fotografen Amanda

Drog mig en sväng till kärsby och fotade. Har velat göra det ett tag nu men aldrig blivit av ellr så har det varit fult väder. Men idag hade jag lite huvudvärk för jag har varit inomhus så mycket. Så satte mig på cykeln och börja trampa. Var skönt att röra lite på sig. Och ska försöka att inte ladda upp för många bilder.. Orkar inte redigera dom just nu så ni får ta dom som dom är.

verkligen älskar att fota! är inte så bra på det än, men jag jobbar på det!














hemmaaa

Hann inte skriva nått igår när jag kom hem. Jag slutade halv 4 och var inte hemma förens kanske tio i. Sen packa jag och allting inför träffen. Men nu är jag hemma efter träffen med Framtidens IF. Det var riktigt bra! Vi jobbade mest med ett häfte som vi fick fylla i med mål och visioner för klubben. Hur vi ska lyckas med våra mål osv. Vi fick även göra en del övningar. Och en massa mer. Men den mesta av tiden gick åt åt häftet. Sen i höst är det nästa träff.


du ska dansa

ååhh får sån sommarkänsla av den här låten! hahh så härlig!



what goes up must go come down

usch är så uttråkad! Har suttit i evigheter för att hitta nått billigt vandrarhem i stockholm tills när vi ska dit. Men inget verkar bli bra känns det som. Så är inte så pepp till det just nu.. Önskar att mina föräldrar skulle åka med för allt verkar så enkelt när dom bokar.. Hälsar inte vuxenlivet välkommen än känner jag..



you can never say never

Riktigt slapp dag i skolan idag! Sluta 11 och två av tre lektioner gjorde vi typ inget. Men efter elva gjorde jag ett naturkunskapsprov lite snabbt som jag missa när jag var hemma. Gick helt okej, klarar det i alla fall. Annars är det knasigt. Sen efter skolan drog jag, Malin, Lisa, Sassa, Tess, Ebba och Bea till stan och käka. Riktigt bra tjejer det där! Så himlans gött var det! Efter det drog jag, Malin, Lisa och tess till våran gamla skola och hälsa på gamla lärare. Mycket trevligt! Sen in till stan igen och kolla runt ett tag och satte och på ett fik. Jag vet, lite tjockt men orkade inte gå längre, ville sitta ner. Idag får Annie ta Fiona för jag orkar verkligen inte eftersom jag fick ca 1-2 timmars sömn inatt.. Så har gjort massa konstiga saker idag. Glömt massor och bara gör massa fel..



it's all about you

usch kan inte sova. Hatar det! Tro det beror på att jag ligger och tänker för mycket. Samma sak har bara snurrar runt i mitt huvud i snart 2 timmar.. Har inte ens somnat till nån minut.. Kommer va skapligt trött imorn känner jag. Men gör ett nytt försök snart.



happiness is all about a choice

Onsdag idag och det innebar hoppträning. Gick riktigt bra idag! Gjorde en miss i banan för kunde verkligen inte bestämma mig om jag skulle hålla eller rida fram så gjorde ingenting.. Men min duktiga knasboll klarar alltid sig över hindret på nått konstigt sett.. Känns kul att börja känna lite på högre höjder så man kan börja planera in nån 120 i sommar/höst! Men ska inte förhasta nått heller. Får se hur det går.



jobbiga tisdagar..

Tisdagar är alltid jobbiga av nån anledning. Så knasigt för lektionerna är asslappa. Aja, så är det i alla fall. Efter skolan drog Malin, jag och Kiki till med eller utan och käka varsin baguette. Så gott!! Finns inget bättre! Sen vid 4 åkte jag hem och så blev det ett pass på banan på nyrk. Mamma tycker att vårat underlag är så dåligt så vi törs inte rid där längre pga skaderisk.. Det gick sådär. Det var första gången iår vi var på stora banan och då finns det väldigt mycket att titta på. Hon bara råkar glömma att jag vill nått.. Så hon var inte så kontaktbar. Men hon vänjer sig väl snart. Men imorn äre hoppträning som gäller!



