fråga

frick en fråga:

Anonym om buhu:
vilket gymnasie ska du gå på?

Jag ska gå på platengymnasiet. Samhäll samhäll och hoppas på ridsportprofilen men det är inte elt säkert att det blir av.



om ni undrar något, fråga på bara, jag bits inte.

har glömt nämna

Kom på nyss att jag glömt säga att Patcha fyllde år för ca en vecka sedan. Den 26 march fyllde han ett helt år. Lillen börjar bli stor nu. Ne, han kommer alltid vara lika söt!


buhu

Har jätteont i knät idag också. Värre än igår faktiskt. Så det kan inte bli någon ridning idag.. Har haft världens problem i skolan idag. Kunde inte ens gå i trapporna normalt. Tänk er att det gör svinont och man får verkligen häva sig upp med armarna för varje steg och jag har 6 trappor upp till min korridor och leketionerna är ju inte på samma våning. Så det har ju inte vart en slapp dag precis.. Får hoppas att det går över till imorn då..


åååhh!

Pappa hitta honom<3 Han hade gått över stora vägen, upp till skogen och satt under en gran. Stackars bebis! Nu får han aldrig mer gå ut utan att vi är hemma!!



du får inte skrämma oss sådär Patcha!

dumma is!

Fy vad ont jag har i knät!! Halka på vägen hem från hoppträningen idag och gud vad ont det gjorde!!! Landa rätt ner på knät. Hade lust att skrika så högt jag kunde men det hade nog inte vart så shysst mot hästarna. Men det gick faktiskt över efter ett tag när jag fick gå lite så jag trodde att det bara va sånt som gjorde så ont för jag var så kall. Men sen när jag kom till stallet och stog lite still så gjorde det jätteont. Så nu har jag fått mig en liten böld, assnygg är det. Men förhoppningsvis går dte nog över tills imorn.


att allt hemskt ska hända på samma gång..

Usch vad många dåliga saker det händer nu. Känns som att det bara är lilla Fiona kvar att kunna bli drabbad och gör hon det bryter jag ihop. Först Paddington sen en himla massa kaniner och nu är underbara lilla söta Patcha försvunnen:'( Han gick ut imorse och har inte kommit tillbaka än. Det har han aldrig gjort förut. Han sitter alltid på trappen och väntar på att få komma in. Eller så kommer han in till stallet när vi är där. Vet inte hur jag ska ta det. Är iallafall sjukt ledsen och deppig. Tänk om det är någon som har tagit honom. Det har ju hänt att folk tar birmor för de kostar ju en del att köpa.. Hoppas verkligen att han kommer tillbaka snart! Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till..


underbara Patcha, kom tillbaka! <3

hoppträning

Kom in nyss från hoppträningen. Det gick bra men känslan var inte den bästa.. Annie var med med Tara idag och då vart ju dom två galna efter varandra. Så hon vart springig och lite smått galen så framridningen gick inge vidare. Det gjorde att jag blev lite osäker till hoppningen sen och vågade inte rida fram. Tyckte det vart läskigt. Men det gick bättre ju mer jag fick hoppa. Annars gick det bra. Fiona är alltid duktig.


the party is in my head

Åhh vilket härligt väder det är! Även fast det bara är 5 grader är det inga problem att bara sitta ute i linne fast i lä såklart då då.  Tänk sen på fredag och heljen, då kommer det bli typ 10-12 grader. Jag blir så glad! Snart är det badväder asså. Haha ne inte riktigt än men snart solväder iallafall.


snart dags

Nu är det snart dags för hoppträning med min lilla fis. Vet inte riktigt vad det blir för nåt men kul blire iallafall. Ska försöka hålla mig kvar i sadel denna gång.


Gud vad jobbigt! Bussen har gått sönder så...

Gud vad jobbigt! Bussen har gått sönder så nu kmr jag få vänta här i evegheter innan jag kommer hem. Jag som ville sitta och mysa i solen. Sen när jag väl kommer hem så kommer solen säkert ha försvunnit..


ont

Usch hatar när man har ont någonstans. Det hindrar en så mycket. Eller det beror väl på vad det är, men ofta känner jag mig så handikappad. Sträckte mig i låret för ett tag sen men jag brydde mig inte så jättemycket och tränade ändå. Det gick över efter ett tag men idag kom det tillbaka. Gör jätteont och kan inte ens gå utan att det gör ont. Fast det går väl över snart igen. Jag har också så himla ont i handleden fortfarande sen jag ramla av Fiona första gången, och det var ju aslänge sen. Fattar inte varför det inte försvinner. Kan inte lyfta för tunga saker. Fast det har blivit lite bättre, bara jag får värma upp den lite så går det bättre. Det försvinner inte helt, men det är bättre iallafall.

