskydden osv. Är lite kvar att göra ikväll. Ska borsta och göra Fiona fin på nytt, och bära upp lite saker i bilen. 
När vi kom in toastade jag lite till lunch, lördagsstandard! Gudagott är det ju! Bytte sedan om och åkte in för ett gympass! Kändes bra idag igen. Pigg, energi för att ta i och lyfta tungt. Körde på armar och ryggen idag. Dödade inte kroppen helt då det som sagt är tävling imorgon igen, men lite lagom. Roligt roligt! Sen hem, har grejat en del i stallet och på nyrk. Hämtat hem spån osv. Ska ta det lungt och slappa en liten stund till sen går jag ut till mina fina. 

Gillar dig mer än mycket.

 
 

lite blandad info

Usch, vet inte vad det beror på, men har haft ett par jättesega och tunga dagar igår och idag. Har känt mig trött, seg och huvudvärk till och från. Träningen igår innan skolan gick skit. Orkade inte, så avbröt efter ett tag. Kändes ingen mening med att fortsätta. Sen en lektion i skolan, slappa kvar där en stund och sen hem. Fixa hela stallet. Asjobbigt var det, allting kändes bara så himlans jobbigt! Idag körde jag ett spinningpass på morgonen innan skolan. Det gick rätt bra faktiskt! Hjärnan hade väl inte vaknat än och reagerat på att jag gjorde något. Men sen när jag kom till skolan vart jag sådär hängig igen.. Jättejobbigt är det. Länktade bara hem.. Men kom hem tillslut. Mockade och fixade det som behövdes i stallet. Sen in och fick sitta några minuter och äta lite mellis, trodde jag skulle ramla ihop typ(väldigt överdrivet) för jag var så hungrig. Sen ut till Fiona som skulle tömköras, gick inte heller bra. Hon kändes konstig sa mamma och tog inget stöd på bettet. Så även det fick avbrytas. Men men. Så är det ibland. Den här årstiden blir man ju deprimerad av så det går väl över. Snart decmbermånad, det kommer bli sjukt mysigt!!
Hade tänkt att det här bara skulle bli ett kort inlägg egentligen där jag skulle berätta att jag ska tävla imorgon och på  söndag. Haha, så kan dte å när man är lat och skriver för sällan.. Men nu vet ni! Blir en 120 klass båda dagarna. Blir även sista tävlingen på ett litet tag nu med högre klasser. Fiona behöver vila lite från det. Jag med tror jag. Blir lite smått nervös, men det ska nog gå bra!

 

that feeling

Haft en skön och lugn helg. Fiona tömkördes igår och vilade idag, så har haft ledigt från ridning. Låter som jag tycker det är skönt, men nej. Lite blandat typ. Skönt, men vill ändå rida om jag får välja! Annars har jag kört dubbelpass på gymmet igår och idag. Känns äckligt bra! Och mitt proteinpulver jag köpt är gudagott! Här ska byggas muskler så det bara skiter om det! Annars har jag inte mycket att tillägga. Åt på hugos i fredagskväll med Sasa och Kiki. Mums var det, men dum som jag är åt jag en pasta med kräftor.. Hej kramp i magen! När ska jag lära mig att jag inte tål dem? Aja, ibland får man lida lite. Det är ju så himla mumsigt! 
Imorgon är det måndag och ny vecka, yey!

 

8:e november

Hej allihopa, idag är det fredag! Sjukt skönt. Efter tre kommande lektioner i skolan idag har jag överlevt första veckan efter lovet. Dagarna har bestått av träning, ridning, hoppträning, lite plugg och lite slapp. En vanlig vecka alltså. Så inget speciellt att skriva om direkt.. Fiona ska få tredagars-ledigt över helgen då mamma och jag anser att hon behöver det igen. Hon äter alltid lite sämre när hon behöver det. Så det passar bra. Nästa helg är det två-dagars tävling i Mantorp så hon måste va i topptrim tills dess!

 

måndag och ny vecka

Måndag och skolan har börjat igen.. Suck.. Men kom lindrigt ifrån idag när sista lektionen av 4 var inställd. Kompenserade hatet jag fick imorse på mig själv när jag insåg att jag glömt skåpsnyckeln.. Men gjorde dagen till en bra dag genom gymmet direkt efter skolan. Idag fick magen va den tål! Sen hem och bytte direkt om och drog ner till stallet. Mocka och hämtade kusen för en skogstur med syster. Blev inte så långt eftersom syster bara har en bebishäst som inte orkar så mycket. Men det fick räcka. 

 

sore is the new sexy

Åh trött nu ska ni veta! Började dagen med en liten frukost och sedan in till gymmet för dubbelpass. Först spinning och sen bodypump. Känns skapligt bra nu ska ni veta! Älskar att träna på morgonen! Resten av dagen så ska jag rida och jag SKA städa mitt rum.. haha.. Ska nog gå och göra det nu tror jag!

 

Världens allra bästa pappa

Idag är det min ena halva av mig som fyller år. Nämligen min kära pappa! Känns inte som det var länge sedan vi firade dig, men nu är det dags igen. Många år har vi haft tillsammans men inte ens nära antalet på alla år vi kommer ha i framtiden. Länktar sjukt galet mycket till våran semester! Hoppas din dag blir bäst och att du vet om hur mycket jag älskar dig! 

 

RSS 2.0