RUBRIK

Helt okej skoldag. Kärleksveckan nu med kramrutor överallt och massa annat. Mysigt men håller mig från kramrutorna, häh. Sen efter skolan vart det lite träning. Har typ träningsverk överallt förutom armarna så dom fick lite stryk idag. Annars så får Fiona vila idag. Har lite jumpagrejer att göra sen med..



underbara vår du är så välkommen!

Vart en sjukt mysig tur i skogen med syster igår. Bästa vädret på hela året än så länge. Kändes som om det var typ maj. Så även idag blir det en tur i skogen. Ska väl träna på nått sätt idag också. Gym eller springa i skogen. Får se vilket jag orkar och har lust med. Riktigt skönt nu att vi ändrat klockan! Då hinner jag både gyma och rida efter skolan innan mörkret. Härligt!


Median visar varje dag att vi inte duger, men jag vägrar bli nedtryckt

Så himla underbart väder det var igår! Satt ute och sola i en halvtimme men sen vart de för varmt. Hur underbart är inte det?! Sen efter skolan drog jag och tjejerna från klassen till stan och kolla runt lite, skratta och hade trevligt. Älskar dom brudarna! Sen vid fyra åkte vi hem. Annie fick rida Fiona på banan cilket såg bra ut av det jag hann se. Sen börja Annie jobba och mamma och jag fick ha myskväll. Taccos och film. Tror vi kolla på film i alla fall. 

Nu har jag i alla fall varit ute en runda i skogen. Bena kändes väldigt tunga idag av nån anledning men tiden vart helt okej ändå. 5 km på 33 minuter. Funderar fram och tillbaka på om jag ska vara med på baltzaloppet iår. Men är så rädd att jags ka få en sämre tid.. För er som inte vet vad baltzarloppet är så är det ett lopp i sommar på 1 mil. Sprang det för två år sen och då sprang jag på 1 timme. Det går säkert att träna upp, men som sagt, vi får se.



ett tips..

..är att inte springa i skogen när det är mörkt. Bestämde mig för att ut och springa en runda nyss. Kom iväg vid 20 i 7 och då var det ljust. Men efter bara några minuter började det mörkna och hade ingen lust att vända eller springa en kortare runda. Sånt existerar inte i mitt huvud. Så fortsatte springa glatt. Men efter ett tag vart det väääldigt mörkt och jag blev räddare och räddare. Mest för att det skulle komma en älg eller nått och jaga mig. Men klara mig från det. Såg bara två råddjur och mitt hjärta stanna i några sekunder. Sen i slutet såg jag ingenting! Såg precis framför fötterna att det var en stig jag sprang på i alla fall. Så det gör jag helst inte om.. Men snart ändrar vi klockan och då har jag mer tid!



Det viktigaste är inte att ha det finaste

Hoppträna som sagt igår. Det gick helt okej. Eller framridningen gick av nån anledning skitbra. Kändes sjukt, hon som alltid är så stressad och galen. Men gick upp själv med henne igår så hon fick skritta fram väldigt länge. Det kan hjälpa ibland. Kanske kan göra det lite oftare. För det är helt okej att gå dit när man åker hem sen. Det är väldigt jobbigt om jag måste gå hem också. Men i alla fall, hoppningen börja rätt bra. Banan gick egentligen också bra, men är så petig. Gör jag två missar så känner jag mig jättedålig. Och självklart skulle vi haka upp oss på ett hinder. Hatar när det händer! När det verkligen inte går att komma rätt hur man än gör!! Plus att det var väldigt mjukt precis där man skulle svänga och Fiona har inte den bästa balansen än så då blir det inte bättre. Men hon fick in en hel den riktigt fina språng. Öppna sig riktigt fint bak! Hon kanske är bättre än vad man trodde innan vi köpte henne. Men det är inte det viktigaste om vem som hoppar bäst. Bara man har roligt och det har jag!