Ja, vi kan ju konstatera att det är väldigt jobbigt med skador. Jag har även en skada i fötterna. Mina hälar är helt döda sedan fotbollen. Det är nån slags säck i hälen som är förstörd. Så jag får ha speciella sulor i skorna. Vissa skor går rätt bra men sommarskorna dödar dom ännu mer. Men det är bara att stå ut. Vill man va fin får man lida pin. Den här tiden på året, alltså våren, är den bästa. Då jag nästan inget ont.


snart ska det nog gå

Red i skogen idag. Eller red och red, vi skritta en runda med lite backar. Idag tyckte Fiona att många saker var farliga. Hon gillade inte saker som smält fram ur snön som inte funnits där tidigare. Och när vi skulle svänga upp i en backe vart hon jätterädd och jag tänkte, jaha, det är väl säkert ett rådjur där eller nått så kommer hon bli asrädd och slänga sig.. Men jag såg inget direkt förutom efter ett tag såg jag monstret. Det hästätande stora farliga monstret som alla fruktar!

Såhär såg den ut, farlig!!



Hon blir rädd för den där men hon blir inte rädd för ett rådjur som är jättenära och helt plötsligt hoppas iväg..

det fält måste fyllas i (men vet ej vad)

Hemma från skolan och träningen nu. Älskar sånna pass då man verkligen vinner över sig själv!
  Idag får lilla Fiona vila efter att ha gått på banan fyra gånger irad.. Men så blir det när det knappt ens går att skritta i skogen och Fiona måste gå för annars blir hon helt galen till hoppträningen på onsdag. Men vi ska försöka komma ut imorn och se hur det ser ut.

Idag får ni en gullig bild på lilla Patcha


mystime

Nu ska jag lägga mig i min varma gosiga säng med chips och dipp, tyska böckerna och top model. Bra avslut på dagen tycker jag.

alltså säng


+ chips


+ dipp


+ top model


= MYS!!

alldeles för trött

Hemma från tävlingen nu. Det gick bra men resultatet får ni läsa på Annies blogg. Men måste säga att den här tävlingen var bland dom värsta jag varit på! Det blåste som f*n och det var så sjukt segt!! Man kom ju aldrig nånstans i tävlingen! Vi beräknade att åka hem typ halv 4, men vi var klara halv 6!!! Men nu är vi hemma iaf och efter gårddagens busigheter och den här långa dagen tog död på mig! Så Annie får rida Fiona lite åt mig. Tur att jag har en snäll syster.


Nu drar jag på tävling

Nu åker jag med syrran på tävling i askersund. Se ya later aligator!


så sööt!

hihi jag älskar den här bilden! Så sööt och han ser ju verkligen så farlig ut också


godmorgon gott folk

Hade jätteskojjigt igår. Vi la oss typ halv tre och vakna nio så det vart inte så mycket sömn precis men jag är pigg ändå. Åkte hem tidigt för jag måste plugga till mitt tyskaprov.. Känner lite press för dte är så sjukt mycket grammatik! För jag är sån tt jag blandar ihop de olika grammatikdelarna hela tiden. Men det ska nog gå bra. Jag hoppas att allt är bra med er.


ååh vill ha sommar!!

myskväll med brudsen

Ikväll blire myskväll hemma hos Sandra. Åker först till tessi och sen stjussar jag henne på moppen, kmr gå segt men nån gång kmr vi fram. Hoppas på en skräckfilm, vi har inte direkt bestämmt vad vi ska göra exakt än men det märks.


älskade ängel

Har precis ridit ett pass i ridhuset vilket gick jättebra! Väldigt mjuk och följsam. Även galoppen har blivit mycket bättre. Tränade på att rida lite krumelurer runt hinder och bara få det så avspänt som möjligt. Det vart bara ett pass på 35 minuter för vi kände att det gick så bra så det behövdes inte mer.

Uppdatera inget mer igår. Men jag red iallafall i ridhuset då också. Skulle ju egentligen ut i skogen men kompisen hade tappat en sko och vi vågar inte rida ut med henne själv än. Men för att få lite omväxling körde vi ett galoppprogram istället. Skritta fram, galoppera 2 minuter, skritta, galoppera 2 minuter och så höll vi på så några gånger. Sen trava jag ner henne. Då var hon jättefin också. Det är så skönt att allt går så bra på den lilla tiden vi haft henne.


fryser

Gud vad jag fryser! Har gjort det hela dagen. Men jag känner mig inte sjuk så vet inte riktigt vad det kan bero på. Så jag har ju inte världens största lust att gå ut och rida nu. Men det är ändå mysigt. Bara på med tjocka jackan och vantar så ska det gå.

är sugen på att ha en riktigt rolig kväll idag. Funderar på att kanske åka en lite sväng ikväll. Får se hur kallt det är.
haha, snygg är jag..


nån mer än jag?

hahaha! är det nån mer än jag som älskar famliy guy eller?


vi provar allt

Idag har Fiona fått vila. Hoppas på en tur i skogen imorn. Vi ska prova att rida åt ett annat håll så jag hoppas att det är bättre där. Kanske kan bli en liten galopp då.


gött!

