det man gör när man har tråkigt

Tycker det är så roligt att söka i Fionas stam och se vad man hittar. Ston känns nästan omöjligt att hitta men det är kul ändå.

Fionas pappa, Feuerbrand, hannoveranare. Hittade en liten text, tog bara med det viktigaste.
Ättlingar till Feuerbrand kännetecknas av typ, ärlighet och bästa rörelser. De är mångsidiga och investeras i de mest populära ryttarna. Feuerbrand kombinerar kraft och adel perfekt ihop och kombineras till ett mycket bra rörelser med långt över genomsnittet hoppförmåga. Han hade en balanserad positiv utveckling inom alla discipliner.



Fionas farmors far Matcho AA.
Han var angloarab och föddes år 1978. Han var 160 hög(om jag fatta rätt) och dog 1995. Det året jag föddes..Matcho köptes av Celle staten Stud som en förfining hingst och är far till och med januari 2002 inte mindre än 20 söner godkänns med GhV. Han har också använts en hel del vilket resulterar i 436 döttrar registrerad som avelsston (123 av dem SPA / SPS bland dem som vinnare av 1988 Ratje-Niebuhr visa Malve och vinnaren av 1991 Louis-Wiegels-Show Marschfee) och inte mindre än 1285 registrerade showhorses. Dessa har tjänat honom FN ras värde av 138 på dressyr och 108 på hoppning. Dr Christmann för 2002 hingst årsbok (baserat på inspektioner och stoet prestandatest) han håller höga poäng av 142 för förbättring av rastyp, 126 om förbättring av lem konformation, 136 på dressyr kriterier medan hoppindex är något under genomsnittet på 92.

Tycker att Fiona är lite lik. Fiona har lite längre bakben. Men annars rätt lik.

Fionas morfar Escudo II.
Stjärnan i Celle Hingstparad, är svart 16.1hh Hanoverian Licensing Champion Escudo II. Den enda hingsten i Amerika som verkar både i den Hanoverian toplistan Koftor och typ förutom Pablo. Escudo II är i Hannover jumper programmet. Escudo II har den högsta rasen värdet för Typ av någon Hanoverian Jumper hingst (151 typ och 134 konformation) Hans FN betyget är 103 för dressyr och 128 för hoppning. Escudo II är en klass I hingst som avslutat sin test på Adelheidsdorf med 125,63, 4. Av 43 hingstar. 117,56 dressyr och 125,73 för hoppning.


Hitta även en film på honom. I slutet kommer hans bror, Escudo I, in. En till släkting som inte finns med i Fionas pass och Espri, Escudo II och I pappa.



Mer om Espri, Fionas morfars far.
Det är rätt coolt. Han föddes 1981, är 30 år och lever fortfarande. Han firade sin 30-årsdag den 7 februari 2011. Espri växte upp i en besättning med andra hingstar i Hunnesrück, Tyskland, och började sin karriär i bruksprov. När man frågar de ryttare som red honom under denna 11-månaders kontroll, alla de skrattar lite och erkänna att Espri hade rekordet för apteringen av ca 30 ryttare på den tiden. Ändå måste det ha fungerat eftersom Espri avslutat ett bra test hingst prestanda och var licensierad. Den kastanj levde upp till förväntningarna. Han var först stationerad i Loxstedt 1985 till 1992 och flyttade sedan till Dorum från 1993 till nu och är far till tävlande i OS i hoppning, inklusive Hugo Simons ET, Carsten-Otto Nagel's Elwood, och Lars Nieberg's Esprit FRH. I dressyr ringen Nadine Capellmann Elvis VA är hans mest framgångsrika dressyr avkomma. Han har mer än 300 avkommor närvarande konkurrerar mellan M och S-nivå i dressyr och hoppning. Espri är grunden far som håller E och A-line i Hannover levande.



Espri på sin 30-årsdag:


Fionas morfars farfar, Eiger I
Eiger fick titeln Hanoverian Stallion of the Year 1999 i Verden. Han efterträder till andra bra hingstar i Hanoverian ras som Werther (1992), Gralsritter (1993), Argentan (1994), Espri (1995), VM I (1996), Don Juan (1997), och Weltmeyer (1998) som delades ut detta prestigefyllda titeln under de senaste åren. Mycket ofta har hans avkommor duktiga för både hoppning och dressyr, precis som deras far är. Empire, riden av Dr Martina Fincke har vunnit över 85.000 DM i dressyr på Grand Prix-nivå. Hans mest berömda söner, teamet världsmästare Esprit FRH (riden av Lars Nieberg) och Easy Jumper som reds av Jos Lansink är också mycket framgångsrika på internationell nivå gör Eiger en av de viktigaste hingstar av hopphästar i Hannover. Men hans dygder är uppskattad i andra Equestrian discipliner liksom: Ute Volmer och Elliot av Eiger tillhör de mest framgångsrika kombinationer i westernridning i Tyskland. Eiger producerade 35 statliga `s premie ston och sju godkända hingstar, bland dem Espri, som blev Hannover Stallion of the Year fyra år sedan.


ah, jag kan ju gå hur långt bak som helst. Men det får nog räcka här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0