I'm still here

Hade riktigt kul igår. Bästa klassen har jag! 
Idag har Fiona fått nya bakskor och står nu och vilar i boxen efter att ha fått lugnande. Hån får gå ut om en halvtimme igen tror jag. Sen efter det gör vi oss iordning och åker in till stan för lunch och chill. 

nolife bild jag tog igår


lever nuu

Har inte orkat skriva nått på ett par dar nu, har varit så sjuuukt trött! Men nu lever jag igen. Det måste vara vädret. Hahah, ne men blir på så bra humör när det är bra väder! I måndags så vila Fiona och jag träna för första gången igen efter hjärnskakningen. Så sjukt skönt var det! Igår så var jag sjukt trött, dumma skolmaten  innehåller inte så mycket så man blir väldigt trött. Får ingen energi alls.. Men det vart ett pass för Fiona på banan i alla fall. Idag så åkte jag hem direkt efter skolan för ska snart laga mat ochs en är det hoppträning. Efter det så blire myskväll med klassen i en lokal. Vi har studiedag imorn som jag inte hade någon aning om, så underbart att få reda på det då!




tar nya tag till nästa gång!

Gick helt okej idag. Första tävlingen på året har jag inte så stora krav på. Visst vill man att det alltid ska gå så bra som möjligt, men både hästen och ryttaren är lite ur tävlingsformen.

1m 10 fel, Framridningen gick riktigt bra. Jättelydig och fin! Sen banan gick rätt bra, men på näst sista så red jag som en jag vet inte vad. Vart nervös och låg jättedåligt så tröck på henne så hon typ snubbla över hindret. Så fick stanna henne så hon inte hoppa nästa hinder och la en volt istället. Har man fel innan så finns det ingen anledning att riskera att det händer nått. För det hade nog inte gått så bra om jag försökt hoppa hindret då. Så annars var det bra, förutom den andridningen..

110 cm 4 fel, Mycket bättre runda. Båda jag och hon var väldigt trötta i huvudet efter att ha väntat i 2 och en halv timma. Så hon blev väldigt stökig. Lite okontaktbar väl inne på banan sen. Så hon var mycket galnare och var lite stökigare. Men det var ändå bättre, hon rev tvåan. Hon kom något stort, men det var många andra som rev det hindret utan anledning. Så antar att det var nått med hindret. Men är ändå okej nöjd med rundan.

Tar nya tag till nästa tävling i Söderköping!



hon tar chansen när hon får den

Red som sagt på banan idag. Bettet var på snäppet skarpare för jag glömde ändra det så vi prova ändå. Gick rätt bra ändå. Blir lite osäker och vågar inte ta i henne när det är starkare men grjen är den att så mycket skarpare blir det inte. Det känns ju självklart, men det är ju inte som att gå från ett novabett till ett kimberwick(stavning) precis. Sen när jag höll på att galoppera vart hon rädd för något och hoppa till och samtidigt tog hon chansen att börja bocka lite. Hon hade inte så mycket fart så det var inte så svårt att sitta kvar. Tog bara tag i ena tygeln så hon inte kunde fortsätta. Men snacka om spänstig rygg hon har! Hoppas bara det här inte blir en vanesak för henne..

liiite onödigt språng om jag får säga nått..


Vill ha imorn!!

Snart bär det nog ut i stallet för att rida igenom Fiona ett litet pass på ridbanan. Blir inte så mycket. Bara känns igenom lite, lydnad osv. Hoppas på att det blir bättre väder imorn eftersom framridningen är ute.. Ska även Bada Fiona, smörja och fixa all utrustning. Börja med tränset och sadeljorden förut. Tar resten sen efter jag ridit så det inte blir smutsigt. 

Kan det inte va kväll snart så jag kan sova, vill tävla nuu!! Blir mer taggad för varje minut som går!

hahah, jag är så snyygg!!



taggad till tusen!!

Tävling imorn, supertaggad!! Känner mig inte riktigt i lika bra form som till förra tävlingen, men det ska nog gå bra. Det blir 1m och 110. Har jättebra startnummer också. Startar ungefär i mitten av första klassen, så vi åker dit, går banan och sen gör iordning Fiona. Sen till andra klassen startar jag i början. Så slipper vi gå med Fiona i timmar eftersom hon inte kan stå i trailern. Min träna följer också med oss. Det är riktigt skönt att få hennes stöd om man blir lite nervös och så är det jättebra på framridningen att få lite tips.


Älskar min reglerbara knashäst. Den här klassen på en linje så red jag på ett galoppsprång förmycket i grunden och sen i omhoppningen tog jag bort ett från det vanliga avståndet. Så red två mindre galoppsprång. Det låter som jag gasa som en idiot men det gjorde jag inte. Hon är väldigt lätt att ta bort ett galoppsprång med och eftersom det vart något kort med ett förmycket(inte så konsigt kanske) så var det inte så svårt att sedan ta bort ett.