Kom hem för ca en timme sen. Har varit och tränat i två timmar efter skolan och efter det åkte jag en lite sväng och hälsade på farmor och farfar. Finns inte så mycket att säga mer om dagen . Gött med fredag imorn och då kanske jag äntligen kan åka nånstans nu när jag har moppe. Men vi får se.


segt..

Är det bara hos mig blogg.se segar eller? Fick precis skriva om ett inlägg som jag kämpat med och det gick inte ladda upp bilder. Aja, det blir nog bättre imorn.

ÄLSKAR MIN HÄST!! <3

Jag finner verkligen inte ord för hur mycket jag älskar min häst! Det gick så himla bra på hoppträningen idag! Hoppar allt som ett spjut. Synd att vi inte hade med filmkameran idag men det hade nog blivit en väldigt lång film. Vi skulle nämligen rida upp rätt så svävt på en kombination ur sväng och så kom vi lite stort. Då tänkte Fiona "Nu måste jag ta i rejält!" Så jag tappa balansen lite. Sen till andra hindret så tänkte hon "Oj, det kom ett hinder till, då måste jag ta i ännu mer, man vet ju aldrig det kan ju va ett 130 räcke liksom" Så jag flög ur sadeln. Men som tur är jag tålig och tar det med en nypa salt. Sånt händer. Jag är bara glad att hon är så duktig och hoppar. Hon sprang lite grann men vi fick tag i henne fort. Så jag hoppa upp pch hoppa om det och fortsatte på det två sista hinderna. Det känns skönt att jag inte är sån som blir rädd för hindrerna när man ramlat av. Men hon är verkligen helt underbar och hoppar som en jag vet inte vad. Det känns som att hon tror att det är en 130 bana iallafall.




hoppträning på g

Kom hem för nån timme sen. Slutade två och gick hem till hanna efter skolan för att plugga lite. Så nu är jag hemma och har provat moppen så den funkar tills imorn och käkat lite. Nu är det snart hoppträning. Kulkul. Jag hoppas på roliga övningar idag. Det behöver vi träna på. Men allt med hoppning att göra är roligt så det kvittar egentligen vad det blir.


underbart väder

Som alla märkt är det varit sjukt skönt väder idag! Så idag i skolan gick vi ut satte oss och sola lite. Synd bara att killarna i klassen är som dom är och kasta snöbollar som jag lyckades få varenda gång i ryggen. Inte direkt så skönt.. Så vi gick in igen, men det var skönt så länge det varade. Hade också hoppats på att börja få åka moppe men batteriet var dött så pappa har köpt nytt idag. Så jag får förmodligen börja åka på torsdag. Skulle vilja börja redan imorn men den är inte helt försäkrad än, så jag fär väl vänta en dag till då.

 

jobbigt

Gud vad jobbigt det är att plugga när man liksom inte har något att plugga på. Eller lite finns det ju men det är så lite att det bara tar några minuter att läsa igenom allt. Och det är så jobbigt att läsa allt om och om igen. Det lär jag mig ingenting av.. Har prov på andra världskriget på torsdag så jag märker hur det går, bra hoppas jag.


såhär arg blir jag när det är jobbigt att plugga

fortfarande dåligt

Usch, underlaget är fortfarande jättedåligt i skogen.. Inte kul, hoppas det försvinner snart! Men det vart lite trav iaf. Men det är tur att hon har bakskorna nu för annars hade det inte vart nån idé att rida ut över huvud taget..

Men imorn är det hoppträning, hoppas det går lika bra som förra gången, kanske bättre, vem vet.


trött

Hejsan allihopa! Kom in för ca 45 minuter sen. Har precis ätit i stort sett min ända mat idag, så det var ju inte lite jag åt. Sjukt hungrig! Det vart en lång dag idag. Började med skolan tills kvart över 3, sen gymmet till kvart i 6, sen hem, byta om direkt och ut till stallet för att göra iordning Fiona. Sen åkte vi så vi var i ridhuset vid 7. Hon var sjukt fin idag! Jätteavspänd och mjuk i sidorna, bara följde tygeltagen jättefint. Det gillas! Så det vart så efter ca 20 minuter visste jag knappt vad jag skulle göra längre. Hade gjort allt och det funka. Men jag galopperade lite och det gick också jättebra! Inte alls lika springig. Hoppas verkligen att hon håller sig såhär fin tills på onsdag, då blire hopptäning.

Och vi fick på henne bakskor idag. Så himla skönt!!! äntligen kan man rida i skogen utan att vara rädd för att gon ska halka.


inte idag

duktiga jag

Idag vistades jag på löpbandet i en timme och 5 minuter. Började med att gå som lite uppvärmning i 10 minuter. Sen sprang jag 50 minuter. Sen efter en timme går maskinen över av sig självt till cool down i 5 minuter. Då vart jag trötter, det vart 1,2 mil samanlagt. Jag tänkte träna magen efter men jag vart så trött så jag orka inte fokusera så jag strecha lite och gick ner och duscha istället.