Dom som tyckte det var lätt kan hålla k****n

Trött dag i skolan.. Hade terminsprov i matte i 3 timmar. Fast jag satt typ bara 1 och en halv. Det var assvårt! och hatar alla som säger att det är lätt.. dom kan va tysta, jag känner mig inte bättre då liksom.. Sen efter skolan drog jag hem direkt för att rida en tur i skogen. Riktigt mysigt och lite glädjeskutt. Sen blev det matlagning här hemma. Jag gjorde en skagenröra på mackor, fast mamma skala kräftorna, är inte så bra på det heller så det var bra att hon gjorde det. Det vart verkligen sjuukt gott! Första gången jag gör en, och gör den lite efter egen smak med hur mycket jag skulle ha av allt och det vart asbra! Så himla god! Ska äta upp det som vart kvar till frukost imorn, hähä!



100 frågor

1. Hur gammal är du om fem år?
22

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Familjen, klassen

3. Hur lång är du?
173 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Breaking Dawn part 1

5. Vem ringde du senast?
Vet inte, hem tror jag

6. Vem ringde dig senast?
mormor

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"kommer du idag?:D"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
skicka sms, för då kan man hinna tänka

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
förlovade

10. När såg du senast din mamma?
nån minut sen

11. Vilken ögonfärg har du?
blå

12. När vaknade du i dag?
halv 7

13. Vilken är din favoritjulsång?
vet inte, finns så många och vet inte vad de heter

14. Vilken är din favoritplats?
har många favvoritplatser, min säng, utomlans, på ställen där mina vänner och familj är

15. Vilken plats föredrar du minst?
svårt att säga, har aldrig tänkt på det, brukar aldrig vara på ställen där jag inte vill va, men på nån läskig karusell

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Kvar i Motala kanske?

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
spöken och gör det fortfarande

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Det mesta, nått skämt som Hanna sa tror jag va senaste

19. Hur stor är din säng?
120x200

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen?
tre

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett

24. Vilka städer har du bott i?
en, Motala

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota i gräs, skor i snö, strumpor inomhus

26. Är du social?
Ja det tycker jag, kan va lite lat ibland

27. Vilken är din favoritglass?
Magnum dubbel caramel

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Pannacotta

29. Tycker du om kinamat?
har aldrig vågat prova

30. Tycker du om kaffe?
Älskar kaffe! Men det är äckligt med mjölk och socker

31. Vad dricker du till frukost?
juice

32. Sover du på någon särskild sida?
Ne, vrider på mig rätt mycket tills jag somnar

33. Kan du spela poker?
lite, men är inte så bra på det

34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja! Vem gör inte?

35. Är du en beroendemänniska?
nja, inte direkt

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nepp

37. Vill du ha barn?
Jaa! Länktar massor tills jag får barn!

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, tyska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
ne, inte än så länge

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet!!

41. Vad spenderar du helst pengar på?
kläder, fika, mat, saker till hästen

42. Äger du dyrbara smycken?
nee

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Family guy!!

44. Kan du rulla med tungan?
Japp

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Känner många roliga! Men roligast är nog Hanna och Lisa, för vi har så samma galna humor!

46. Sover du med gosedjur?
Nej, växt i från det

47. Vad har du för ringsignal?
vet inte, har alltid ljudlöst

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ne, har en tröja från sexan?

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Ser inget rött härifrån

50. Flirtar du mycket?
nee

51. Kan du byta olja på bilen?
nee, tror inte det, men ska lära mig

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
ne, inte än så länge

53. Vilken var den senaste boken du läste?
nån engelskabok i skolan, The pearl tror jag den hette

54. Läser du dagstidningen?
nee, brukar kolla bilder och rubriker

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nee

56. Dansar du i bilen?
självklart!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
vet inte, lyssnar på den som är på

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
fattar inte riktigt frågan..

59. När var du i kyrkan senast?
när jag konfirmerade mig i 8:an

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Just nu äre väl Thomas Svensk

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
En natt på trädgården

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Orkar inte tänka..

63. Vad lyssnar du på just nu?
Greyound-Swedish hous maffia

64. Har du varit med i tidningen?
jaa, några gånger, vad jag minns, två gånger när jag var liten, och så resultat från tävlingar

65. Vad är det konstigaste du ätit?
kattmat, fast torrfoder! men ändå äckligt..

66. Vem såg dig naken senast?
vet faktiskt inte, syster kanske

67. Vad är det för färg på din tandborste?
lila

68. Hur imponerar man på dig?
Svårt att säga faktiskt, det räcker att vara snygg och vara glad, hah!

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen?
nån av mina närmaste

70. Har du någon piercing?
nee, öronen gills inte

71. Din största vinst?
Vann en stor kexchoklad på lisseberg när jag var liten

72. Civilstånd?
civilstånd?

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen?
vänners bloggar, twilightbloggar, (haha, jag vet, är desperat..) mailen, facebook mm.

74. Är du fåfäng?
vet inte riktigt vad fåfäng är..

75.  Ångrar du någonting du gjort?
jaa, två saker som jag kommer på just nu..

76. Hur gammal är din pappa?
Han är 50

77. Vilket är ditt drömjobb?
Drömjobb skulle vara att äga en egen gård med några kompisar och ha uppfödning, tillridning och va A-tränare. Men det kommer aldrig att gå, så ja, drömjobb..

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?
Vill göra allt jag får tillfälle till, har precis börjat livet hallå!

79. Vad har du haft för husdjur under ditt liv?
har nu häst och katt, har haft, marsvin, hamster, kanin också

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?
1.Jag hatar att köpa jeans för inga sitter bra.. 
2.Jag är beroende av twilight filmerna, kan kolla på en av dom typ tre gånger på en dag
3.Jag kan va lite smått träningsnarkoman

81. Svär du ofta?
Ja, alldeles för ofta

82. Sverige när det är som bäst?
sommar vid varamon, dagtid och kvällstid

83. Kan du åka slalom?
har aldrig åkt skidor

84. Vad har du ätit i dag?
två mackor till frukost, två potatisar och två knäckemackor i skolan, potatismos och korv till lunch

85. Vad har du för utbildning?
utbildar mig nu ju..

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?
inget typ, men måste jag välja så.. axlar och nyckelbensdelen, tycker det är snyggt att vara bredaxlad

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?
allt typ, mage, ben osv.

88. Vilken är din bästa egenskap?
ehh, snäll?

89. Vilken är din sämsta egenskap?
håller inte kolla på egenskaper..

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig?
michael jacksson och nån mer

91. Saknar du något?
Ja

92. Är det viktigt att fira födelsedagar?
jaa! Det är stort! i alla fall i min ålder, då är ett år väldigt mycket!

93. Vad gör dig ledsen?
sorgliga saker, som när någon dör, skadas. Bråk med vänner, händer inte så ofta som tur är!

94. Vad gör dig glad?
När andra är glad! När jag ser någon jag gillar, va med hästen, träffa folk/släkten, träna, bra väder och mycket mer!

95. Har du varit gift eller förlovad?
är 17..

96. Vad ska du göra i helgen?
Fredag ska jag va hemma och vila huvudet, lördag ska jag göra iordning alla saker inför tävlingen på söndag!

97. Vad är det knasigaste du gjort?
Gör många knasiga saker, tänker inte säga vad..

98. Vad har du för laster?
Är fortfarande lite sugen på sötsaker ibland, har slarvat några dagar nu när jag varit hemma, skärpning!!!

99. Vem är din förebild?
Rolf-göran Bengtsson i ridningen, annars ser jag nog upp till ganska många

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor?
Duscha och sen fixa naglarna

Grrr!


måste erkänna

Gick till skolan idag som tänkt. Gick helt okej, mådde väldigt dåligt imorse och tänkte åka hem, men hade ingen lust.. För började må illa och grejer men det gick över lite. Men inte huvudvärken. Sen efter skolan åkte jag hem direkt för att rida lite i skogen. Måste erkänna att jag var rätt så skraj när jag skulle galoppera. Minsta lilla hon gjorde så spände jag till mig och hjärtat hoppa till. Men hon gjorde inget farligt. Bara slängde lite med huvudet. Snäll häst, kändes som att hon kände att jag var lite rädd. Hon skulle aldrigg göra något dumt!