"it's the ovster"

Nån mer än jag som kollar på solsidan? haha älskar det, synd bara att det är sista avsnittet...


ridningen

Red ut i skogen idag. Asmysigt!! Det gick faktiskt att trava lite för snön hade lagt sig rätt bra på isen så hon halka inte. Skönt om hon får på sig bakskorna imorn.

Igår red jag som sagt i ridhuset. Det gick bra det också. Hon var bara väldigt galen eftersom hon vilat i två dagar innan. Men sånt får man ta ibland. Så nu får hon gå alla dagar innan hoppträningen på onsdag.






duktig Fiona

Mys på med eller utan, sociala ungar med s...

foto0878 (MMS)

Mys på med eller utan, sociala ungar med sina dumma mobiler..;)


stan

Drar mig till stan för att möta Tessi. Får se vad kvällen har att bjuda på. Blir väl mest häng på med eller utan. Men trevligt kommer det bli iaf. Ren och fin är jag också.

Red Fiona förut men jag berättar mer om det imorn för nu ska jag åka.


tråkigt liv skulle jag ha utan dig tessi!

mys

Kom precis in från stallet. Har mockat och plockat lite. Sen när jag var klar och gick ut ur stallet gnägga Fiona så jag gick och hämta lite morötter och gick ut och myste lite. Hon är allt min lilla gosis. Jättehärligt väder är det också!




Fiona gillar att rulla sig i maten..


HAHAHAHAHAHA!!



redo att mysig igen


bild

fick ett önskemål att lägga upp bilden på tatueringen och det är självklart att jag kan.


inte så bra bild, men så ser den ut iaf

visste ni att

  • jag kommer ofta ihåg mina drömmar väldigt väl    
  • jag är en godisgris
  • jag är sjukt rädd för spindlar
  • jag älskar skräckfilmer för jag älskar att bli rädd/skrämd
  • jag är också sjukt höjdrädd
  • jag är extremt snål mot mig själv
  • jag väldigt fascinerad av annorlunda djur, så jag gillar att titta på animal planet
  • jag har ärvt en viss tröghet och klumpighet av min kära pappa
  • jag vill i framtiden jobba som polis
  • jag har aldrig mer än mascara på mig för jag hatar att ha mer smink, kan gå an till nån fest men aldrig annars
  • jag hatar alla ämnen i skolan förutom tyska
  • jag är väldigt morgonpigg
  • jag kan inte titta på filmer ensam
  • jag har väldigt svårt för att veta vad jag ska äta till frukost för jag gillar inget
  • jag har aldrig varit utanför Europa
  • jag har en tatuering på fotleden

    så, nu vet ni lite mer om mig, ställ gärna frågor om ni undrar något.




                                      

fredagsmys

Eftersom jag som sagt inte kan åka nånstans ikväll så ska jag ha myskväll med pappsen med tv och godis. Alltid mysigt med hemmakväll framför let's dance och sedan parlamentet. Jag är ändå alltid så trött på fredagar så det är gött att bara få sova. Nån som håller med?





är inte den som gillar att ta seriösa bilder, men ni kan väl få en



snor syrrans kamera när hon inte är hemma

duktig är jag!

Jag måste va en bland världens riktigt snälla ungar. Har precis gjort köket asfint! Plockat ur och in diskmaskin, diskat det skitiga som inte ska in i diskmaskin, torkat och plockat undan osv. Helt bara sådär, uatn att nån fråga. Vet inte varför jag gjorde det, kände för det eftersom jag inte kan åka nånstans ikväll. Ingen bil hemma och det är för snöit för att åka moppe. Och jag fjäskar inte för något, jag är bara väldigt snäll idag.


suddig bild och förutom att jag täcker över hela så är det rent

Jag gillar fika

Sluta halv tre idag. Asseg sista lektion, men det var rätt lindrig idag ändå. Sen efter drog tessi, malin och jag till stan och fika lite på lilla hem. Smaskigt, tjock som jag är. Fundera på att kanske dra mig till Sandra ikväll men det beror på om jag ens kan ta mig dit överhuvudtaget.. Hoppas det!


coola gänget! från vänster Tessi, Sandra, Jennifer, Lisa, Malin och Frida

inga skor

Vart inga skor för Fioan idag. Hovis kunde inte komma ut. Men han kommer istället på måndag eftermiddag. Då hinner vi träna lite mer att lyfta bakbenen så det är ju positivt men inget annat.. Hon behöver skor på sina fossingar.


sötisharry, tur att du bor så nära så jag kan hälsa på dig

saknar dig min sötis

<3

man vill ju passa på när man äntligen kan

Vet inte om jag ska träna imorn. Det lutar mot det. Har ju tränat varje dag än så länge den här veckan. Är ju bra sugen på att ta ett riktigt magpass och träna bort lite fett. Är ju lite trött i kroppen men det går nog över tills imorn. För jag behöver ju inte träna så länge. För ibland hinner jag bara träna typ två gånger per vecka så nu är jag ju asglad. Så jag vill ju passa på liksom. Men vi får se, tar nog med mig träningskläder ifall. Har ju ändå jumpa så jag kommer ju inte ta med mig väskan i onödan.