Himlans rolig!

hoppas verkligen den här görs så jag kan se den. Så det inte bara är en film som görs och bara vissa länder kan se eller nått. Hoppas även att den kommer ut snart i så fall!

hahah, så himlas rolig verkar den!



låtsas som ingenting

Mår bättre idag igen. Hade rätt ont i huvudet imorse men det har blivit bättre under dagen. Så imorn ska jag gå till skolan och låtsas som om ingenting har hänt. Alltså va med på alla lektioner och göra allt vi ska göra. Så får vi se vad som händer på fredag. Ska även ut i skogen igen imorn. Det går nog bra. Har en känsla av att hon inte kommer göra nått för hon fick dåligt samvete när hon slängde av mig. Är så himlans träningssugen nu också! Kanske kan träna lite på fredag.. sånt som märks.  
Annars så har Annie hoppat Fiona idag. Vart lite sur på det för ville hellre hoppa själv men fick inte. Men det såg bra ut. Rätt så lugn ändå. Hon har gått betydligt mer den här veckan och det var inte så många med i gruppen. De va 5 och vi brukar vara 7. 

hahah, vacker bild känner jag..



vart för mycket för hjärnan igår

Va hemma från skolan idag. Mådde jättedåligt imorse och har haft världens huvudvärk hela dagen! Så har bara legat i soffan hela dagen och kollat film och teve. Segt! Men sen vid 5 gick jag ut och hängde med när Annie skulle träns, för pallar inte att va inne hela dagen.. Är hemma imorn också så provar jag att gå till skolan på torsdag. 



bättre idag

Mår mycket bättre idag! Eller på morgonen var det sådär. Åkte till skolan två lektioner så fick Annie komma och hämta mig sen. Så har inte ansträngt hjärnan nått idag. Tur att naturskapsläraren har förståelse för att jag inte kunnat plugga något och inte kommer göra det nån mer dag. Så jag får göra provet som ska va imorn nästa vecka. För kände imorse, försökte plugga lite på den lektionen men mådde rätt dåligt efter det. Har haft ont i huvudet lite till och från idag. Så ska ta det lungt, måste bli hel tills lördag!! Men det blir jag nog. Åker i alla fall till skolan imorn för det är en rätt så lugn dag. 

Vill till London igen!!



några dagar frammåt

Idag och några dagar fram kommer Annie få rida Fiona då jag har så ont. Skönt att ha en syster som älskar att rida, för annars hade det blivit lite jobbigt när mamma inte vill eller vågar rida henne.. haha! Idag blev det ett pass på banan för henne. Det såg riktigt fint ut!



lider mig igenom

Lidit mig igenom den här dagen lite. Nacken har bara blivit värre och värre unde dagen och smärtan har spridit sig till axeln och har väldigt ont i huvudet. Mådde ille förut också, men det är lite bättre nu. Känner mig typ sjuk. Har värk i nästan hela kroppen, känner mig orörlig och stel. Så slår väl på en film snart. Eller ska nog duscha först så jag har det överstökat. Hoppas det blir bättre tills imorn, orkar inte med sånt här i skolan..
Hade även ett US möte idag. Vart lite svårt för jag hitta inte våran pärm så hade ingen dagordning. Men jag fick göra det bästa av situationen. Vi kom på en hel del saker vi ska göra under året som jag hoppas vi kan lyckas så bra som möjligt med!

gammal söt bild, haha!



bara att bita ihop

Känner mig lite småtthnadikappad idag.. Ont i nacken som tusan! Tummen är lite bättre men måste fortfarande göra allt med vänsterhanden.. Har ännu ondare på arslet/låret. Får hoppas att det går över tills skolan imorn. För orkar inte med att ha svårt att skriva och ont i nacken. Så himla onödigt. Men så är läget just nu. Bara att göra det bästa av situationen!

hahahha, snygga!



älskar dig ändå

Idag var det iallafall planerat att syster och jag skulle ha en mysig tur i skogen men Fiona tyckte inte det lät så bra med bara mysig. Hon ville ha galen, snabb och rolig på hennes villkor. Vilket det blev.. Vi har inte galopperat nått i skogen sedan i höst så hon var ju skapligt glad! Så på en sträcka när vi galoppera vart hon helt galen! Hon gjorde värsta bocksprånget så jag ramla på sidan men lyckades få tag i vänstertygeln och komma tillbaka i sadeln iallafall. Men efter det började det påriktigt. Det andra var bara en varning. Då börja hon bocka så in i den! Då fick hon användning för sina långa och starka bakben att trycka ifrån med! Hahah, hon är så knäpp! Lyckades sitta kvar ett tag men jag fatta ju att det inte skulle gå. Så ramla av tillslut. Sköts upp i luften så ramla i rätt hårt. Men hade riktigt tur! För va typ en meter ifrån ett träd. Så hade jag suttit kvar bara nån hundradel till så hade jag ramla in i trädet och slått mig riktigt hårt! Men klara mig! Måste faktiskt erkänna att jag vart väldigt rädd när jag såg trädet och trodde jag skulle ramla av i det. Sen skulle Fiona va lite cool och springa runt i skogen och visa sin makt. Så det var tur att Tara var med. Annars hade nog min tös varit borta nu.. Men hon stanna tillslut vid Tara så jag fick tag i henne. 



i like cookies with a smile

Hade asmysig tjejkväll igår med brudsen! Laga taccos (sam vanlig, haha!) och pannacotta till efterrätt. Pannacotta var inte så lätt som man trodde i reseptet. Men de vart rätt goda ändå! Men annars så mycket vi, snacka, skratta som vi brukar. Idag så kolla vi på film med de som var kvar och myste lite till. Bästa tjejerna!



I'm in love with the idea of love

Slapp dag i skolan idag! Men har fett ont i ryggen. Tror jag är lite övertränad. Men åkte ändå till gymmet efter skolan med syster och gick i en timme. Rätt skönt om man har träningsverk. För kunde verkligen inte styrketräna. Har fortfarande träningsverk i hela kroppen.. Men det är bättre idag. Så vilar helt imorn och så blir det väl lite på lördag sen. Då borde jag vara pigg och glad igen. Sen efter det när vi kom hem begav vi oss ut i skogen. Det var inge vidare. Bara skritt.. Så vi vände efter ett tag. Stackars Fiona och Tara bara halka hela tiden.. Men det blir nog bättre snart det också!

Det får bli en bild på en riktig mumsbit!


hoppträning igår

jaa.. en sjukt galen häst och inte så mycket tålamod på lagret var ingen bra kombination igår.. Framridningen gick rätt bra för att vara till hoppning. Hon brukar ju vara helt galen då annars. Sen travhoppa vi. Det gick helt okej, lite vildare än vad hon brukar, men helt okej. Resten av framhoppningen gick också helt okej. Sen till banan var hon helt galen. Början gick bra, men efter en oxer som tränaren längt ut rätt mycket så vart hon lite crazy. Och jag vart inte på mitt bästa humör. Men så länge jag inte gör något elakt eller dumt mot Fiona så går det ju bra. Skulle aldrig kunna göra det! Fick bara stanna henne ett antal gånger. Så man tappar rytmen och flytet lite, men helt okej ändå. Hon hoppar fint iallafall. Blir säkert bättre till nästa vecka då hon förmodligen kan gå lite mer.

hihi, så söt!



lite smått klumpig..

Helt okej dag i skolan idag. Men på umpan lyckas jag ju alltid lika bra. Vi skulle ha smidighetstest och jag är ju den klumpigaste och osmidigaste personen jag känner till iallafall. Så skulle vi typ rulla över dom med ryggen. Att man lägger an ena axeln och sen hoppas till lite så rullar man över som värsta spionen. Synd bara att det inte funka så smidigt för mig. Ena hållet gick bra, men sen när jag bytte så ramla jag varje gång jag rulla ner. Hahha, var så kuul! Fyra stycken irad och gjorde exakt samma sak på varje! Hahhaha, skrattar fortfarande åt det! Tänk om man hade fått det på film! Herre gud! Tänk dom som kolla på. Man ser mig och sen bara försvinner jag och sen hoppar jag upp igen och så håller det på så. Hahah, svårt att förklara men det var askul iallafall! Sen efter skolan drog syster och jag och träna lite. Var sjukt trött i kroppen efter att ha tränar hårt flera dagar innan och många saker vi gjorde på jumpan var jobbiga.. 