Tjejkväll, tessi och jag

hoppas hoppas!

Idag får Fiona vila. Skönt för henne att vila kroppen lite. Och imorn ska hon äntligen få på sig bakskor! Det är sjukt jobbigt när man inte kan rida ut för hon bara halkar hela tiden. Vi har ju försökt sko henne för länge sen men hovis hade skadat sig men ska försöka imorn. Så jag hoppas att det går nu, hon är väldigt rädd om bakbenen så vi kommer få ta ut en veterinär så de får plägga henne. Men det ska nog gå.



Test med överskrift Det kommer säkert inte...

foto0828 (MMS)

Test med överskrift Det kommer säkert inte funka med att få en överskrift men jag provar. Sitter iaf på bussen efter ett härligt träningspass. Längtar tills pappsen kan regga in moppen så jag slipper passa tider jämt.. Sjukt jobbigt.. Kände att jag inte riktigt hann klart idag, men det kommer ju fler dagar. Nu ska jag hem till lilla Fiona, fast först äta lite hoppas jag.


Phu!

Kom precis ut ur en skön dusch. Har tränat två timmar och precis hopptränat med Fiona. Det gick jättebra. Hon var väldigt stel sen igår när Annie hoppträna henne hos Ted Nätterkvist. Så jag ville inte bråka med henne men annars var hon jätteduktig! Finns inte så mycket med att säga om det. Imorn ska hon få en välförtjänad vilodag.



ny header

Äntligen gjort en ny header. Vad tycks?


älskar billiga saker som är snygga!

Jag är den som inte alls bryr mig om märken. Bara det är snyggt och hyfsad kvalié och det är snyggt så vill jag ha det. Det är ju oftast märkesgrejerna som är snyggast men då fär de inte va dyra om jag ska köpa dem. John Whitaker är nog favvorit märket om jag måste välja. Kingsland är bara dyrt. Equiline har också snygga saker, men tyvärr är vissa grejer rätt dyra... Men ibland kan jag investera nåt lite dyrare men det är inte ofta! Just nu sparar jag till en kavaj. Skulle vilja ha drömkavajen, den nya GPA eller den nya eguiline med bling på men de är så sjukt dyra så dem kommer jag aldrig ha råd med tyvärr... är inte helt säker på vilken jag vill ha än, men ingen för dyr.

drömkavajen



Också sjukt fiiiinnn!!!!(hitta ingen superbild)




att det ska va så svårt

Fattar inte att det ska vara helt omöjligt att kunna hitta ett orange schabrak till ett relativt billigt pris! Det känns som att jag letat överallt! Det ändå jag hittar är Anna Scarpati och Scapa. Och de är ju asdyra(enligt mig, jag gillar inte dyra saker) Om nån vet vart jag kan hitta ett hyfsat billigt så snälla säg till!! Har letet i ett år nu..


Vill haaaaa!!!

slapp dag

Hade världens slappdag idag. Börja 8, hade biologi och vi gjorde typ inget, sen engelska med vikarie så det var också slappt och sen sluta jag, alltså kl 9.50. Skulle egentligen haft bild, tyska och sen bild igen efter lunchen. Men både bildläraren och språkläraren var sjuka så det vart en kort dag idag. Så Hanna och jag satt lite i skolan efter vi slutat, sen drog vi till hugos och käka. Så vi satt där från 11 till halv 1 eller nåt. Sen drog vi och gymma och bada bubbelbad och ångbasta efter det, asgött!! Nu är jag hemma och slappar ett tag. Får se om jag följer med ikväll när Fiona hopptränar. Det är så sjukt jobbigt när det är träning på kvällen och man kommer hem typ halv tio. Det klarar jag verkligen inte av.


vill dit igen!

Jag är så himla sugen på att åka till London igen! Det var verkligen sjukt roligt och sjukt mycket att se. Och det finns mer som jag inte fick se. Så jag länktar verkligen tills jag blir 18 så jag kan åka själv med kompisar. Fast det är självklart mysigt med familjen också. Hoppas på en liten semester iår, antingen till spanien med hela familjen eller kanske New York men bara pappa.

gamla bilder från London 2009

telefonkiosk som fanns överallt


vi var på nåt torg, kommer inte ihåg vad det hette


samma torg


den här har nåt namn men kommer inte ihåg vad


vakter med sina fina hästar


downing street, där ministern bor


i madame tussauds


rolig grej


inuti den där grejen på london eye, läskigt!!