Varje gång!


whats's ment to be always find its way


inte så värst bra på att mixa..

Helt okej dag i skolan idag men ändå jobbig liksom.. Sen efter skolan vart det träning med syster som äntligen ska börja igen. Då slipper jag vara forever alone där varje gång. Även fast man tränar bättre själv så är det skönt att va med nån ibland. Göttigt var det iallafall. Sen gick vi till östensson och jag köpte sån där salladsbuffe som man fick plocka vad man ville. Allt var så gott, men jag var inte så bra på att mixa haha! Grejerna var med goda var för sig, men skitsamma. Det var ändå vart det!



Går och dör nu då..

Herre gud är så sjukt trött! Har iallafall läst klart den där dumma boken nu och skrivit om den. Riktigt skönt faktiskt! Sprang förut en runda i skogen idag också. Hade velat ha stjuss in till feelgood så jag kunde styrketräna lite också men ingen hade lust med det. Så det får bli det imorn istället.


gillar inte att läsa.

Har varit jätteduktig nu och läst halva min engelska bok. Läser väl mer senare tror jag för det är så sjukt tråkigt att läsa på vardagar på kvällarna. Men boken är bara på 84 sidor så det är ju bara ca 40 kvar. Det går nog bra, för ca 20 sidor tog bara 20 minuter ungefär. Lite mer kanske.. 

ah, passa dig..



ett fel närmare rätt

Orka inte skriva mer igår. Gick iallafall en till runda i skogen i 50 minuter för hade inget att göra. Mysigt vare! Sen vid 3 blev det ett pass på ridbanan med Fiona. Men vi tror tyvärr att hon sträckt eller vrickats sig eller nått igen.. Förmodligen efter träningen i onsdags när hon slängde sig från hindret.. Så hon får vila idag och så ska vi kolla henne på volt imorn.



Det går bra nu!

Blev en skötn springtur med papps nu på morgonen. Riktigt skönt att springa med nån för en gångs skull. Då blir man inte lika lat om ni förstår vad jag menar. Så skulle jag sprurta på sista biten, sprang verkligen så fort jag bara kunde. Men sträckan var lite längre än jag troddde. Hahah! Men jag klara det! Kunde knappt andas när jag stanna. Men det är så j*vla skönt att bara sträcka ut! Älskar våren! Älskar solen! Älskar allt just nu!



I'm gonna live my life!

Igår vart det en stund med Hanna efter skolan. Vi myste, skratta en hel del och körde bil genom stan med hennes syster ett antal gånger. Hahah, rätt kul faktiskt. Men åkte hem på kvällen för hon skulle iväg på morgonen och så hade jag ingen laddare till telefon och den var död, får liksom panik då. Måste kunna ladda mobilen! Så är det skönare att sova i min säng också, hähä! För får så ont i ryggen av andras sängar..
Fiona tömkördes av mamma igår hemma. Så skönt att kunna använda ridbanan lite hemma nu!



Jag mot Sverige

Haft fullt upp idag! Skolan till 1, åkte hem och red direkt. Tog aslång tid för vi kunde typ bara skritta, så vi var ute i typ 1 h och 20 min. Ont i rumpan! Sen så vila jag lite en stund när vi kom in och började sedan med läxorna. Är inte klar än.. Vi ska argumentera för klassen om ett ämne tills imorn. Och jag visste inte ens vad jag skulle snacka om. Men kom tills slut fram till att jag ska prata om att vi borde avskaffa Monarki i landet och istället införa Republik. Sökte lite på google för att få lite hjälp med bra argument oså, men det verkar vara jag mot Sverige. Hahah! Fanns typ ingenting! Lite fanns det som tur var, men när jag sökte på "agument mot Monarki" så kom det upp fler reslutat på agument för Monarki. Hahah! Aja, jag står i alla fall för det. Men är klar med det nu i alla fall. Har bara en asjobbig engelska sak kvar. Fattar INGENTING! Men får se hur det går. Funderar på att ge up..

Saknar dig lite ibland <3



RSS 2.0