inuti vårat mysiga hotellrum

studiedag

Idag har ju studiedag, asgött!! Så den här veckan kommer bli asslapp för det är måndagar som är så sjukt sega! Inte bara för att det är första dan på veckan och man måste gå upp tidigt osv. Det är att jag har så sjukt jobbiga lektioner!! Först studeråd, det är ju inte så jobbigt då men ändå, det tar tid på min dag, sen matte(HATAR!!!!!), sen engelska, sen lunch, sen historia och svenska på en och samma lektion på 1 och en halv timme, sen syslöjd(är ju egentligen slappt men gillar det inte så då blir det inte slappt) och sist samhällskunskap. Det är sjukt jobbigt när det är sista lektionen!! Men nu är det bra för jag slipper den den här veckan. Så den här veckan kommer gå fort och sen är det inte många veckor kvar till lovet.


det gick inge vidare

Som sagt så red jag i skogen idag. Men underlaget var ännu värre än tidigare så vi skritta bara. Men det är ju träning det också. Det är bra för Fiona att få klättra lite i backar och så det inte blir så mycket på banan för henne.

såhär vill jag ha det nu!


ingen fantasi

Godmorgon! nu ska jag dra mig ut till stallet för en mysig liten runda i skogen, hoppas jag.. men vi tror att vi vet vart i skogen det inte är halt, så vi får se hur det går.


pay and jump

Det gick asbra på pay and jumpen idag. Hoppa ju inte så högt direkt så det vore lite illa om hon rev eller stanna. Men det var mest att jag ville träna på att rida i en stressad situation för henne och det gick jättebra. Inte alls galen, sköte sig jättebra. Vi kom, vi hoppa och vi åkte hem. Så två nollrundor vart det som ni kanske fattar. Länktar tills nästa gång. Och på onsdag ska jag hoppa i grupp eftersom det gick så bra idag. Har ridid privat tidigare.

Tur att man har en syster med bra kamera








bloggtävling

Tävlar om ett par snygga handskar hos hästryttaren, var med ni också.

tryck på bilden för att komma vidare

fix och trix

Nu är grejerna smorda och kusen fixad till pay and jumpen imorn. Ska hoppa ett varv på 80 och ett på 90. Hon lär ju bli vild när det är så lågt eftersom hon är väldigt vild på 1 m, men det ska nog gå. 
 Jag klippte iaf manen och tvätta svansen. Hon gillade inte riktigt att jag klippte manen men det gick bra ändå, tur att det inte syns så jätteväl när hon är mörk och manen är mörk.

Batteriet i kameran är dött så kunde inte ta några kort, måste blir bättre på att ladda det och ta med mig kameran ibland.


fjortissnack i tv?

typiskt tv4 att fortkorta lagens namn så det blir fjortssnack..


Bildbomb

Tänkte lägga upp lite bilder på Harry. Har ju så sjukt många men ska försöka att inte lägg upp för många.

2007:


hitta inga fler, är lite osäker på åren

2008:




2009:






2010:




2011:



hann inte ta så många bilder på honom 2011 eftersom jag inte hade honom efter januari



R.I.P

Min älskade Paddington blev en liten ängel. Du kommer alltid vara min älskling! <3

R.I.P Paddington

Paddington gemon hans liv

Paddington bara några timmar gammal


Paddington och hans syskon



Paddington första kvällen vi hade honom










Phu, gött med some workout! Nu hem och ta ...

foto0859 (MMS)

Phu, gött med some workout! Nu hem och ta sig nått att äta, magen kurrar efter något riktigt gott.


Träningsdags

foto0854 (MMS)

Träningsdags


ridning-check

Nu är en av mina tre punkter för dagen klar. Hon kändes jättefin idag! Fortfarande väldigt stark i galoppen men vi jobbar på det. Sadeln var riktigt bra. Som jag brukar säga, tänker man inte på det så är den bra, tänker man på att den så är den oftast inte bra, eller så är den så bra att man älskar den. Fiona verkade gilla den också, för hon var väldigt avspänd ända från början. Så det känns väldigt bra. Så vi köper den senare idag. Skönt att kunna sätta stigläderna på utsidan sen också.



Min fining vill ha ett nytt träns bästämmer jag att hon vill.

trött shey

God morgon allihopa! Fast jag undrar hur många det verkligen är uppe nu såhär halv åtta på morgonen en lördagmorgon? Det är Iaf jag.. Men huvudsaken är att jag ska få göra nånting roligt. Ska upp till ridhuset och rida lite, sen efter det ska jag dra till gymmet en liten sväng, sen direkt efter det blire sharpman och sen till kvällen får vi se. Inget planerat än. Men eftersom det är pay and jump imorn så kanske det blir lite krongligt, det är sånt som märks. Har ju studiedag på måndag så jag har ju en helgdag till. Aja, så kommer min dag att se ut iaf.

Tur att jag är rätt så morgonpigg (Y)


Gillas!!!

Det här gillas sjukt mycket!! Från in flames nya skiva som ska släppas snart, längtarrrrr!!!!!


lite svårt att säga

Vart inte till mycket ridning idag så jag vet inte riktigt exakt vad jag tycker om sadeln än. Vi skulle ta ett litet pass i skogen men det vart lite väl litet. Eftersom hovslagaren inte kunnat komma ut än så har hon fortfarande inga bakskor och så har det blivit ashalt i skogen. Så det var ju bara att vända.. Men jag ska rida på banan imorn.



Äntligen funkar min dator igen så jag kan visa alla fina bilder!

mysig hemmakväll

Har en mysig hemmakväll idag. Fredagar brukar faktiskt va mysdagar för jag måste så ofta upp tidigt på lördagmorgonen. Och så är jag jämt så trött på fredagar. Skönare att bara lägga sig och mysa i sängen.

Du är för gullig lisa! <3

På väg hem från en seg skoldag. Så nu ska ...

foto0831 (MMS)

På väg hem från en seg skoldag. Så nu ska jag till maxi för att köpa godis. Det är jag värd. min snygga bild som jag rita på lektionen.


Vila

Idag har lilla Fisen vilat. Det har hon gjort sig försänt av sen igår.

tog lite biler när Annie hoppträna henne igår. Inte så värst bra men jag är inget proffs och det blir så suddigt inomhus hur man än bär sig åt.
 







hårdpass

Idag körde jag ett ganska rejält pass på gymmet. Tränade armar och rygg, men tog även lite på magen. Tycker att ryggen är så mycket starkare än magen så skulle vilja komma ikapp lite. Värsta magrutor ska jag ha till sommaren. Älskar känslan när man är färdig och bara står i duschen aslänge, för där finns ingen som klagar över hur länge man duschar.

Men boxningspassen och pilatespassen är nog favoriterna



Vad tycker ni? bodybilder nästa?



Jag har faktiskt blivit sjukt mycket starkare sen jag började. Jag började i augusti så så länge har jag inte kört.


Sadeln

Hemma från hoppträningen. Det gick faktiskt väldigt bra med sadeln, den gled typ ingenting. För det var det som egentligen var det största problemet, att alla och då menar jag verkligen ALLA sadlar gled bak på henne. Även den här lite grann men det gick nästan bättre nu. Jag måste säkert ha provat typ 8 sadlar. Trodde faktiskt att Fiona skulle tröttna och inte låta mig hoppa upp men hon var jättesnäll hela tiden. Hon sprang ju inte mycket så det var ju inte asträngande på det sättet. Bara att hon tyckte det var tråkigt. Så nu har vi lånat hem en annan pessoasadel. Hittar ingen bild på den för den är väldigt ny, den kom in i butiken i februari. Men jag fick också prova en prestige paris. Önska man hade pengar till en sån! Sjukt skön med underbara stöd! Men det var i kalvskinn också och det vill ja inte ha. Men det blir säkert bra med en här.


prestige paris sadeln som jag inte skulle tacka nej till;)


sadelutprovning på sharpman

Kom nu hem från sadelprovningen och hon är inte direkt den lättaste hästen att hitta en sadel till precis. Vet inte hur många jag prova. Sjukt många iaf. men jag berättar mer om det sen för nu ska Annie(min syster) hoppträna Fiona.

Vi fick t.o.m den sadelutprovaren som vi hade på Harry. Hon är duktig och har tålamodet som jag skulle vilja ha;)



(fettis)dagen

Jag vet att man säger (fet)tisdagen men det är roligare att säga fettis;) Jag antar att det inte bara är jag som ätit en semla idag?


sadelutprovning

Imorn ska jag äntligen prova ut en ny sadel till Fiona. Den jag har nu är väldigt förliten för mig så det är lite jobbigt i framförallt hoppningen. Så jag hoppas på att hitta en fin sadel, bara inte med kalvskinn, det är så jobbigt för det är så känsligt.
Det här är min nuvarande sadel, min syster Annies gamla.


Det är synd att den är förliten för den är annars skön och fin.

skogen

Vart ett pass i skogen idag igen. Det var först bestämmt att vi skulle rida i ridhuset men då skulle vi inte kunna va där förns efter sju och då blir det så sent. Hon kommer gå mycket på banan imorn så det blir bra med skogen. Vi hade ju kunnat åka dit lite tidigare på dan men jag ville verkligen gymma idag för annars blir det typ ingen träning på hela veckan.
Hon var iaf rädd för det mesta idag. Det märks att hon inte gillar när det blir försent. Men det måste hon ju lära sig också.

mitt försök på att göra en kullerbytta..




Hungrige Harry

Tänkte berätta lite om min underbara ponny som såldes för ett tag sedan.
Han var min första egna ponny. Vi köpte honom för ca 3 år sedan då han var 13 år gammal. Han är en d-ponny, 142,5 cm i mankhöjd. Även om han inte var den mest begåvade ponnyn så var han helt underbar! Så personlig och snäll. Vi lyckades kravla oss runt en LC en gång, men det ska ju alltid hända nånting när man äntligen lyckas och i mitt fall var det att jag glömde vägen i omhoppningen. Men jag kom på den rätt så fort så det vart inga fel. Vi har nollat några LD men självklart nollat LC på pay and jumper. För då var det ju hemma och då vart han mer säker. Han är en väldigt osöker ponny på tävlingsbanorna. Framförallt i hoppningen. Men han gjorde alltid så gott han kunde. Någon dressyrtävling kom vi aldrig ut på. Men förra äger tävlade nästan bara dressyr med vinster. Så det var han egentligen bättre på men jag är ingen dressyrtant.
Han såldes för att jag var alldeless för stor på honom. Så nu har han kommit till en mycket mindre tjej och det märktes att han tycker det är skönt. Men som tur är bor han bara 5 minuter bort så jag kan hälsa på honom enkelt och se när de tränar osv.
Jag saknar honom massor men vet att han har det bra. Mår Harry bra mår jag också bra. Och jag har ju Fiona nu så jag skulle aldrig hinna med honom i vilket fall som helst.
Ja det var allt jag hade att säga om honom, han är extremt gullig och drar många ansikten till sig.

har ju inte många bilder på honom här men några har jag. Lägger in en bildbomb sen med andra datorn.





promenad

Som rubriken säger har Fiona gått på en liten promenad idag. Det var inte jag som gick med henne men det är tur att jag har en snäll mamma som hjälper mig. Hon hade visst tyckt det var lite läskigt när det var mörkt men det gick bra ändå:)

har fortfarande inga bilder på henne på den här datorn, min kan jag inte använda förns om typ två dar..så den här får duga.


kompisar:)


pluggeliplugg

Kom precis hem nu från Hanna. Det är alltid bäst att vara hemma hos henne när man pluggar. Jag är inte direkt värlsdbäst på det så det är bra med lite hjälp;) För de som undrar så har jag samhällskunskapprov på fredag. Förmodligen inte många som undrar men nu vet ni iallafall.



Gammal bild på oss från när vi gick i 5an?

Skogsritt

Idag vart det en liten tur i skogen. Fiona var pigg och glad som vanligt. Lite lugnare idag också, skönt! Kunde till och med jobba henne lite i slutet, fast sen mötte vi några andra och då vart hon spänd igen. Men det går bättre för varje gång.


haha kolla underläppen;)

Lite om mig

Här kommer lite om mig då. Är ingen expert på sånt här men lite ska jag nog få ihop.

Jag heter Amanda Pettersson och är 16 år. Jag går i nian och ska förhoppningsvis gå ridsportgymnasiet samhäll samhäll i höst. På fritiden rider jag för det mesta och gymmar. Kompisar kommer också så klart in i bilden. Har ofta svårt att hinna med det på vardagarna men på helgerna är jag ledig. Jag är en glad tjej och försöker vara så positiv som möjligt, ibland går det inte men jag försöker. Ja, det räcker väl om mig tycker jag. En liten bild får ni så ni ser hur jag ser ut.



Min häst kan ni ju också fi lite info om. Hon heter Fiona och är ett tyskt sto född 2004 men haft föl. Hon är efter e. Feuerbrand - Escudo II, ca. 166 cm. Hon har nollat 1m och 1,10m i Tyskland. Hon är väldigt snäll och pigg liten tös. Går med på nästan allt. Vi ska försöka komma ut på hopptävlingar i vår och kanske även nån dressyrtävling då och då. Det beror på hur det går och vad jag känner för. Jag köpte henne i januari och allt har gått väldigt fort fram. Har tidigare haft en ponny men jag berättar mer om honom i ett annat inlägg.
Har inte så många bilder än men det kommer.
 

Jag har även tre sockersöta katter. Men jag jag vet inte hur länge jag kan säga det tyvärr. En av våra katter har kanske ett virus som heter FIP och är obotligt. Det är typ samma sak som en människa som har aids. Fast det är inte könssjukdom. Bara att immunförsvaret bryts ner. Men jag hoppas att han klarar sig! En av katterna är rätt så gammal, 17 år. De andra är snart ett år och den andra(den sjuka) är ett och ett halvt, tragiskt att det händer honom av alla katter.. De yngre är bröder och otroligt söta!
Det här är en yngsta, söt!!



Det här är min sjuka älskling. Fattar inte att det händer honom. Han betyder så sjukt mycket för mig! <3


Tror tyvärr att jag inte har nån bild på den andra i den här datorn. Min egna dator är död men lever snart igen. Då kan ni få en bild på honom.

Det var nog allt jag kommer på nu. Undrar ni något annat är det bara att fråga.



Hej!

Hej!
Nystartad blogg. Här får du läsa om allt från kompislivet till hästlivet. Vet inte riktigt vad jag ska skriva i det här inlägget. Men presentiation kommer inom kort.


Jag och min förra ponny Hungrige Hary

RSS 2.0